„La nivelul județului Bihor procentul de note peste 5,00 pe probe este următorul: Limba și literatura română 67.94%, Matematică 38.08%, iar la limba și literatura maternă 72.67%. S-au obținut o notă de 10 la matematică. La etapa de simulare în județul Bihor au participat la toate probele un număr de 4719 de elevi”, a transmis Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Potrivit acestuia, rezultatele au fost transmise de la nivelul inspectoratului școlar către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale.
„Lucrările scrise ale elevilor care au susținut simularea evaluării naționale se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele scrise”, a precizat inspectorul Negruțiu. Rezultatele obținute la simulare sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din vara acestui an.
„În perioada următoare unitățile de învățământ care au organizat simularea probelor scrise la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2023-2024, vor transmite la Inspectoratul Școlar Județean Bihor un raport de analiză însoțit de un plan de măsuri care are rolul de a optimiza rezultatele obținute la simulare”, a mai precizat Negruțiu.
Unele școli au afișat listele cu notele în afara incintei, la loc vizibil din fața unității școlare.
Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale, conform Ministerului Educației:
[eadvert]
Bihorul, sub media națională
La Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%)
Distribuția notelor pe tranșe este următoarea:
La Matematică – număr note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%)
Distribuția notelor pe tranșe este următoarea:

SUrsa: Ministerul Educației
III. Limba și literatura maternă – număr note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%)
Trimite articolul
XProiectul România educată dă roade.
8 din 10 copii sunt mediocrii și, peste câteva luni, vor fi primiți la liceu cu toate că nu au cunoștințele necesare pentru a ajunge la liceu.
Iar deviza școlii românești este: La noi se ia “bac-ul” doar cu buletinul!
Mulți dintre ei o să ajungă la facultate. Ingineri, medici, tehnicieni.
Apoi ne mai mirăm că ne iau foc instalațiile, mașinile. Ne cad podurile și clădirile, se rup drumurile, etc. Păi cum altfel când se lucrează cu acești destoinici absolvenți?!
Bravo părinți! Îndopați-vă copiiii cu fast-food, gadget-uri de ultimă generație și haine scumpe de firmă. Iar dacă la școală copilul e mediocru, eventual trimiteți-l la meditații. Să nu cereți explicații profesorilor mediocrii ca nu cumva aceștia din urmă să se răzbune pe copii.
Și să vă plângeți în continuare de salariile mici și de politicienii care ne reprezintă, cum că nu fac nimic pentru societate. Învățați-i și pe copiii voștri să se plângă!
-
Mă scuzați pentru i-uri dar când adaug un comentariu de pe telefon sunt atât de mici caracterele încât nu am observat autocorecția tastaturii. 🙂
A mai fost semnalat acest aspect dar se pare că destoinicilor IT-iști de la Bihon nu le pasă de prezbiopi ca mine 😄
Fraza cu sã nu cereți explicații profesorilor mediocri deoarece aceștia ar putea să se răzbune pe elevi, e valabilă și când elevul devine adult și e angajat undeva, e bine ca acesta să nu ceară explicații șefului sau patronului său deoarece proverbul spune: “capul ce se pleacă sabia nu îl taie”.