bihon.ro Web analytics

Noul primar al Marghitei este candidatul independent Marcel Sas Emil Adascăliții, directorul CN Octavian Goga

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Noul primar al Marghitei este candidatul independent Marcel Sas Emil Adascăliții, directorul CN Octavian Goga

Reactualizat la:
„Am reușit!”, a declarat Marcel Sas Adăscăliții, imediat după aflarea rezultatului.Profesorul a avut cu 180 de voturi mai mult ca Pocsaly Zoltan.
Scris de Veronica Bursașiu - „Am reușit!”, a declarat Marcel Sas Adăscăliții, imediat după aflarea rezultatului.Profesorul a avut cu 180 de voturi mai mult ca Pocsaly Zoltan.

Marcel Sas a fost consilier local din partea PSD, formațiune din care a demisionat în urmă cu mai bine de jumătate de an. Atunci și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria Marghita. Părea ca încearcă imposibilul. PSD, UDMR, PD și iar UDMR au deținut la Marghita poziția de primar, de-a lungul timpului.
Marcel Sas spune ca din momentul în care s-a decis sa candideze la Primărie a mers din casă în casă în Cheț, Ghenetea, Marghita.
Și-a prezentat programul pentru fiecare localitate și a reușit între timp să obțină 5 milioane finanțare pentru un proiect de suflet, aflat în planul managerial, un proiect la care a visat 10 ani, reabilitarea cladiri Goga 2, și a unui centru educațional multifuncțional.
În urma prestației sale ca director de școală, Marcel Sas și-a găsit numeroși susținători, elevi, colegi, dar l-a avut alături și pe fostul său profesor, omul pe care spune că îl iubește ca pe un tată, antrenorul și modelul său în viață, conf. univ. dr Biro Francisc. Iată ce spune profesorul despre actualul primar al Marghitei: „Pentru că l-am cunoscut și apreciat întotdeauna ca fiind ,,un om de nota 10”, mă voi rezuma la 10 aspecte esențiale, din punctul meu de vedere, care îl recomandă pentru funcția de primar:
1. Are o temeinică și profundă experiență de viață, aceasta supunându-l la încercări serioase încă din copilărie, el provenind dintr-o familie modestă, având trei frați, copiii rămânând orfani de mici (el având 13 ani când le-a murit tatăl). Marcel a trebuit să facă față la greutăți și privațiuni care i-au modelat comportamentul și caracterul, devenind astfel harnic, muncitor și perseverent, calități care i-au permis să termine cu succes studiile gimnaziale, liceale și universitare, devenind mai apoi un profesor cu o bună pregătire și rezultate notabile în cariera sa didactică, în munca cu elevii și părinții acestora și ulterior, un director de școală cu rezultate notabile de eficiență managerială.
2. Are evidente aptitudini de lider manifestate de timpuriu și dezvoltate util și eficient nu doar în copilărie și tinerețe când a deținut pe tot timpul vieții sportive (peste 10-12 ani ) funcția de căpitan de echipă de handbal (la toate nivelele – copii – juniori – seniori), ci și la maturitate, fiind îndrăgit și respectat de către profesori și colegii de echipă sau de către profesorii pe care i-a condus timp de 14 ani, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, o unitate de elită nu doar la nivel local și județean, ci și la nivel național, având chiar și recunoaștere europeană”.
La aceste calități universitarul adaugă:atestarea faptică a unor aptitudini manageriale, multă putere de muncă, seriozitate, perseverență, onestitate și simț de răspundere
Principala atenție a viitorului primar se adresează învățământului, îmbunătățirilor necesare de adus bazei materiale, dar și muncii profesorilor și educatorilor, acesta fiind de fapt domeniul în care SAS ADĂSCĂLIȚII MARCEL EMIL a acumulat temeinice cunoștințe, rezultate și eficiență. Există prevăzute în programul viitorului primar și obiective pentru creșterea valorii reprezentării localității în planul sportului de performanță, dar mai ales pentru sportul de masă (elevi, tineri și populație adultă) prin noi baze sportive, mărirea numărului de competiții”, asigură conf. univ.dr Biro Francisc.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Sorin Tegzes says:

  Multa bafta!

 2. Mircea Jacan says:

  .. bravo, de oameni ca el este nevoie. Se pare ca nu suntem pierduti de tot.

 3. Sturz Beatrix-Kinga says:

  Felicitări Domnule profesor! Am fost eleva dansului 4 ani Si numai cuvinte de laudă am despre dansul!

 4. Tegzes Sonia says:

  Felicitări! Vă doresc sănătate și multă putere de muncă în îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse pentru acest municipiu!

 5. BIHON Sport local

  CAO 1910 Oradea merge din victorie în victorie
  Declicul produs în deplasarea de la Șomcuta Mare a dat roade. De atunci, echipa antrenată de Florin Farcaș a contabilizat doar victorii, una dintre ele fiind la „masa verde”.

  BIHON Sport local

  Luceafărul a condus de două ori, dar s-a întors fără niciun punct
  La echipa bihoreană și-a făcut debutul un internațional de juniori în vârstă de 15 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  33 de agenții loto din Bihor sunt închise
  Conform anunțului făcut de Loteria Română, agențiile loto din localitățile aflate în scenariul roșu sunt închise temporar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O mamă din Oradea a așteptat 27 de ore Ambulanța solicitată pentru fiica ei. Operatoarea 112 i-a închis telefonul în nas
  Caz revoltător la Oradea. O mamă a fost nevoită să aștepte 27 de ore pentru ca un echipaj al Ambulanței Bihor să se deplaseze pentru a-i testa fiica de coronavirus, femeia fiind în imposibilitatea de a se deplasa deoarece se afla în izolare. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbat prins în flagrant în timp ce fura o bicicletă din curtea unei case din Oradea
  Polițiștii orădeni au prins în flagrant delict un bărbat de 43 de ani din Mureș, în timp ce fura o biclicletă din curtea unei case din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Art-Eco”, un mesaj colectiv prin limbaj vizual, în apărarea planetei
  La Galerii de Arta -Reperaj. Cetate s-a deschis expoziţia „Art Eco” a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.