bihon.ro Web analytics

O orădeancă ajută tinerele mame să se reintegreze

O orădeancă ajută tinerele mame să se reintegreze

Reactualizat la:
MOJO Baby & Kids, primul târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor cu vârste de până la 12 ani, a dăruit participantelor, dincolo de a afla care sunt tendințele în materie vestimentară, oferta băncilor de celule stem de a intra în contact cu specialiști care le pot fi ghizi, după ce au devenit mame.
Scris de Demian - MOJO Baby & Kids, primul târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor cu vârste de până la 12 ani, a dăruit participantelor, dincolo de a afla care sunt tendințele în materie vestimentară, oferta băncilor de celule stem de a intra în contact cu specialiști care le pot fi ghizi, după ce au devenit mame.

În acel moment delicat când tot universul tău se răstoarnă, când programul tău îl face cea mai importantă minune din viața ta, bebelușul tău, când tot universul pare că se învârte în jurul lui. Fiindcă în acest maraton zilnic, în cursa fără finiș a unei mame, vine o clipă în care pari singură, când nu găsești răspunsul la întrebarea „Ce se întâmplă cu cariera mea?”. Mii de femei renunță să se mai întoarcă la muncă, altele aleg să se reorienteze, să o ia pe cont propriu. Când iei o astfel de decizie, e bine să auzi cum au făcut alte femei care deja au trecut prin astfel de experiențe. La inițiativa unei tinere, Alexandra Giuffrida, în Oradea există deja o comunitate de femei care își împărtășesc reciproc, dar și celor care vor să adere la comunitate, experiențele personale. Din comunitate fac parte și specialiști. Pe o parte dintre cei care lucrează cu Alexandra i-ați putut vedea la târgul organizat la Era Park.

Tocuri cu familia

„Am avut patru prezentări având ca scop orientarea și cariera mămicilor aflate în concediu de creștere a copilului sau care vor să înceapă o afacere. Am făcut asta prin intermediul unei prezentări «Ce business ți se potrivește?», susținut de mine, printr-un test de personalitate aplicat de psihologul Sofia Laza. Apoi au urmat un mastermind pentru dezvoltare personală susținut de Alina Ierugan, care le-a propus femeilor să își pună visul la încercare, printr-un joc interactiv cu pix și foaie, iar Hermina Popa a avut în atenție dezvoltarea personală a copiilor și a vorbit despre ce se întâmplă când, neavând un job sau o ocupație, stăm toată ziua cu copilul fără să îi lăsăm spațiu personal, prezentare cu titlul «Copii obosiți de părinți». Eu desfășor un proiect «Tocuri cu familia», un proiect mai complex, care cuprinde campania «Uși deschise femeilor», blog și comunitate, evenimente și consultanță antreprenorială pentru femei, statt-up, pornind de la idei de afaceri oferite în seminarii, servicii de înființare firmă, consultanță, stat-up, imobiliare de găsire a sediului, dar și dezvoltare personală.

Eu am inițiat și susțin proiectele și sunt organizatoare, dar au început să mi se alăture zeci de profesioniști în evenimente și colaborări.
La fiecare eveniment oferim o abundență de informații gratuite femeilor, premii, networking și socializare… Am avut un eveniment la care au venit 80 de femei, au schimbat idei între ele, 5 dintre cele 20 de idei antreprenoriale s-au concretizat. Vrem să facem și un business club. Noi ne facem reduceri între noi”, a explicat Alexandra Giuffrida.

Ce se întâmplă când întoarcerea la job e o adevărată provocare, sau devine imposibilă?

„În primul rând, trebuie să știi că mai există ca tine, imediat după colț, o altă mămică în aceeași situație. La două străzi distanță, de asemenea. Și adunate de peste tot din România, sunt câteva mii. Reîntoarcerea la job, un fenomen?
Da. E un fenomen. Campania «Uși deschise femeilor» a fost inițiată pentru unul dintre aceste motive”, explică Alexandra Giuffrida. La bazele campaniei „Uși deschise femeilor”, campanie pentru independență financiară și antreprenoriat feminin, stau valorile și viziunea Alexandrei Giuffrida despre ce înseamnă o femeie ca întreg, atât din perspectivă socială cât și al rolului său în familie, și versiunea ideală a acesteia, încrezătoare și apreciată de cei din jur.

„Sunt de părere că munca înnobilează omul. Fie că vorbim despre a lucra grădina, de a educa, de a salva oameni, de a produce pâine sau de a lupta împreună cu un grup social, munca e primordială. Din cele mai vechi timpuri, munca a stat la baza dezvoltării societății și susținerii bunăstării în comunități, dar mai ales la baza necesităților umane proprii ale fiecăruia.

În ziua de azi, puține munci sunt cu adevărat «grele» la propriu. Civilizația și tehnologia i-au conturat lumii altă față. Oamenii prezentului au alte nevoi, consumerismul de produse și servicii este amplu și divers. Așadar, ori produci, ori deservești – una din acestea ar trebui să le poți face, chiar de ești femeie și ai acasă unul sau 5 copii atârnați de picior”, concluzionează Alexandra Giuffrida.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Răzvan Vicoveanu, nominalizat la UNITER
  UNITER a anunţat nominalizările pentru a XXVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER. Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari.

  BIHON Sport local

  Arbitrii bihoreni s-au pregătit la Vadu Crișului
  A devenit o tradiție ca în pauza competițională de iarnă, arbitrii bihoreni să efectueze un stagiu centralizat de pregătire la Vadu Crișului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bădălău: România va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia
  Senatorul PSD Nicolae Bădălău a declarat, luni, că virusul ucigaş va ajunge şi în România, iar în cel mult două săptămâni țara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia. Mulți români se întorc din peninsulă. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Descoperire din epoca bronzului
  În şantierul din zona Pieţei 100 s-au descoperit fragmente ceramice vechi de peste 3000 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Orădeanul Patrick Gânțe va juca la AS Roma
  Internaționalul de juniori orădean Patrick Gânțe va evolua la cunoscută formație italiană AS Roma.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stația de autobuz Peța din Ioșia, închisă din cauza lucrărilor
  Lucrările la noua linie de tramvai ce leagă Cantemir de Ioșia afectează și traseele societății locale de transport.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.