bihon.ro Web analytics

O pacientă infectată atrage atenţia: „COVID-ul îşi făcea de cap pe interior şi ne păcălea”

O pacientă infectată atrage atenţia: „COVID-ul îşi făcea de cap pe interior şi ne păcălea”

Reactualizat la:
Arădeanca Monica Belghir povesteşte experienţa prin care a trecut familia ei, infectată cu coronavirus.
Arădeanca Monica Belghir povesteşte experienţa prin care a trecut familia ei, infectată cu coronavirus.

Se spun tot felul de poveşti despre modul în care sunt trataţi pacienţii cu COVID internaţi la spital. Cele mai multe dintre ele vorbesc despre neajunsuri, despre condiţii neconforme sau despre comportamentul nepotrivit al cadrelor medicale. Firesc, pacienţii nemulţumiţi îşi strigă revolta, făcând cunoscute experienţele negative prin care au trecut.

De data aceasta, publicația Aradon.ro dezvăluie o experienţă pozitivă. Ne-o prezintă, exact aşa cum a trăit-o ea şi familia ei, arădeanca Monica Belghir.

„În perioada 3-4 februarie am fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 toţi cei trei membri ai familiei: noi, părinţii de 45 de ani, şi fiica noastră de 20 de ani. Soţul a fost primul cu simptome de gripă avansată, dar şi-a revenit foarte bine peste noapte doar cu paracetamol. Eu cu fiica mea am avut simptome asemănătoare de gripă – oboseală, dureri de cap, tuse.

Dupa tratamentul recomandat de doamna dr. Balica, medicul de familie al fiicei mele, am început să ne simţim mai bine. Fiica mea a continuat să se simtă mai bine de la o zi la alta, în schimb eu oscilam între stări. Azi eram bine, convinsă că asta a fost tot, că s-a terminat ce a fost mai urât, dar apoi următoarele două zile mă simţeam şi mai rău. Apoi iar urma o zi în care mă simţeam foarte bine, atât de bine încât îmi era dor să îmi fac treburile casnice, doar că următoarea zi să mă simt din nou rău. În timp ce eu şi fiica mea luam tratamentul recomandat, în care aveam şi antibiotic, soţul meu avea un tratament naturist, doar pe bază de plante, pastile de supt şi pufuri cu propolis pentru gât, deoarece el nu manifesta decât o uşoară tuse din când în când şi stare de oboseală…” – detaliază Monica Belghir.

Decizia internării

„În data de 10 februarie (după opt zile de la manifestarea simptomelor), soţul meu a leşinat. În urma investigaţiilor făcute, a reieşit faptul că a fost un caz izolat, cel mai probabil din lipsa de oxigenare suficientă. În urma apelului la 112, ambulanţa a ajuns foarte repede la noi. Totul s-a desfăşurat în condiţii foarte bune: profesional, emoţional, din toate punctele de vedere posibil. Doamna doctor de pe ambulanţă mi-a recomandat să merg şi eu la spital, văzând că am saturaţia de oxigen destul de scăzută, la care s-a adăugat şi dificultatea de a respira.

Nu eram speriaţi de ceea ce ni se întâmplă, întrucât simţeam că cei doi oameni de lângă noi ştiu ce fac şi au lucrurile sub control. Vorbeau încontinuu cu noi. Ne povesteau una, alta, ne linişteau. Ne-a ajutat foarte mult comportamentul lor.

Ajunşi la Spitalul Judeţean, am fost internaţi unde sunt cei cu COVID la Urgenţe, ni s-au făcut investigaţii, analize, film la plămâni. Ni s-a recomandat internarea. De la ora 12:00, aproximativ, de când am intrat în Spitalul Judeţean, în câteva ore, au sosit tot mai multe cazuri cu COVID. Le auzeam pe doamnele doctor şi asistente cum vorbeau între ele cum că nu înţeleg de ce pacienţii refuză internările. Sinceră să fiu, şi noi am stat pe gânduri dacă să ne internăm. Nu prea ascultam ştirile, pentru a nu ne lăsa influenţaţi negativ de informațiile false, dar acum…. acum eram direct implicaţi. Soţul meu se simţea bine, eu, în schimb, nu. Faptul că nu respiram bine mă speria şi nu mă liniştea gândul să plec în starea aceasta acasă. În urma analizelor şi filmului la plămâni, rezultatele soţului meu au ieşit mai proaste decât ale mele. Deci, la el COVID-ul îşi făcea de cap pe interior şi ne păcălea” – spune Monica Belghir.

Zilele de spitalizare

„În seara zilei de miercuri, 10 februarie, am fost transferaţi la spitalul din Grădişte. Ne-a primit doamna dr. Ghise. A fost deja un prim semn care ne-a făcut să nu ne pară rău că am ales internarea. Nu vreau să par deloc exagerată, dar noi de la primul contact cu un cadru medical de aici, ne-am simţit protejaţi, luaţi în grija lor.

Am fost întrebați dacă dorim să stăm în acelaşi salon, probabil la momentul acela fiind această posibilitate. Ne-a bucurat enorm că am putut fi internaţi împreună.

Când am ajuns în salon, a fost un miros curat care m-a surpins. Nu era deloc mirosul acela de spital. Salonul foarte curat, igienizat, cu toaletă şi duş foarte curate.

De dimineaţă, pe rând vine personalul, fiecare cu treaba lui. Unul intră, altul iese. Nu prea îi recunoaştem din cauza costumaţiei, care nu lasă să se vadă decât ochii. Fiecare schimbă câte o vorbă cu noi, mereu ne întrebau câte ceva. Am fost plăcut surprinşi de către una din doamnele asistente care a venit cu două cafele, auzindu-ne că ducem dorul. Nu ştiu cum se numeşte doamna, nu le ştiu numele decât la unele/unii auzindu-i cum se strigă unii pe alţii sau dacă au scris numele pe costumaţia cu care sunt îmbrăcaţi. De la medic, la medic rezident, la asistent, infirmier, om care face curăţenie, cu toţii pot spune că au fost peste aşteptările noastre.

De când ne-am internat, am stat mereu cu masca de oxigen pe faţă. Era ceva necesar. Azi, 18 februarie, refacem analizele şi testul COVID. Ieri am facut din nou film la plămâni. A ieşit foarte bine pentru amândoi.

De două zile şi două nopţi nu mai am nevoie de masca de oxigen. Mă simt foarte bine clinic, psihic, emoţional şi sunt foarte mulţumită de cum am parcurs acest întreg episod cu COVID-19. Am avut parte, fără niciun fel de intervenţii, cunoştinţe sau relaţii, de ceea ce e normal să fie. Aici, în spitalul din Grădişte, tot personalul pe care l-am întâlnit s-a comportat cum nu se poate mai bine.

Era plăcut de dimineaţă, de la prima vizită a doamnelor doctor rezidente, să le vezi cum intră zâmbind şi se prezintă de fiecare dată, medicul de gardă la fel.

Am considerat să fac această experienţă a noastră cunoscută prin cuvinte simple, prin fapte reale…” – conchide Monica Belghir.

Şi mulţumiri

„Mulţumim din suflet pentru tratamentul primit, pentru omenia cu care am fost trataţi cât timp am fost internaţi la spitalul din Grădişte. Mulţumim domnului dr. Nini Gheorghe şi întreg personalului de la spitalul din Grădişte. Mulţumim doamnei dr. Balica şi întregului personal de la cabinet pentru interesul şi grija pe care ne-au purtat-o pe întreaga perioadă” – subliniază Monica Belghir.

18 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anca says:

  Am fost si eu ,,pacient,, cov-ID-19 + alti colegi de ai mei si am fost trimisi 10 zile de sechestrat la domiciliu, nu ma plang 10 zile de concediu fortat si platit nu mi-a stricat si acuma cica am si anticorpi.
  Oameni buni nu mai fiti asa de speriati pentru vrajeala asta ieftina oricum la toti ne urmeaza vaccinarea lor inutila..

  • Dani says:

   In loc sa te multumesti ca ai scapat usor. Nu toata lumea are sistemul imunitar atat de rezistent ca si al tau, sa fi fericita de asta. Eu am verisor si colegi si vecin care au murit de covid. Pana nu demult erau apropiatii mei, oameni de rand, care aveau si ei problemele lor. Dar astazi ca vrei sau ca nu vrei sa crezi in covid pe ei nu ii mai aduce nimeni inapoi. Oameni simpli, oameni absolut normali…
   Voi continuati inca sa nu mai credeti pt ca asa o sa ne fie si mai greu sa scapam de aceasta situatie. Avand in vedere ca exista oameni ca si tine atunci chiar nu are rost sa ne mai miram de ce nu ia sfarsit aceasta pandemie sau de ce incepe sa devina mai agresiva.
   Eu nu incerc sa demonstrez nimanui nimic. Macar aveti respect fata de acele persoane care au murit atat de rapid si pe neasteptate…

   • David says:

    @Dani, din pacate oameni mor de la sute de alte probleme, si mor foarte multi zilnic. Si culmea, multi mor si o sa mai moara din cauza restrictiilor si idioteniei provocate de Covid. Un miliard de oameni o sa moara de saracie din cauza crizei economice provocate de lockdown-ul mondial

   • George says:

    Aveti respect fata de sedentari, nesimtiti, ignoranti, fumatori, oameni care manaca absolut orice si fara limita, oameni care stau in fata televizoarelor si servesc panica si frica de dimineata pana seara. Purtati masti ca sa ii protejati pe acesti nesimtiti care nu fac absolut nimic pentru sanatatea lor fizica si emotionala, traiesc doar sa manance si sa bea, stau stresati de dimineata pana seara pentru o masina noua sau o casa mai mare decat a vecinului, nu spun o rugaciune sincer si se cred buricul pamantului. Da Dani, ai dreptate. Unii au sistem imunitar mai puternic decat altii. Sistemul imunitar nu depinde de noroc, depinde de munca pe care o depui pe cele 4 planuri: fizic, mental, emotional, spiritual. Cand atingi un echilibru pe aceste planuri atunci nu ai cum sa te “cureti” de la un covid. Covidul a fost creat sa loveasca in acesti ignoranti lipsiti de intelepciune, sa loveasca in oamenii slabi. Ia gandeste-te cine se procopseste cu HIV si de ce? Stai asa pe inserate si fa o analiza sa vezi ce surprins vei fi de ce vei realiza.

  • Vlad says:

   Se vede ca ai fost pacienta, ca ai ramas cu ceva sechele… de exprimare, de mentalitate.

 2. David says:

  de oamenii bolnavi de cancer, bolnavi cu inima sau alte sute de probleme grave, care ajung la spital din diferite motive, de ce nu povestiti? Sute de mii de oameni mor zilnic din cauza unor boli serioase, si se intampla asta de sute de ani. Pentru asta cand o sa faceti articole? sau acuma e la moda doar gripa asta de Covid?

  • oameni buni says:

   Draga David, cand se spune ca au murit n pesoane de covid dar aveau si alte probleme, inseamna ca acest virus, raceala cum vrei tu sa ii spui, a pus capac, a grabit sau a amplificat gravitatea celorlalte probleme de sanatate. de ce nu vreti sa intelegeti si sa fiti deschisi la minte? am avut coleg de munca, nasa mea care au murit infectati. au avut diabet cu care mai traiau clar mult si bine dar acest virus i-au aplificat problemele de santate din cauza diabetului. daca nu luau virusul mai traiau? intelegi ce spun? virusul ataca sistemul imunitar car orice raceala, dar fiind mai puternic sau ceva nou cu care ne confruntam si nu stim exact leacul potrivit, se ajunge la moarte. nu e foarte greu de inteles, pe bune…

 3. Andrei says:

  Adica intr-un cuvant va recomandam cu drag spitalele de 5 stele si serviciile unor oameni deosebiti. Ia mai du-te tu dracului de vita cu covidu tau cu tot. La fel si toate spitalele impreuna cu spagarii din ele. Nu va satura Dumnezeu de bani. Si dupa ce ati primit mariri de salarii ca nimeni altcineva din sistemul public tot cu mana intinsa stati. Voi nu mai faceti medicina de mult, unii dintre voi nu au facut niciodata. Mars zdrentelor si vaccinati-va, poate va mai imputinati.

 4. Grigore says:

  Cred câ trebuie să începem să învățăm chineza.
  Proiectul Covid19 asigură Chinei un viitor strălucit.
  USA , la fel ca și UE în frunte cu Germania s-au predat Chinei.

  • Curios says:

   Ce vrei sa zici cu predatul la Chinezi?

   • Grigore says:

    S-au predat Chinei economic.
    Afaceri,firme care
    și-au mutat liniile de producție în China,lăsând oameni fără locuri de muncă, producând sărăcie și criza economică.
    Sclavagism modern, asta se pregătește.
    Un model de societate unde primează profitul multinaționalelor, controlul și lipsa de libertate a cetățenilor

 5. Yr says:

  Înainte de “pandemie”auzeam o grămadă de oameni plangandu-se ba de salarii mici,ba de pensii și mai mici ba de viață grea.acum ce sa vezi? aceeași oameni disperați că își vor pierde viața mizerabilă precum un căcat de găină.

 6. BIHON Opinii

  Accident rutier. Recuperarea sumelor plătite de asigurator

  Mapamond

  Globurile de Aur 2021: Filmul „Nomadland” și serialul „The Crown”, marii câștigători ai galei. Vezi lista câștigătorilor

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat pentru corupție

  România

  Șoferița care a provocat accidentul mortal din Capitală consumase alcool. A fost reținută
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, călători: devieri pe liniile de autobuz 14, 30 și 33

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria prelungește pista de biciclete din zona Parcului Brătianu

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.