bihon.ro Web analytics

OFICIAL! Restricții în 52 de localități din Bihor: Carantină de weekend în Oradea. Vezi Hotărârea adoptată de CJSU Bihor

De Marius Sasu
Reactualizat la:

OFICIAL! Restricții în 52 de localități din Bihor: Carantină de weekend în Oradea. Vezi Hotărârea adoptată de CJSU Bihor

FOTO: Arhivă Bihon
Reactualizat la:
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor s-a întrunit marți după-masă pentru a adopta noi restricții privind noul val pandemic de COVID din județ.
Scris de Marius Sasu - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor s-a întrunit marți după-masă pentru a adopta noi restricții privind noul val pandemic de COVID din județ.

CJSU Bihor, prezidat de prefectul Dumitru Țiplea a aprobat în cadrul ședinței de marți măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate.

„Decizia a fost adoptată în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 1090 din 07 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, a transmis CJSU Bihor.

Restricții în 52 de localități

Conform Hotărârii CJSU nr. 69/2021, adoptată în baza analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităților în care se aplică restricții cuprinde:

– 20 localități cu incidență mai mare de 2 cazuri și mai mică de 3 cazuri / 1.000 locuitori: Tarcea, Roşia, Copăcel, Şoimi, Husasău de Tinca, Drăgăneşti, Auşeu, Abram, Şuncuiuş, Salonta, Pietroasa, Abrămuţ, Tăuteu, Căpâlna, Mădăras, Curăţele, Uileacu de Beiuş, Cociuba Mare, Vârciorog, Dobreşti;

– 32 localități cu incidență mai mare de 3 cazuri și mai mică de 6 cazuri / 1.000 locuitori: Aleşd, Nojorid, Oşorhei, Remetea, Borş, Tărcaia, Bratca, Vadu Crişului, Nucet, Beiuş, Biharia, Măgeşti, Răbăgani, Lugaşu de Jos, Balc, Cărpinet, Diosig, Cherechiu, Vaşcău, Tinca, Şimian, Tămăşeu, Ştei, Ineu, Marghita, Bunteşti, Suplacu de Barcău, Săcădat, Pomezeu, Roşiori, Borod, Batăr;

– 14 localități cu incidență mai mare de 6 cazuri și mai mica de 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Sânmartin, Lunca, Oradea, Derna, Pocola, Gepiu, Sălard, Girişu de Criş, Cefa, Budureasa, Câmpani, Aştileu, Cetariu, Tileagd;

-12 localități cu incidență peste 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Ceica, Spinuş, Ţeţchea, Chişlaz, Toboliu, Brusturi, Hidişelu de Sus, Căbeşti, Paleu, Sântandrei, Lăzăreni, Sâmbăta.

„Precizăm totodată că, în aplicarea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 7674 din 07.10.2021, la nivelul satului Telechiu din comuna Țețchea s-a instituit carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 7 octombrie 2021″, mai transmite CJSU Bihor.

Aproape 200 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Alte 4 localități, printre care și Sânmartin au depășit incidența de 6‰

Restricții de circulație și mască obligatorie

Purtarea unei masti de protecție este obligatorie și aer liber în localitățile care înregistrează o incidență mai mare de 6 la mia de locuitori. „În localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice deschise – sunt exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, menționează prefectura.

Oradea înregistrează marți, 12 octombrie, incidența de 7,13‰. Astfel, începând de miercuri, în municipiu se vor institui restricții de circulație pe perioada weekendului, pentru persoanele nevaccinate, în intervalul orar 20:00-05:00. Persoanele vaccinate vor trebui să prezinte certificatul verde COVID, iar cele nevaccinate vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere și adeverință angajator pentru a ieși din casă în intervalul restricțiilor. Pe lângă Oradea, restricții de circulație în timpul weekendului vor fi aplicate și în Sânmartin, Lunca, Derna, Pocola, Gepiu, Sălard, Girişu de Criş, Cefa, Budureasa, Câmpani, Aştileu, Cetariu și Tileagd.

Totodată, în localitățile cu incidența peste 7,5 la mia de locuitori restricțiile de circulație pe timpul nopții vor fi aplicate în fiecare zi. În această situație se află 12 localități bihorene: Ceica, Spinuş, Ţeţchea, Chişlaz, Toboliu, Brusturi, Hidişelu de Sus, Căbeşti, Paleu, Sântandrei, Lăzăreni, Sâmbăta.

DOCUMENT | Noile modele ale declarației pe propria răspundere și adeverinței pentru angajator, obligatorii pentru nevaccinați în intervalul cu restricții de circulație

Descarcă de AICI, sau vezi mai jos noua Hotărâre adoptată de CJSU Bihor.

Record de infectări în Bihor: Peste 440 de cazuri noi. Incidența în Oradea, peste 7 la mie

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. drop says:

  Plin de prosti in Oradea

  • Supărat pe proști says:

   Tu ești nr.one🤣🤣🤣

   • drop says:

    eu sunt vaccinat, si trebuie sa sufar din cauza prostilor

    • sos says:

     de ce suferi fraiere?
     poti sa faci ce vrei ca esti mare si vaccinat

    • Ion ion says:

     De ce suferi?? Ce ai pățit??

    • O parere says:

     Cred ca suferinta ta nu are legatura cu un vaccin. Daca esti vaccinat, poti sa-ti tatuezi codul qr ( certificatul verde) pe frunte, asta te scuteste de suferinta de a scoate telefonul, sau fituca cu acel cod in cazul unui control.

     Diferentierea asta intre nevaccinati si vaccinati este contraproductiva si periculoasa.

    • soft says:

     drop acuma dacă te-ai injectat cu soft-ul o să ai trei puțe conectate
     Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
     La STS se înregistrează toți vaccinații și este organul central de specialitate, din România, care organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile prevăzute prin lege. Instituția este organizată după o structură militară și face parte din sistemul național de apărare. Instituția este cunoscută și după numele de cod Unitatea Militară 02999.

    • Caran says:

     tu esti vaccinat de calul meu

    • drop says:

     adevarat am baut si niste doze in plus.

  • dsfsfsf says:

   De acord, din cauza asta voteaza ca vitele, betoane, fatade colorate in roz si cam atat. Si de asta au si salariile pe care le au.

  • xxx says:

   Te strange creierul in craniu. Mai poti ma? mai poti?

  • înțepații plâng says:

   Asta tocmai ai scris în semn de autoironie. Ești deja împuns, dar are un efect advers: anxietatea, în cazul tău prezintă un avantaj, ai găurica mai strâmtă când te împunge zeul tău din spate.

 2. Unu says:

  Foarte bună și productiva masura impunerii restricțiilor de circulație pt nevaccinatii ! Și de o logica profunda, din puțul gândirii cuiva 🤡.
  Cu alte cuvinte, vaccinatii în calitatea lor de receptori, purtători și distribuitori de covid19 au dreptul la libera circulație, contribuind la zadarnicirea combaterii răspândirii etc, .Corect? Corect!
  Și intervalul asta orarar cum l-a stabilit comitetul științific-fantastic, oms are dovezi ca circula virusul mai rapid în weekend intre orele 20-.05? Mai da-va naibii de tâmpiți.

 3. Viorica says:

  Vând căruță cu iapă. Poate circula și noaptea, iapa e vaccinată.

 4. Doctor says:

  Intrați pe YouTube sa vedeți declarația unui coleg , chirurgul Lucian Duță și fost șef al Casei Naționale de Sănătate.

  • Petre says:

   Interesant ce spune doctorul în interviu.
   Acuma o să spună cățeii din secta Covrig că e plătit de ruși, sau de pinguinii de la Polul Sud.
   Eu am tot pus pe aici un link cu un interviu cu Klaus Schwab (președintele Forumului Economic Mondial) de la un post TV din Elveția.
   În acest interviu din 2016 vorbește despre implantarea în corpul uman a unui cip.
   Eu doar am întrebat despre nebunia asta de care vorbește Klaus Schwab.
   Nu a reușit nimeni să-mi dea niciun răspuns, normal că nu știau ce să spună la o asemenea nebunie.

   Dar, totuși, interviul e real……

   Klaus Schwab, fondatorul și președintele Forumului Economic Mondial din Davos, a spus în acest interviu acordat pe 10 ianuarie 2016 canalului elvețian RTS  :
   – “ființa umană va primi în curând un cip în corpul său pentru a se uni cu lumea digitală ” :
   https://youtu.be/UmQNA0HL1pw

   • Vasile says:

    Care e diferența dintre “ființa umană” și “omenirea”?

   • Klaus says:

    Cine sunt acei “voi ” din afirmația ” declarația colegului nostru” ? Care sunteți?
    Nu e mai ușor sa ne faci un tu “un rezumat” ?

    hai ca încerc eu,
    aceștia sunt COLEGII DV????

    “Lucian Duță este acuzat că, în 2010, pe vremea când Casa de Asigurări pregătea implementarea mai multor sisteme informatice pentru cardul național de sănătate, ar fi primit 6,3 milioane de euro de la mai multe firme interesate să obțină contractele. Acuzațiile din dosar erau că Duță ar fi primit banii printr-un sistem complex de tranzacții, derulate prin conturi deschise în Insulele Antile și în Elveția.

    Judecătorii au dispus confiscarea sumei de 6.300.000 euro și a fost instituit sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor lui Lucian Duţă, prezente şi viitoare, în limita sumei de 2.294.187 euro (având în vedere că suma totală primită cu titlul de mită de inculpat a fost de 6.300.000 de euro, iar în limita sumei de 4.005.813 euro au fost identificate sumele de bani şi bunurile imobile ce fac obiectul sechestrului), scrie Agerpres.”

    ACELA E DUTA??? Foarte credibil…

    😁😁😁

    • Unom says:

     Ai uitat un amănunt :
     “Fostul șef PDL al Casei de Sănătate, Lucian Duță, condamnat la 6 ani cu executare pentru că ar fi luat mită…”

     “ar fi luat mită…”

     Deci…

     Asta nu înseamnă că nu are dreptate cu privire la discuția cu Covidul.

     Vezi că și șeful Tedros de la OMS a fost membru al unei organizații teroriste…

     • Klaus says:

      Ai dreptate Anonim,
      de aceea “Judecătorii au dispus confiscarea sumei de 6.300.000 euro și a fost instituit sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor lui Lucian Duţă, prezente şi viitoare, în limita sumei de 2.294.187 euro (având în vedere că suma totală primită cu titlul de mită de inculpat a fost de 6.300.000 de euro, iar în limita sumei de 4.005.813 euro au fost identificate sumele de bani şi bunurile imobile ce fac obiectul sechestrului), scrie Agerpres.”

      da pentru ca “ar fi luat mită…” atunci “au dispus confiscarea sumei de 6.300.000 euro”

      ha ha ha
      UN ADEVARAT NEVINOVAT!!!🤣🤣🤣

   • Vacginat says:

    Adevarat! Eu de cand m-am vaccinat cu Kaizer d-ala sau paizer, cum i s-ar zice, nu-mi mai trebe la lucru cartela pentru pontaj si pentru acces in fabrica. Pun doar umarul si functioneaza!

  • JAM says:

   Daca Duta al tau ar fi fost virusolog poate-l ascultam, dar degeaba sunt multi doctori, daca specialitatea e alta. Poate data viitoare iti iese.

 5. Romeo says:

  Carantina este atunci cand restrictionezi miscarile persoanelor bolnave. Tiranie este atunci cand restrictionezi miscarile oamenilor sanatosi. Prostie este atunci cand nu intelegi diferenta. ( Stephen King )
  O fi si el ceva conspirationist, saracu!!!

 6. Supărat pe proști says:

  Pare-se că se dorește război civil

 7. Civilizat says:

  Pentru dl. Petrisor,

  “Așa arată un dezastru sanitar” – reportaj tulburător al Recorder la Spitalul Universitar București

  NEAPARAT de vizionat cu SUNET!!!

  https://youtu.be/Avv0fek2UVA

  totuși așteptam voluntari 😞

 8. YO says:

  Numa zic.Interesant. Sântandreiul cel mai vaccinat, cu 34%, este printre ,,fruntașele,, infectărilor.

  • Minona says:

   Zâc si IO,
   cei din Oradea care dețin si proprietăți in zonele limitrofe, daca sunt infectați, oare unde își declara locul pentru Izolare/Carantinare ???
   La bloc sau la casa???
   Unde e mai bine oare? Intre 4 pereți in bloc sau la “tara” unde mai are si câțiva zeci sau sute de metri pătrați de curte?
   E greu de ghicit?
   NU?

 9. grafi says:

  Pe pagina 15, la art.12, alin.2 scrie așa: “Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu
  persoanele cu care locuiesc.”
  Mă întreb doar cine va decide ce se consideră activitate. Conform dex.ro, activitate înseamnă “Ansamblu de acte fizice, intelectuale și morale făcute în scopul obținerii unui anumit rezultat; folosire sistematică a forțelor proprii într-un anumit domeniu, participare activă și conștientă la ceva;”
  Deci, conform acestora practic nimeni nu ne poate obliga la purtarea măștii în aer liber. Dacă mă-treabă polițistul de ce nu port mască, îi răspund doar că desfășor o activitate. O fi ea fizică sau intelectuală, nu e treaba lui.

 10. Vasile Dinita says:

  De, nu e de mirare pentru ca acum a inceput sezonul de raceli, gripa, viroze respiratorii care dintotdeauna, deci nu doar acum, se repeta anual, de doua ori, in sezonul toamna-iarna si chiar la inceputul primaveii. Dar acum, de cand cu plandemonia planetara avem trei in unu adica; gripa, raceala, viroza=covrig pentru ca spitalele si medicii primesc sporuri grase la salariu pentru ,,covrig”, asa ca ei ar vrea sa nu se mai termine niciodata cu minciuna asta globala numita covid; la fel ca si producatorii de masti, teste, care sunt false in proportie de 70-80%, vaxxinuri – care in realitate sunt terapii genice si nu vaccinuri pentru ca un vaccin adevarat te vindeca si nu mai faci niociodata boala pentru care te vaccinezi.

 11. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.