bihon.ro Web analytics

OFICIAL! Restricții în Oradea și alte 10 localități din Bihor. Masca redevine obligatorie în spațiile publice închise, stații de autobuz și la locul de muncă

De Marius Sasu
Reactualizat la:

OFICIAL! Restricții în Oradea și alte 10 localități din Bihor. Masca redevine obligatorie în spațiile publice închise, stații de autobuz și la locul de muncă

Reactualizat la:
Conform Hotărârii CJSU Bihor, la depășirea incidenței de 4 cazuri la 1.000 de locuitori se reintroduc restricțiile de circulație.
Scris de Marius Sasu - Conform Hotărârii CJSU Bihor, la depășirea incidenței de 4 cazuri la 1.000 de locuitori se reintroduc restricțiile de circulație.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de joi, 23 septembrie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 27 septembrie – 01 octombrie, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate.

„Decizia a fost adoptată în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 990/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19″, transmite CJSU.

Conform Hotărârii CJSU nr. 60/2021, prin care au fost aprobate scenariile propuse de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Direcția de Sănătate Publică Bihor, în cele 714 unități de învățământ din județul Bihor activitatea se desfășoară cu prezența fizică, în scenariul I.

Hotărârea CJSU privind funcționarea unităților de învățământ va fi actualizată după fiecare vacanță școlară, înainte de reluarea cursurilor sau ori de câte ori este nevoie, pe baza scenariilor actualizate în funcție de evoluția epidemiologică și pe baza criteriului privind rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Restricții în 11 localități

Tot în ședința de joi s-au aprobat, prin Hotărârea CJSU nr. 58/2021, măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, precum și lista localităților din Bihor în care se impun măsuri de restricție.

„Precizăm că decizia are la bază analiza incidențelor elaborată de Direcția de Sănătate Publică Bihor și vizează următoarele localități: Sânmartin, Oradea, Lăzăreni, Ceica, Gepiu, Hidișelu de Sus, Sântandrei, Căbești, Roșia, Chișlaz și Brusturi”, mai transmite CJSU Bihor.

Măsuri

Conform hotărârii, măsurile de limitare se impun gradual, în funcție de incidența cumulată la 14 zile a numărului de cazuri. Printre cele mai importante măsuri enumerăm:

– reintroducerea portului măștii în spații publice închise (de tipul piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun), spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă;

– reintroducerea restricțiilor de circulație la incidențe mai mari de 4 cazuri/1.000 locuitori;

– introducerea certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea cu rezultat negativ sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 pentru accesul la evenimente publice sau private, manifestări culturale, restaurante, cafenele, etc. în funcție de nivelul incidenței din fiecare localitate.

60 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Q says:

  Oradea are oricum cei mai prosti cetateni care ies la proteste,tot timpul ies dupa ce se termina in Bucuresti,si asta in crl mai bun caz

 2. ?? says:

  Reintoducerea comunismului tip PCC dupa revolutia din 1989 de Dumitru *Bigfoot* Tiplea.

  • bihor says:

   Nu ai semnul fiarei nu poti sa vinzi si nici sa cumperi. Te inchini la diavol si lumea e a ta.

   Virusul covid, sau ceea ce injecteaza ei si se numeste vaccin covid, a fost recoltat de la cine stie ce balauri biblici scosi de la dezghetat. Nici vorba de lilieci si serpi! Posibil ca virusul ala a dus la disparitia dinozaurilor. Chinezii si rusii stiu mai multe ca ei fac studii si incearca sa reproduca mamuti.

   Curva biblica este China, slujitorii diavolului sunt alde Arafat, Spahn, Macron si alti homosexuali si dezaxati care incearca sa ingenuncheze lumea cu promisiuni false.

   Tariile care depind cel mai mult de China au si cei mai multi vaccinati. Exemplu Italia si Spania. Dar si Israelul. Evreii sunt ceea ce au fost intodeauna: iubitori de bani. S-au vandut la diavol.

   Ajuta si Biblia la ceva, doar ca trebuie citita. Bisericile nu mai ajuta la nimic. S-au curvit rau de tot si popii, predicatorii si pastorii.

   Lucruri dracesti si usor de priceput. Te vaccinezi esti pierdut. Vandut. Si corpul si sufletul. E mai usor sa mori batut in cuie pe cruce ca si Cristos decat sa fi rapus de cine stie ce boli spurcate si grele pe care le primesti de la vaccin…cancer, dementa…Doamne fereste.

 3. Gigi says:

  De un an și ceva purtăm mască,… rezultat zero.
  De un an ne ințepăm,…. rezultat zero.
  Ok, masca ca masca….. e caca de maca, o pui pe frunte.
  Dar…. ințepatul e problema :
  Băi porcilor, de ce ne puneți să semnăm înainte de a ne înțepa ?????????
  Chiar și o capră își dă seama că e ceva dubios cu lichidul de frână numit vaccin.

  • Nemo says:

   Semnezi ca ti s-a explicat despre vaccin si ai fost intrebat daca te stii ca ai alte probleme! Daca tu nu stii de tine, nu stii daca ai alte boli sau alergii este problema ta. Poti sa le spui celor care te vaccineaza despre ce afectiuni ai, si ei te pot indruma ce sa faci, trebuie doar sa stii sa vorbesti!

   • Gigi says:

    -Cine mi-a explicat ?
    Ucenicii vrăjitori mi-au explicat ?

    -Ce mi-a explicat?
    Că vaccinul conține vacanță?

   • Ioana says:

    Nemo vezi aici ce îți explică inventatorul tehnologiei pentru vaccin.

    Doctor Robert Malone, inventatorul tehnologiei pentru vaccin :
    ” Una dintre preocupările mele este că guvernul nu este transparent și nu spune care sunt riscurile. Cred că oamenii au dreptul să decidă dacă acceptă sau nu vaccinurile, mai ales că acestea sunt vaccinuri experimentale”, a spus dr. Malone.
    Vezi aici fragment  video din interviu:
    https://www-foxnews-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.foxnews.com/media/tucker-carlson-mrna-vaccine-inventor.amp?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16257469020801&amp_ct=1625746913153&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=De%20pe%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fmedia%2Ftucker-carlson-mrna-vaccine-inventor

    • Vasile says:

     Ioană,

     Care sunt riscurile ce nu sunt prezentate?

    • Gheorghe says:

     @Ioanăăăă , vaccinul nu mai este experimental după ce a primit autorizările necesare punerii pe piată !…întelegi…nu ?…nici o problemă mai sunt ca tine nu dispera !

    • Costi says:

     Draga Ioana tu esti mai proasta decat prevede legea Cum adica inventatorul tehnologiei pentru vaccin ??? Te auzi ce spui??? Ar trebui sa te intorci la scoala sau poate mai bine nu ca din cate am vazut in pandemia asta si prostia se transmite dar cu viteza mai mare decat sars cov -ul 🙂

   • Nemo says:

    Nemo, marș de aici!!!

   • .......... says:

    Greșit foarte gresit semnezi ca îți asumi raspunderea ca îl faci voluntar ca în caz ca pățești ceva ai fost informat despre ce poți păți și ca nu ai nici o pretenție nici de la firma nici de la cei care ți lau administrat
    Li se rupe lor dacă ești alergic dacă suferi de ceva. Ai vazut când te-ai dus la înțepat sa se uite peste fițuici aia pe care ai conplectato și sa zică cuiva ,îmi pare rău nu sunteți eligibil pt vaccin pt ca suferiți de nu știu ce nuu la rand cobai ca asa zice Gheorghiță și arabetele eu vor ști în timp când cineva se va prezenta ca a pățit nu stiu ce..a asta nu trebuia vaccinat cobai la gunoi de aia ai semnat.

    • Civilizat says:

     Poti sa atașezi o poza sau un document in care ești pus sa :” semnezi ca îți asumi raspunderea ca îl faci voluntar ca în caz ca pățești ceva ai fost informat despre ce poți păți și ca nu ai nici o pretenție nici de la firma nici de la cei care ți lau administrat”

     ?

     • .......... says:

      Dada pot

     • Gigi says:

      Civilizat.

      Ei pot să ne prezinte un document semnat de producătorul de vaccin că răspunde pentru actul medical care îl aplică pe corpul nostru ?
      Se pare că nu.
      Ciudat.

      Chiar și un producător banal de salam prezintă un document că răspunde pentru produsul său.

      Așa că lasă tu vrăjeala că nu ține.

     • Unu says:

      Cunoști alte vaccinuri antigripale (vorba lui Vasile 👍), pt care ți se cere semnătura? Nu ar fi logic și firesc ca și cei care efectuează actul medical al vaccinării sa își pună semnătura pe un alt document în care sa fie reglementata răspunderea “cuiva” pt viitoare reacții adverse!? Ba da, ar fi.

     • Civilizat says:

      ……..,

      dacă :”Dada pot”, atunci poti sa împărtășești si cu noi acel formular sa ill vedem?

     • Civilizat says:

      pt Gigi,

      “Statele membre UE vor achita o parte din despăgubirile care ar putea fi solicitate în justiţie ca urmare a efectelor secundare ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic britanic AstraZeneca, potrivit termenilor unui acord care include condiţii diferite faţă de un alt acord convenit cu grupul farmaceutic francez Sanofi, a declarat un oficial european pentru Reuters.

      Acordul cu AstraZeneca, care transferă pe seama contribuabililor o parte din riscurile asociate cu lansarea unui vaccin, a fost convenit în august iar clauzele cu privire la responsabilitate nu au fost dezvăluite până acum. Potrivit acestui acord, AstraZeneca va plăti costuri legale numai până la un anumit prag, a dezvăluit oficialul citat de Reuters, care nu a precizat care este acest prag şi nici cum anume vor fi împărţite costurile între guvernele europene.

      Protecţia financiară ar urma să acopere atât costurile legale cât şi posibilele despăgubiri, ceea ce este ar putea fi important în eventualitatea în care ceva va merge prost.

      În schimbul unui preţ mai mare pentru vaccinul său, producătorul francez Sanofi, care colaborează cu GlaxoSmithKline în calitate de partener, nu a obţinut acoperirea riscurilor acordată rivalului AstraZeneca.

      Oficialul citat de Reuters a precizat că în conformitate cu acordul convenit cu AstraZeneca, ţările UE au acceptat să plătească un preţ de 2,5 euro pentru fiecare doză de vaccin, în timp ce Sanofi a negociat un preţ de aproximativ 10 euro pentru fiecare doză.

      Acordurile reflectă strategiile diferite adoptate de doi dintre cei mai mari producători mondiali de medicamente pentru a se proteja, în contextul intensificării dezbaterii cu privire la cine este responsabil pentru efectele secundare ale vaccinurilor împotriva COVID-19. Acoperirea financiară a acestor riscuri este un element crucial în negocierile dintre producătorii de medicamente cu guvernele care sunt interesate să obţină în avans vaccinuri împotriva COVID-19.

      Poziţia UE cu privire la “liabilities” ar putea explica de ce blocul comunitar, care are o populaţie mai mare decât SUA, este în urma Washingtonului în asigurarea de posibile vaccinuri împotriva COVID-19. Sistemul american transferă responsabilitatea pentru vaccinuri în întregime pe seama guvernului şi protejează producătorii de medicamente deoarece se consideră că o vaccinare răspândită împotriva COVID-19 este benefică pentru societate.”

     • Gigi says:

      Civilizat,asta ține, nu merge.
      Alea-s vorbe.
      Ar trebui un document scris clar atunci când te înțepi.

     • Civilizat says:

      Gigi,

      pai sunt: Anexa 1 si 2

      Altecva?

     • Gigi says:

      Civilizat,

      Mă iei la mișto?
      Ce anexă ?
      Anexa de la Scufița Roșie ?
      Sunt vorbe.
      Ți-am mai spus, îți repet, atunci când te înțepi ar trebui să îți dea un document că răspund pentru acest experiment.
      Dar și așa, dacă te paralizezi poate să se șteargă la cur cu documentul.

     • Civilizat says:

      Gigi,

      “Ar trebui un document scris clar atunci când te înțepi.”
      pai asa se numesc documentele ce le semnezi la vaccinare,

      “Ți-am mai spus, îți repet, atunci când te înțepi ar trebui să îți dea un document că răspund pentru acest experiment.” – conform cărei proceduri sau cărui normativ trebuie sa iți dea acest fel de Act?

      dacă mergi la medic și iți prescrie un medicament pt. diabet (de exemplu) ce act primești de la farmacie sau de la medicul curant?

   • Unu says:

    De ce acesta este singurul vaccin antigripal pt care trebuie sa semnezi ca ți s-a explicat ceva???

  • Iuliu says:

   Oameni buni,
   Ati mancat parizer toate viata si acuma nu va vaccinati ca “NU STITI C SE BAGA” in vaccin….
   Hai sictir

   • lili says:

    Parizerul l-am cac*t, vaccinul mai greu.

   • .......... says:

    Da nici nu o sa ne înțepat ca zice unu ca tine fi sigur poate parizerul este toxic din 89 incoace dar din cauza vaccinului au murit mai mulți decât aia de au murit declarați de covid dacă tu și alții ați crezut ca scăpați de xumplira boala vayi înșelat și nu o spun eu a spus-o Esca la știri Oprescu Merisoreanu sunt doar doi mediatizați care au fost înțepați cu doua doze și la o luna,doua sau îmbolnăvit de asa zisul virus asa ca halește niște parizer și bateți coasa ca nu scapi de e sa te virusezi..

   • Gigi says:

    Băă,

    De parizer răspunde producătorul cu un Certificat de Conformitate.
    De vaccin răspunde… Cine? Muma Pădurii ?

    Dacă ți-e rău și mori de la parizer, producătorul face pușcărie.

    Dacă ți-e rău și mori de la vaccin… mortul e de vină.

    • Vasile says:

     Mă, tu nu înțelegi ce e ăla un certificat de conformitate. 😀

     • Gigi says:

      Vasile,

      Câte clase ai ?
      Era vorba de un document cu care să răspundă producătorul de vaccin. Producătorii sunt obligați sa dețină și un Certificat de Conformitate, printre alte documente.
      Dar se pare că producătorii de vaccin sunt scutiți de orice răspundere, din păcate pentru noi.

     • Vasile says:

      Mă Gigi Contra,
      Produsele de uz medical sunt autorizate. După autorizare sunt utilizate.
      Certificatul de conformitate este exact ceea ce spune: declarație de conformitate, adică producătorul declară că produsul este conform cu descrierea prospectului. Neconformitatea cu descrierea prospectului atrage răspunderea producătorului. Efectele secundare ale unui produs medical conform pot să conducă la retragerea lui de pe piață, așa cum a fost cazul cunoscutului Piramidon. Dar efectele secundare nu atrag răspunderea producătorului nici măcar pentru banalul paracetamol.
      Dă din cap sau clipește de două ori dacă ai înțeles.
      Malone ăla pe care îl tot citați știe lucrurile astea. Nu-l mai citiți și nu-l mai citați dacă nu știți sau nu înțelegeți lucruri elementare.
      Producătorul poate răspunde de efectele secundare dacă se demonstrează că știe de ele dar nu le face cunoscute agențiilor care le acordă autorizația de punere pe piață.
      Ei, aici, cu privire la știința sau neștiința efectelor secundare ascunse, puteți să aberați cât vreți.

 4. Ioana says:

  Minunata lume nouă.

  O închisoare fără ziduri, din care prizonierii nici nu s-ar gândi vreodată să evadeze, pentru că, mutilaţi spiritual, consideră că realitatea respectivă este suficientă.

 5. Unu says:

  „Tiraniile au pretenția de a stabili ce e bine și ce e rău.
  Cred că a fi liber, oricând şi oriunde, înseamnă a gândi totul cu propriul tău cap, cu propriul tău spirit critic, fără a accepta regulile niciunei cenzuri oricât de corecte.
  La urma urmei toate represiunile istorie, de la inchiziţie la tiranii, despotisme, totalitarisme, nazism, comunism şi, mai departe, până la corectitudinea politică de azi – asta încearcă să înăbuşe şi să înlocuiască, stabilind ce este corect şi ce nu, ce este bine şi ce este rău. Libertatea este refuzul fiecărui om în fiecare clipă de a lăsa pe altul să gândească în locul său”.
  Ana Blandiana

 6. vasy says:

  Arahat e fericit, impune din nou restrictii, parca suntem in Siria. Era vorba ca la vaccinati nu se impun restrictii – era vorba… Lipsesc talibanii cu kalasnikoave.

 7. Tudor says:

  Veniti la Milano si o sa vedeti ca aici toata lumea poarta masca in spatiile inchise, fara exceptii! Asa ca nu va mai tot plangeti! Se stabilesc reguli, respectati-le dracului!

 8. JAM says:

  Vad ca propaganda rusa si-a facut efectul la multi, mai ales la cei care si-au baut cerneala.

 9. 91divoc says:

  A venit covidutul din concediu. Am sentimente asemanatoare cu cele cand vine seful inapoi din concediu, pana ce nu-i gazda acasa faci ce vrei cand vine acasa te impui din nou regulilor.
  Sa revina si in spatii deschise purtatul mastilor macar nu trebuie sa-mi cumpar nici anul acesta fular si balsam de buze, macar ne mai incalzeste masca ye ye 😄

 10. Costel says:

  Nici nu-i de mirare că sunt restricții într-un stat neo-nazist / comunist. Dacă avem impresia că suntem într-o democrație înseamnă că trebuie să ne depărtăm de Tv sau să-l scoatem din priză (+ aruncat pe geam să nu ne mai păcălească – cred că vom ieși și mai ieftin la curent cu scumpirile astea). Așa cum violatorii, corupții, escrocii nu-s la închisoare ci mulți pe străzi, ce mai contează o VIOLARE MEDICALĂ în masă la întreaga populație. Alții și-au dat acordul iar cât despre ceilalți pe cine interesează. Sunt niște ordine pe afară și o agendă de parcurs. Nu faci parte din sistem, o să vină medici cu poliția să-ți pună piciorul pe cap și te injectează cu o soluție care n-ai dori-o nici celui mai mare dușman. Asta sub sloganul SĂ SCĂPĂM DE EPIDEMIE, de care am scăpat deja de jumate de an! Cineva din comunitatea AMISH a fost întrebat dacă la ei s-a îmbolnăvit cineva de Covid. Răspunsul a fost NU pentru că ei N-AU TELEVIZOR! O lume normală sucită în anormal de mass-media și de cei care o consumă. Cum am putea să ne luăm țara înapoi de sub această aberație dictatorială? Modelul Australian? Sugestii?

 11. sefu says:

  manca-v-ar covidul pe toti care nu ati purtat masca si nu o purtati in continuare

 12. Gigi says:

  Chiar acum am fost amendat de un politist, in Piata Obor, pentru nepurtarea mastii….Politistul NU purta masca. Cand l-am atentionat, el mi-a raspuns indignat: “nu e treaba matale, vrei amenda maxima?”
  Am martori, acum astept procesul verbal, dupa care voi face plangere contra agentului pentru abuz in serviciu. Puct.
  P.S.
  Mentalitate de militian comunist.

 13. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.