bihon.ro Web analytics

Operatori în agricultura eco, înregistraţi

În fiecare an, până la data de 16 mai (inclusiv), fermierii, procesatorii şi comercianţii care doresc să se înscrie în agricultura ecologică, au obligaţia de a-şi înregistra activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene.
Scris de erdei - În fiecare an, până la data de 16 mai (inclusiv), fermierii, procesatorii şi comercianţii care doresc să se înscrie în agricultura ecologică, au obligaţia de a-şi înregistra activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene.

În baza Ordinului nr. 1438/ 2013 de modificare a Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1253/2013 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultură ecologică începând cu anul 2014, toţi operatorii se vor adresa Organismelor de Inspecţie şi Certificare cu care au încheiat contract de prestări servicii, pentru întocmirea fişelor de înregistrare, prezentate în anexele nr. 1-7 din Ordinul nr. 1253/2013. Organismele de Inspecţie şi Certificare verifică conformitatea datelor şi transmit fişele de înregistrare la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, în vederea înregistrării şi avizării. Îşi pot înregistra activitatea până la data de 15 decembrie a fiecărui an operatorii care intră pentru prima dată în sistem şi nu solicită sprijin financiar.

Verificări

În conformitate cu prevederile art. 2, alin. (16) şi alin. (17), din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1253/2013, comercianţii cu amănuntul care vând produse ecologice ambalate şi etichetate direct consumatorului final se exonerează de la înregistrarea în sistemul de agricultură ecologică, cu condiţia de a-şi declara activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene prin depunerea „Declaraţiei pe propria răspundere pentru exonerarea unor comercianţi de la înregistrarea în agricultură ecologică”, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 11 din Ordinul mai sus menţionat. „Inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţene vor desfăşura activităţi de verificare şi control, în domeniul agriculturii ecologice, conform legislaţiei în vigoare, respectiv a Ordinului nr. 181/2012 şi HG. nr. 131/2013”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Start la Memorialul Antonio Alexe. Un punct diferență între vicecampioanele României și Bulgariei

  România

  Cum va fi verificat certificatul verde? Aplicaţia e deja disponibilă
  Autorităţile au impus noi restricţii în România: cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Cauzele accidentului grav din Arieșeni, în care un bihorean a fost preluat de elicopterul SMURD, după ce s-a răsturnat cu autoturismul
  Accidentul rutier s-a produs joi după-masa pe raza comunei Arieșeni, județul Alba. 3

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON CAO

  Patru străzi din Oradea rămân luni fără apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Scandal în ședința CJ. Bolojan: „Mie nu mi-a prestat Ansamblul Crișana niciun fel de activitate"
  Contre în Consiliul Județean Bihor între Ilie Bolojan și consilierii UDMR și PSD pe marginea desființării Ansamblului Crișana și externalizării serviciilor folclorice. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La MedLife Oradea, consultația de diabet e gratuită cu bilet de trimitere CAS
  Diabetul zaharat reprezintă o boală cronică tăcută, netransmisibilă, care nediagnosticată și mai ales netratată duce la multiple complicații. Diagnosticarea și tratarea corectă previne apariția complicațiilor și mai ales persoana diagnosticată poate avea o viață perfect normală.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Raluca Turcan, de la Oradea: Salariul minim va crește, taxele pe muncă nu scad
  Ministrul Muncii promite că majorarea salariului minim va fi una consistentă, ea urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.