bihon.ro Web analytics

Oradea - București cu Blue Air din 16 decembrie

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Din 15 decembrie 2016, Blue Air va face concurenţă cursei Tarom Oradea – Bucureşti, la preţuri ce urcă de la 90 de lei zborul.
Scris de Demian - Din 15 decembrie 2016, Blue Air va face concurenţă cursei Tarom Oradea – Bucureşti, la preţuri ce urcă de la 90 de lei zborul.

Prețurile biletelor vor începe de la 90 de lei, fiind incluse în aceşti bani un bagaj de mână şi unul de cală – transmite Tudor Constantinescu, director comercial al Blue Air. Zborurile Oradea – Bucureşti – Iaşi vor debuta pe 15 decembrie. Anunțul a fost făcut de către Blue Air împreună cu conducerea Consiliului Județean Bihor și a Aeroportului Oradea pentru data de 15 decembrie, dar pe www.blueairweb.com, compania aeriană vinde deja bilete, prima dată fixată fiind data de 16 decembrie. Avioanele Blue Air de București vor decola de la Oradea în fiecare luni, miercuri, vineri și duminică. Avioanele de la București vor decola din Capitală la ora 14:15, iar cele de la Oradea vor decola spre Capitală la ora 15:45, de patru ori pe săptămână, o dată la două zile. Bucureștiul va asigura, printr-o escală foarte scurtă, și legătura Oradiei cu Iașiul.

Tot Blue Air va lega Oradea de Torino și alte metropole europene, din 26 martie 2017. Torino va fi escală pentru cursele din Oradea spre Roma, Napoli şi oraşul sicilian Catania.

Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a precizat că se poartă discuţii şi cu alte companii pentru zboruri externe şi nu exclude apariţia unei variante Aeroflot Oradea – Moscova! Se înmulțesc cursele pe Aeroportul Oradea. Deocamdată, doar pe hârtie, dar sunt anunțuri oficiale ale operatorilor aerieni, ce vor fi puse în practică începând cu luna decembrie.

Din 16 decembrie vor debuta cursele Blue Air Oradea – București, iar cei ce vor dori să ajungă și la Iași o vor putea face, după o escală de câteva zeci de minute pe Otopeni. Anunţul a fost făcut de către directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, alături de conducerea Consiliului Judeţean şi a aeroporturilor din Oradea şi Iaşi. De altfel, Marius Bodea – directorul de la Iaşi, chiar îşi doreşte o cursă directă Iaşi – Oradea.

Blue Air

Bilet cu bagaje incluse

Potrivit oficialului Blue Air, în preţul biletelor ce urcă de la 90 de lei/zbor/pasager sunt incluse un bagaj de mână şi unul de cală, precum şi o gustare cu băutură! Iar spaţiul dintre scaune este generos, asigură Constantinescu de la Blue Air, compania lăudându-se cu flota sa Boeing 737 de 120 de locuri. Din 16 septembrie, aeronavele Blue Air va decola din Bucureşti spre Oradea în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi duminică la ora 14:15 şi va decola de la Oradea spre Bucureşti la ora 15:45. „Suntem foarte permisivi şi la bagajul de cabină, cu condiţia ca acesta să nu-i deranjeze pe ceilalţi pasageri”, precizează Tudor Constantinescu. Sa nu ii deranjează ceilalți pasageri. Biletele pentru cursa Oradea – Bucureşti au fost puse deja în vânzare pe www.blueairweb.com.

Aceeaşi companie low-cost românească va zbura de la Oradea şi spre aeroportul Caselle din Torino, din 26 martie 2017. Acelaşi Torino, devenit hub Blue Air, va putea fi, însă, doar o „haltă” pentru pasagerii din Oradea care vor, de fapt, să ajungă la Roma, Napoli sau chiar în Sicilia, la Catania, anunţă Constantinescu, director comercial, dar şi acţionar Blue Air! Vor fi zboruri bisăptămânale de după masă, joi şi duminică, cu decolare la ora 12 de la Torino spre Oradea şi în jur de ora 15, de la Oradea spre Torino. Biletele pleacă tot de la douăzeci de euro, însă în preţul biletului nu mai intră şi bagajul de cală. „Bagajul de cală va costa între 15 și 25 de euro”, informează oficialul Blue Air.

Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, se arată mândru de faptul că de la anul, pe Aeroportul Oradea vor fi 35 de curse pe săptămână, iar spre vară acestea se vor înmulţi, e încrezător Pasztor. Şeful de la Judeţ afirmă că se poartă negocieri şi cu alte companii, pentru mărirea numărului de destinaţii aeriene externe de la Oradea.

Mang, Constantinescu - Blue Air, Pasztor si directorul A.O., Pasc

Se vrea şi Germania

„Suntem în discuţii şi cu alte companii pentru zboruri externe. Dorim o destinaţie în Spania, alta decât Barcelona, dar şi spre Germania. Iar mai nou chiar şi Tarom ar fi dispus la reduceri”, declară Pasztor. Acelaşi Pasztor speră într-o cursă Oradea – Moscova (!), cu ajutorul companiei aeriene de stat din Rusia – Aeroflot! Substratul? Promovarea Băilor Felix, prin intermediul SC Turism Felix, pe piaţa turistică din Rusia. Pasztor speră că dacă Aeroflot va aduce turişti ruşi în Felix, la plecare, în aeronavele Aeroflot vor putea decola de la Oradea spre Moscova şi călători români sau de alte naţionalităţi. Un alt deziderat al şefului CJ Bihor este ca operatorii în turism din Oradea să-şi poată creşte puterea operaţională pentru a rezerva curse charter pentru turişti cu decolare din Oradea, începând cu vara lui 2017. Interesant, şeful CJ Bihor nu a făcut referire la destinaţii din Marea Britanie şi Irlanda, în ciuda solicitărilor tot mai mari de pe piaţa românească. Aceasta cu toate că Blue Air zboară spre Londra (Luton), Liverpool, Birmingham, Dublin şi Glasgow.
Anuţurile făcute joi au fost făcute în cel mai luxos hotel din Băile Felix – Lotus Therm – care găzduieşte conferinţa naţională a Asociaţiei Aeroporturilor din România, la care au participat reprezentanţii aeroporturilor, ai companiilor româneşti din aviaţie, dar şi companii aeriene străine, precum Ryanair, Wizz Air sau Aeroflot.
Recent, Ryanair a anunţat oficial debutul curselor Oradea – Milano şi Barcelona, din 26 martie 2017, iar Blue Air cursa Oradea – Constanţa, din aprilie 2017. Mai există curse charter Oradea – Tel Aviv.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.