bihon.ro Web analytics

Oradea celor 800 de somaţii

Alternativa la supraimpozitare ar fi plata unei taxe de reabilitare, în valoarea reparaţiilor care revin proprietarului.
Scris de Demian - Alternativa la supraimpozitare ar fi plata unei taxe de reabilitare, în valoarea reparaţiilor care revin proprietarului.

Orădenii proprietari de imobile retrăiesc, zilele acestea, episodul 2008-2010, prima tentativă a primarului Ilie Bolojan de a băga în viteză reabilitarea clădirilor din Centru. Fără bază legală, momentul s-a dezumflat. Acum, cu legea în mână, Primăria a trimis 808 de somaţii proprietarilor de clădiri nereabilitate, anunţându-i că anul viitor vor avea de achitat impozit mărit de cinci ori sau că pot cotiza la bugetul local cu o taxă care i-ar scăpa de grija supraimpozitării. Doar că această taxă este, pentru mulţi, exorbitantă – este, de fapt, contravaloarea lucrărilor de reabilitare, raportată la suprafaţa proprietăţii deţinute.

„Prima opțiune a proprietarilor este de a obține autorizaţia de construcţie şi de a anunţa începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii până cel târziu la data de 31 decembrie 2017. Cea de a doua opțiune este de a achita, până la 31 decembrie 2017, o taxă de reabilitare a clădirii neîntreținute, urmând ca Municipiul Oradea să preia sarcina reabilitării acesteia. Concret, în situația în care contribuabilii dispun de sumele ce le revin din lucrările de reabilitare, dar nu au acordul tuturor coproprietarilor cu care sunt în indiviziune, ei pot consemna în contul Primăriei Oradea suma corespunzătoare cotei lor din lucrările de reabilitare a imobilului, urmând ca din anul 2018 să nu li se aplice cota de majorare a impozitului pe clădire”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.