bihon.ro Web analytics

Oradea, hub al vinului

Reactualizat la:

Oradea, hub al vinului

Reactualizat la:
Salonul Vinurilor Millésime se desfășoară în perioada 8-10 iunie 2018. Locația aleasă de organizatori: Cetatea Oradea.
Scris de demeter1 - Salonul Vinurilor Millésime se desfășoară în perioada 8-10 iunie 2018. Locația aleasă de organizatori: Cetatea Oradea.

26 de crame sunt prezente la ediția I la Salonul vinurilor Millesime. Peste 200 de vinuri se vor putea degusta în cadrul salonului. Vor fi vinuri românești, dar și vinuri din Republica Moldova, din Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.1000 de participanti sunt asteptati în cele 3 zile de eveniment. Salonul Vinurilor Millésime, aflat la prima editie, este primul eveniment major de acest gen organizat în Oradea și se dorește a fi punctul de întalnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai.„Oradea este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care va invităm sa intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani.

Spatiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național”, spune oenologul Dorin Popa. La Oradea a luat ființa unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene. Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura si civilizația vinului Millésime, care din anul 2010 și-a făcut un scop din a educa consumatorii și a promova vinul românesc.

vin

„Avem în ţară mulţi producători de vinuri şi toţi fac calitate. Dar există o problemă: nu avem consumatori informaţi şi educaţi, care să se poată bucura cu adevărat de un vin bun.Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea, în acest an, a Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației, și de acum și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora.

Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat”, explică Dorin Popa preşedinte al Asociaţiei Millésime demersul său.

Pe parcursul evenimentului, în Cetate vor fi organizate şi mai multe aşa numite masterclass-uri pe diverse teme. În deschidere, profesorul Dorin Popa va vorbi despre o temă dragă „Limbajul nonverbal – Elemente de identitate şi diversitate a vinului”.Alfred Binder va vorbi despre Sangiovese în viziunea celebrei case Marchesi Antinori din Italia, iar Kormos Zoltán va ține o prelegere în care va prezenta diferenţe şi asemănări între vinurile din România şi Ungaria. Vinurile portugheze, dar și povestea uneia dintre cele mai respectate afaceri de familie cu cognac -Lheraud- sunt menite să-i atragă pe orădeni în Cetate.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eliza Selyem „are magnet” la premii
  Adolescenta dovedește că poate fi „number one” atât la școală, cât și la balet.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cifre Covid aproape neschimbate în Bihor
  Situația evoluției coronavirus în Bihor a rămas aproape neschimbată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii orădeni au creat un robot pentru a face curățenie în spitale
  Componenții clubului de robotică al CN „Mihai Eminescu” creează în continuare, chiar dacă trebuie să stea departe de sălile de clasă.

  BIHON Sport local

  CAO sărbătorește 110 ani
  Certificatul de naștere al gloriosului club orădean datează din 25 mai 1910. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un întreg dosar penal rutier a fost anulat de instanță
  O decizie a Tribunalului Bihor ar putea avea o influență covârșitoare asupra dosarelor rutiere, la nivel național. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Incendiul de la Lotus Center a fost provocat de o țigară
  Un incendiu s-a produs în dimineața zilei de luni, 25 mai, la magazinul American Desserts, din Incinta Lotus Center Oradea. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.