bihon.ro Web analytics

Orădenii au reprezentat România la Hip Hop Internaţional, în Las Vegas

Reactualizat la:
Reactualizat la:
La inceputul lunii august, în Las Vegas,  a avut loc o nouă ediţie a concursului Hip Hop Internaţional.
Scris de Demian - La inceputul lunii august, în Las Vegas,  a avut loc o nouă ediţie a concursului Hip Hop Internaţional.

Concurenţi din 48 de ţări au dansat pentru a cuceri titlul suprem de cei mai buni dansatori din lume. Pentru al cincilea an consecutiv, România a avut reprezentanţi la concurs. În 2010, Gabi Chevari (1966-2014) înfiinţa, la Oradea, reprezentanţa Hip Hop România. Echipa lăsată în urmă de acesta şi-a propus să continue munca începută în urmă cu patru ani.

“Dorim să continuăm visul lui Gabi, acela de a avea o comunitate a hip-hop-ului unită prin dans şi să avem cât mai mulţi reprezentanţi la campionatul HHI din SUA unde să reuşim o clasare pe podium” a declarat liderul HHI România, Anda Stefănuţ.

Arbitrii de elită

La capitoul arbitrii România se poate mândri cu Cosma Levi, prezent în juriul Hip Hip Internaţional pentru al patrulea an consecutiv. Orădeanul a jurizat categoriile de adulţi şi juniori. “Organizatorii sunt foarte mulţumiţi că România a avut reprezentanţi în Las Vegas în fiecare an de la afiliere (2010), lucru cu care nu se poate mândri fiecare ţară membră a acestei federaţii”, a declarat Cosma Levi pentru bihon.ro.


20140809_000322

Reamintim că pe lângă Cosma Levi, la ediţiile din 2011 şi 2012, s-a aflat în juriu şi orădeanul Darius Domocoş.

Paul Gheorghe (Bucureşti) s-a aflat în acest an pentru prima dată în juriul HHI. El a fost rezervă, însă a reuşit să îşi câştige statutul de “elite judge”. “Faptul că am devenit arbitru m-a ajutat să înţeleg mult mai bine regulamentul official HHI şi să îl aplic în calitate de coregraf. Am rămas profund impresionat de profesionalismul de care dau dovadă şi performanţa la care au reuşit să ajungă. Fiecare om, de la cel mai mic la cel mare din organizaţia HHI, ştie să îşi respecte aproapele astfel încât nivelul Campionatului Mondial 2014 arată ca un vis devenit realitate şi o motivaţie pentru noua generaţie” a ne-a mărturisit Paul Gheorghe în urma participării la campionatul din Las Vegas. 

Tot în rândul arbitrilor se specializează şi orădeanca Renata Veszi. Deocamdată ea este arbitru naţional însă îşi doreşte să persevereze şi să avanseze în această ierarhie. “Cariera mea de arbitru va influenţa cariera de coregraf întru-un mod pozitiv deoarece cunoscând cerinţele şi regulile pe plan internaţional, mă dezvolt ca şi coregraf. Aceste cerinţe te fac să tinzi spre perfecţiune în munca ta, însă trebuie să rămâi obiectiv şi să poţi recunoaşte oricând: da, alţii au fost mai buni” mărturiseşte Renata Veszi.

Ritm-Mic la HHI 2014

Peste 200 de trupe însumând aproximativ 3 000 de dansatori din 48 de ţări s-au reunit la Las Vegas pentru concursul Hip Hop Internaţional. Formaţia orădeană Ritm Mic a câştigat dreptul să reprezinte România la campionatul internaţional din Las Vegas după ce în luna martie a câştigat ediţia naţională a concursului.

Orădenii au participat la categoria varsity însă nu au reuşit să se califice în fazele finale, ocupând locul 40 din 48.  Babics Eduard şi Balogh Roland au concurat şi la categoriile individual şi 2 vs. 2. Pe lângă acestea, Eduard a participat şi la categoriile popping şi locking.

Membru al juriului, Cosma Levi este de părere că dansul în România este într-o continuă ascensiune, “generaţia de dansatori şi coregrafi care am crescut studiind această latură a dansului avem încă multe de învăţat dar totuşi pot spune, cu toată mândria, că, de la an la an, progresele sunt mari. Au apărut şi câteva rezultate menţionabile la nivel internaţional, iar dansatorii şi coregrafii români continuă să se afirme pe scenele internaţionale.

“Din punct de vedere valoric, dansatorii români sunt talenţi şi au un potenţial foarte mare. Acest lucru nu este îndeajuns pentru a urca pe podiumul HHI deoarece este important să aducă în vocabularul lor personal şi de autoeducaţie cuvintele: echipă, profesionalism şi performanţă. În momentul în care ies în afara ţării, dansatorii sunt ambasadorii României şi au o responsabilitate foarte mare” adaugă Paul Gheorghe, coregraful trupei bucureştene Trouble. 

Viitorul hip-hop în România

În vederea dezvoltării coregrafilor şi a dansatorilor, Hip Hop România a desfăşurat, anul acesta, un turneu prin opt oraşe (Constanţa, Brăila, Iaşi, Bistriţa, Satu Mare, Cluj, Arad, Craiova). În fiecare oraş s-au desfăşurat workshop-uri susţinute de Cosma Levi, Paul Gheorghe şi Renata Veszi. Coordonatorul HHI România, Anda Ştefănuţ, a declarat că îşi doreşte ca turneul să devină o tradiţie şi să se desfăşoare şi în 2015.  
Cosma Levi transmite un mesaj dansatorilor şi coregrafilor români: “Aş dori să sfătuiesc dansatorii şi coregrafii din România să continue să aprofundeze bazele Hip Hop Dance-ului, să se informeze în continuare, să participe la seminarii şi tabere de dans, să se înscrie la cât mai multe competiţii şi evenimente, să investească cât îşi permit pentru dezvoltarea lor personală şi să fie cât mai originali, să caute să îşi transpună cât mai mult din personalitatea lor în dans. Suntem un popor talentat în domeniul Hip Hop-ului dar unele lucruri trebuiesc aşezate şi avem nevoie de răbdare şi de ambiţie iar “podiumul” mult dorit va apărea.”
Anda Ştefănuţ anunţă că următoarea ediţie a Hip Hop Internaţional România va avea loc luna martie, pentru ca ediţia mondială să se desfăşoare la începutul lunii august, în San Diego.

Delegaţia României la Hip Hop Internaţional

– Anda Ştefănuţ – Head of delegation

– Cosma Levi – arbitru internaţional la categoriile adulţi şi juniori (Official Judge Adult si Junior)

– Formaţia Ritm Mic (lider Darius Domocoş) – Babics Eduard, Balogh Roland, Herman Patrick, Lucaciu Andreea, Stoia Mădălina, Bochiş Alexandra, Batori Boglarka

– Paul Gheorghe (Bucureşti) – arbitru de rezervă (Shadow Judge Junior)

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tronsonul de autostradă Biharia - Chiribiș, motiv de dispută între constructor și CNAIR
  Situația lucrărilor pe porțiunea de autostradă din Bihor este incertă, după ce au apărut neînțelereri între constructor și autorități. 1

  România

  Orădeanca Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei
  Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei: „Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”. 10

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.