bihon.ro Web analytics

Orădenii care fug din autoizolare vor fi plasați în carantină, în corturi

De Otilia Șandor

Orădenii care fug din autoizolare vor fi plasați în carantină, în corturi

Reactualizat la:
Orădenii care ies fug din autoizolare sunt duși în corturi și puși sub pază.
Scris de Otilia Șandor - Orădenii care ies fug din autoizolare sunt duși în corturi și puși sub pază.

Patru corturi au fost montate în Piața 100 din Oradea pentru cei ce fug din izolare. DSP Bihor și Prefectura Bihor au transmis că cele 4 corturi au o capacitate totală de 20 de locuri, sunt încălzite și iluminate și sunt dotate cu mese și bănci de lemn, paturi pliante și saci de dormit.

În caz că ați uitat cine trebuie să se autoizoleze
DSP Bihor reamintește că autoizolarea la domiciliu se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome, dar:
– au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19 (zone galbene), altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă (zone roșii)
– au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome si care au călătorit in zone cu transmitere comunitară extinsă (zone roșii)
– au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19)
– membrii de familie ai unei persoane care se încadrează in una dintre situațiile de mai sus

Perioada de autoizolare la domiciliu e de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatică/confirmată. În acest timp, de autoizolare, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către direcția de sănătate publică.

De reținut că trebuie să se autoizoleze și membrii familiei persoane aflată în autoizolare, tot pentru 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmată. Niciunul din membrii familiei izolate nu are voie să părăsească domiciliu. Cei ce sunt prinși afară, vor fi duși în aceste corturi.

Datele de la ora 15:00 indicau faptul că în Bihor erau 87 de oameni în carantină, și 2730 în autoizolare (1445 titulari ai chestionarelor și 1285 aparținători ai acestora).

20 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Giani says:

  Super. Masura buna. Era si cazul.

 2. daacumtrolez says:

  săracii…

 3. Medicală says:

  Sã nu se poată fugi de plata medicalã eventual de cãtre aceștia inclusiv acea comunitate menționată de domnul Bolojan.

 4. Maya says:

  Dzeu sa bine cuvanteze planeta .dar este vb cu totul acelva .totu se rezuma econimia si sa omoram .planeta e mare .este un joc politic foarte foarte mare .fzeu sai judece pe ce i ce au invetat virus .hai sa omoram planeta .

 5. Georgeta says:

  O tara condusa de o grupare de hoti imbecili care au imbecilizat un popor intreg timp de 30 de ani si l-au dus in pragul unei isterii patologice.

  • Info says:

   Mare dreptate ai. Sânt destui hăbăuci și pe asta se bazează minciuno-conducatorii țării.

   Britanicii – primii care ies din panică, așa cum se cuvine, cu capul pe umeri!
   24 martie 2020 / By admin2 / In Fără categorie

   Ziarele online românești spun că englezii au luat măsuri drastice, ca și la noi. De ex:

   https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23746807-marea-britanie-limiteaza-deplasarile-timp-3-saptamani.htm

   Știm cum este presa, mai ales cea românească…

   Iată ce au găsit grecii, iar informația am verificat-o pe site-ul oficial al guvernului britanic:

   http://trelogiannis.blogspot.com/2020/03/covid-19_23.html

   Iar pe site-ul guvernului britanic se confirmă:

   https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid#status-of-covid-19

   Mai exact:

   Status of COVID-19

   „As of 19 March 2020, COVID-19 is no longer considered to be a high consequence infectious diseases (HCID) in the UK.

   The 4 nations public health HCID group made an interim recommendation in January 2020 to classify COVID-19 as an HCID. This was based on consideration of the UK HCID criteria about the virus and the disease with information available during the early stages of the outbreak. Now that more is known about COVID-19, the public health bodies in the UK have reviewed the most up to date information about COVID-19 against the UK HCID criteria. They have determined that several features have now changed; in particular, more information is available about mortality rates (low overall), and there is now greater clinical awareness and a specific and sensitive laboratory test, the availability of which continues to increase.

   The Advisory Committee on Dangerous Pathogens (ACDP) is also of the opinion that COVID-19 should no longer be classified as an HCID.

   The need to have a national, coordinated response remains, but this is being met by the government’s COVID-19 response.

   Cases of COVID-19 are no longer managed by HCID treatment centres only. All healthcare workers managing possible and confirmed cases should follow the updated national infection and prevention (IPC) guidance for COVID-19, which supersedes all previous IPC guidance for COVID-19. This guidance includes instructions about different personal protective equipment (PPE) ensembles that are appropriate for different clinical scenarios.”

   Pe românește:

   Starea COVID-19

   „Începând cu 19 martie 2020, COVID-19 nu mai este considerat a fi o boală infecțioasă cu grad de infecție ridicată (HCID) în Marea Britanie.

   Grupul de HCID pentru sănătatea publică din 4 națiuni a făcut o recomandare provizorie în ianuarie 2020 pentru a clasifica COVID-19 drept HCID. Aceasta s-a bazat pe luarea în considerare a criteriilor HCID din Marea Britanie despre virus și boală, cu informații disponibile în primele etape ale focarului.

   Acum că se cunoaște mai multe despre COVID-19, organismele de sănătate publică din Marea Britanie au analizat cele mai actualizate informații despre COVID-19 în conformitate cu criteriile HCID din Marea Britanie.

   Au stabilit că mai multe caracteristici s-au schimbat acum; în special, sunt disponibile mai multe informații despre ratele mortalității (în general scăzute), iar acum există o mai mare conștientizare clinică și un test de laborator specific și sensibil, a cărui disponibilitate continuă să crească.

   Comitetul consultativ pentru agenți patogeni periculoși (ACDP) este, de asemenea, de părere că COVID-19 nu ar trebui să mai fie clasificat ca HCID.

   Nevoia de a avea un răspuns național și coordonat rămâne, dar acest lucru este satisfăcut de răspunsul guvernului COVID-19.

   Cazurile de COVID-19 nu mai sunt gestionate doar de centrele de tratament HCID.

   Toți lucrătorii din domeniul sănătății care gestionează cazuri posibile și confirmate ar trebui să urmeze ghidul actualizat național de infecție și prevenire (IPC) pentru COVID-19, care înlocuiește toate ghidurile anterioare ale IPC pentru COVID-19. Acest ghid include instrucțiuni despre diferite ansambluri de echipamente individuale de protecție (PPE) adecvate pentru diferite scenarii clinice.”

   Așadar, de la pandemie și grad înalt de periculozitate au redus pericolul de infectare și cu coronavirus și de pericol asupra vieții la ceva ce va merge spre ceea ce este el de fapt: o gripă obișnuită.

 6. Raul Oradea says:

  Hai ca devine interesant abia de acuma . Sa se aplice pentru orice fel de persoana si indiferent de așa zisul motiv ! Nu va mai dau idei ca in 48 de ore vor survola “bombardierele” ! Ar mai fi o chestie , toată lumea cu masca si mănuși altfel nu ai ce cauta in strada , sa nu te privim ca pe unul ce e infectat !!!

 7. yyy says:

  Migrantii au conditii mult mai decente de locuit oferite de guvern ,de ce nu se pot folosii salile de sport,angajatii de la dsp de ce nu dorm in aceste corturi macar o noapte.

  • romanul says:

   Sunt conditii corecte pentru ei, in cazul in care nu respecta autoizolarea.
   Angajatii de la DSP de ce sa doarma acolo? Ca sa ce? Dormi tu daca vrei.

  • Alin says:

   Astea cred ca sunt folosite doar pentru imbecilii care nu stau in izolare acasa de si trebuiau. Ca nu-i motiveze statul la hotel si mancarea de la catering gratuita sa iasa pe afara. De ce ai sta la tine acasa in izolare pe banii tai cand poti sa stai la hotel pe banii statului, nu. (oricum factura la termoficare e super mare). Dar cu aceste corturi celor care fac pe desteptii li se aplica o altfel de pedeapsa.

 8. SRG009 says:

  Foarte bine fac cu ei, daca nu le place sa stea in confortul casei lor sau la spital, sa ajunga in corturi unde le e locul unor inconstienti, toti care fug si pun viata in pericol celor sanatosi chiar isi merita soarta, din pacate am compasiune 0 fata de ei daca fug. Din contra ar fi bine dupa ce se vindeca sa ajunga si la puscarie pentru inconstienta lor si pentru faptul ca altii risca decesul ca ei nu pot sta domle inchisi in casa ca e prea greu, incredibil!

 9. SRG009 says:

  Da. Efectele virusarii se vad si peste o luna…Sa zicem ca azi iei virusul, are minim 14 zile incubatie, prin ziua a 14-a incep simptomele, nu te panichezi, incepe febra, dureri de gat si cap, incepi sa te iei de ganduri. Dupa 2 zile vezi ca nu mai respiri bine, te panichezi, chemi numerele speciale si anunti, te duc cu izoleta in cortul din fata spitalului unde se face triajul, un medic iti face testul, e clar pozitiv. Te baga pt un TAC, vede ca plamanii sunt foarte inflamati, ai o pneumonie bilaterala hemoragica. Te baga in preterapie intensiva, deocamdata cu balon cu oxigen, nu te intubeaza. Nimeni nu are voie sa vina la tine, esti singur tu cu tine si teroarea ta.Dupa 2 zile horcai, nu mai poti respira deloc, virusul a provocat o reactie hiperactiva a sistemului imunitar, care a dus la inflamarea totala a spatiilor interstitiale din plamani, nu mai trece oxigen. Esti intubat, daca ai noroc sa gasesti locul si aparatura libera. Un furtun gros ca ala de stropit gradina ti se baga in plamani, de acum aparatul respira pentru tine, e dureros si tu esti constient tot timpul. Incepe lupta, care rezista mai mult, virusul sau plamanii tai? La baiatul acela de 38 de ani, primul infectat din Italia, intubatia a durat 2 saptamani. El a invins, tu nu. Dupa 2 saptamani, cedezi. Esti bagat intr-un sac gros de plastic, esti stropit cu clor, bagat intr-un sicriu si urcat intr-un camion al armatei. In orasul tau nu mai sunt locuri la cimitir, nici crematoriul nu face fatza, asa ca esti dus in alta regiune unde esti cremat. Fiul tau primeste un telefon:”maine, la ora x, du-te si ia urna cu cenusa tatalui tau, sa vii din timp ca este coada. ” Astia sunt timpii. Nu e fictiune. E realitate. E ce se intampla acum in Bergamo. In Romania nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi.
  #StaiAcasa!

 10. loll says:

  si cine ii va pazi sa nu iasa de acolo, paznicul de la ocska ?

 11. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O femeie de 78 de ani este dată dispărută! Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni cer ajutorul cetățenilor care pot să ofere informații despre Malița Maria, o femeie în vârstă de 78 de ani din localitatea bihoreană Urșad, comuna Șoimi. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  INTERVIU cu Maxi Morar, orădeanul care a absolvit matematica First Class Honours, la Universitatea Warwick
  Universitățile britanice s-au aflat întotdeauna printre universitățile de top ale lumii, iar Warwick nu face excepție. 1

  Mapamond

  Trump a semnat un ordin prin care numeşte TikTok o ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale
  Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv de interzicere a tranzacţiilor cu compania-mamă TikTok, ByteDance.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  48 de cazuri noi de coronavirus în Bihor, 1350 în România
  Bilanțul cazurilor noi din județul Bihor, dar și din România, se menține la cote alarmante. 28

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Germania impune restricții pentru Bihor și încă șase județe din România
  Germania a anunțat noi restricții pentru cetățenii care se vor să intre în țară din 7 județe din România. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  14 irakieni și sirieni prinși în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria
  Polițiștii de frontieră bihoreni au prins vineri, 07 august, 14 cetățeni din Irak și Siria în timp ce încercau să treacă frontiera spre Ungaria. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.