bihon.ro Web analytics

Orar mai lung pentru restituirea documentelor, la Poliția Rutieră

De Otilia Șandor & Călin Corpaș

Orar mai lung pentru restituirea documentelor, la Poliția Rutieră

Reactualizat la:
Polițiștii anunță program mai lung la ghișeul 3 de la Serviciul Rutier, acolo unde se restituie documente: permise de conducere, certificate de înmatriculare și înregistrare, plăcuțe cu numărul înmatriculare.
Scris de Otilia Șandor & Călin Corpaș - Polițiștii anunță program mai lung la ghișeul 3 de la Serviciul Rutier, acolo unde se restituie documente: permise de conducere, certificate de înmatriculare și înregistrare, plăcuțe cu numărul înmatriculare.

Încă de luni, 10 februarie, s-a prelungit programul la ghișeul nr. 3, unde se restituie documentele, măsura încadrându-se într-o încercare de a aduce serviciile publice cât mai aproape de standardele unei țări în care cetățeanul este cu adevărat respectat.
Din această săptămână, ghișeul nr. 3 funcționează după următorul orar: luni, miercuri și vineri între orele 9:00 – 12:00, marți și joi: 15:00 – 18:00. Astfel, există acum posibilitatea ca cetățeanul să ajungă să își ridice permisul, spre exemplu, și după ce iese de la serviciu. Chiar dacă la limită, de cele mai multe ori, având în vedere programul de lucru din mediul privat, dar și traficul din oraș, la ore de vârf.
O altă noutate este aceea că sunt afișate panouri informative cu modul de restituire a documentelor, inclusiv către șoferii cărora li s-au eliberat permisele și certificatele de înmatriculare de către serviciile din alte județe ale țării. Informațiile sunt utile pentru ca șoferii să nu fie puși pe drumuri.
Măsurile au fost luate după ce chestorul-șef Alin Haniș a fost sesizat de JB & BIHON în legătură cu aspectele reclamate de șoferi, despre modul în care funcționează acest ghișeu, precum și penuria de informații utile afișate sau transmise de agenții de la relații cu publicul.

Informațiile utile șoferilor sunt acum afișate la Poliția Rutieră, după ce chestorul-șef Haniș a fost sesizat de jurnaliști

Programul și la celelalte ghișee

Polițiștii amintesc că tot la sediul Serviciului Rutier Bihor funcționează și alte două ghișee, cu activitate diferită.
La ghișeul 1 (program luni – joi: 8:00 – 14:00, vineri: 8:00 – 13:00) se preiau cereri pentru comunicarea istoricului sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice – cazier rutier, comunicarea informaţiilor referitoare la numărul de puncte de penalizare aplicate, reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, restituirea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României, păstrarea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină la serviciul rutier pe raza căruia a fost săvârşită fapta, restituirea permisului de conducere în baza certificatului (actului) medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. Tot aici se preiau ordonanțe emise de unitățile de parchet, sentințe civile și penale.
La ghișeul nr. 2 (cu program marți și joi: 12:00 – 14:00) se prelungește dreptul de circulație în cauze penale. Informații sunt și pe site-ul Poliției Bihor.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan says:

  Da, da multumim politiei romane pentru amabilitatea de care da dovada pe banii nostri.
  Vad bine in poza? Hanis este az nesimtitul deserviciu ce are biroul inchis pentru public,fest.

 2. România

  Cum se mai apără românii de gripă: clanțe înfășurate în tifon cu spirt la ușile unei primării
  Angajații unei primării din Balș, județul Olt au ales o metodă mai neobișnuită pentru a se apăra de gripă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O ogradă cu lavandă, chiar sub nasul Oradiei
  De cinci ani, o bihoreancă cu prenume de floare se dedica cultivării de lavandă și producerii de derivate din aceasta.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi restricții de circulație pe Calea Aradului și pe Centura Oradea
  De luni, 24 februarie, pe Calea Aradului și pe Centura Oradea vor intra în vigoare noi restricții de circulație.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Activiștii USR Plus se oferă să planteze copacii promiși de Primăria Oradea
  USR Plus se oferă voluntar la acțiunile de plantări de arbori. Aceștia cer Primăriei să verifice firmele cu care are contract. De asemenea, se cer mai mulți arbori în Centru și pe bulevarde. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Copilul diasporei”, orădeanul El Rumañol, a stârnit lacrimile tuturor la Românii au Talent
  Un orădean de 33 de ani, stabilit în Spania, a creat un moment plin de emoție, la emisiunea „Românii au Talent”, despre viața românilor care trăiesc în diaspora.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 platforme modulare în locul "clopotelor" de reciclabile
  Primăria cumpără, pentru început, 11 platforme pentru reciclabile, din fondul adunat din taxele plătite de cei care depun gunoi pe halda din Oradea, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.