bihon.ro Web analytics

Orar mai lung pentru restituirea documentelor, la Poliția Rutieră

De Otilia Șandor & Călin Corpaș

Orar mai lung pentru restituirea documentelor, la Poliția Rutieră

Reactualizat la:
Polițiștii anunță program mai lung la ghișeul 3 de la Serviciul Rutier, acolo unde se restituie documente: permise de conducere, certificate de înmatriculare și înregistrare, plăcuțe cu numărul înmatriculare.
Scris de Otilia Șandor & Călin Corpaș - Polițiștii anunță program mai lung la ghișeul 3 de la Serviciul Rutier, acolo unde se restituie documente: permise de conducere, certificate de înmatriculare și înregistrare, plăcuțe cu numărul înmatriculare.

Încă de luni, 10 februarie, s-a prelungit programul la ghișeul nr. 3, unde se restituie documentele, măsura încadrându-se într-o încercare de a aduce serviciile publice cât mai aproape de standardele unei țări în care cetățeanul este cu adevărat respectat.
Din această săptămână, ghișeul nr. 3 funcționează după următorul orar: luni, miercuri și vineri între orele 9:00 – 12:00, marți și joi: 15:00 – 18:00. Astfel, există acum posibilitatea ca cetățeanul să ajungă să își ridice permisul, spre exemplu, și după ce iese de la serviciu. Chiar dacă la limită, de cele mai multe ori, având în vedere programul de lucru din mediul privat, dar și traficul din oraș, la ore de vârf.
O altă noutate este aceea că sunt afișate panouri informative cu modul de restituire a documentelor, inclusiv către șoferii cărora li s-au eliberat permisele și certificatele de înmatriculare de către serviciile din alte județe ale țării. Informațiile sunt utile pentru ca șoferii să nu fie puși pe drumuri.
Măsurile au fost luate după ce chestorul-șef Alin Haniș a fost sesizat de JB & BIHON în legătură cu aspectele reclamate de șoferi, despre modul în care funcționează acest ghișeu, precum și penuria de informații utile afișate sau transmise de agenții de la relații cu publicul.

Informațiile utile șoferilor sunt acum afișate la Poliția Rutieră, după ce chestorul-șef Haniș a fost sesizat de jurnaliști

Programul și la celelalte ghișee

Polițiștii amintesc că tot la sediul Serviciului Rutier Bihor funcționează și alte două ghișee, cu activitate diferită.
La ghișeul 1 (program luni – joi: 8:00 – 14:00, vineri: 8:00 – 13:00) se preiau cereri pentru comunicarea istoricului sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice – cazier rutier, comunicarea informaţiilor referitoare la numărul de puncte de penalizare aplicate, reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, restituirea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României, păstrarea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină la serviciul rutier pe raza căruia a fost săvârşită fapta, restituirea permisului de conducere în baza certificatului (actului) medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. Tot aici se preiau ordonanțe emise de unitățile de parchet, sentințe civile și penale.
La ghișeul nr. 2 (cu program marți și joi: 12:00 – 14:00) se prelungește dreptul de circulație în cauze penale. Informații sunt și pe site-ul Poliției Bihor.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan says:

  Da, da multumim politiei romane pentru amabilitatea de care da dovada pe banii nostri.
  Vad bine in poza? Hanis este az nesimtitul deserviciu ce are biroul inchis pentru public,fest.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Şarpele în iarbă”, păstrând distanţa
  Premiera Teatrului Regina Maria, un spectacol inedit realizat în contextul pandemiei Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O parte din Parcul Libertății, întreținută de Fundația Comunitară Oradea
  Zona Verde dinre Podul Intelectualor și strada Iosif Vulcan va fi întreținută de Fundația Comunitară Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident mortal în Ungaria: O româncă a decedat și alte opt persoane au fost grav rănite
  Un microbuz în care se aflau mai mulți români a fost implicat într-un grav accident rutier, în Ungaria, sâmbătă, 4 iulie. O persoană și-a pierdut viața, iar alte opt au suferit răni. 1

  România

  Din peste 9.000 de pensii speciale, aproape jumătate sunt ale magistraţilor. Pensia medie este 19.000 lei şi cea mai mare depăşeşte 78.000 lei
  Casa Naţională de Pensii a precizat, pentru MEDIAFAX, că pentru luna iunie 2020 există în plată 9.527 de pensii de serviciu. Dintre acestea, 4.094 sunt ale magistraţilor, şi ei vizaţi de proiectul de lege privind impozitarea pensiilor. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UNPR își oferă sprijinul pentru studenți, în realizarea planurilor de afaceri
  Delegația UNPR, condusă de președintele Ioan Lucian, alături de vicepreședintele Florin Balint și consilierul Eugen Cosma, s-a întâlnit marți cu rectorul Universității București, prof. univ. dr. Marian Preda.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Crește cererea pentru învățământul profesional și dual în Bihor
  Dacă în urmă cu patru ani, numărul claselor de învățământ profesional și dual era de 37, în acest an a ajuns la 71.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.