bihon.ro Web analytics

Parc fotovoltaic de peste 1,2 hectare la Salonta. Proiectul prevede reducerea emisiilor de carbon, lunar, cu peste 150 de tone

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Parc fotovoltaic de peste 1,2 hectare la Salonta. Proiectul prevede reducerea emisiilor de carbon, lunar, cu peste 150 de tone

Reactualizat la:
Unul dintre scopurile proiectului e și acela de a reduce facturile lunare la energie electrică pentru locuitorii din municipiu.
Scris de Veronica Bursașiu - Unul dintre scopurile proiectului e și acela de a reduce facturile lunare la energie electrică pentru locuitorii din municipiu.

Investiția este de 6.191.104 lei, adică 1.252.309,68 euro, din care contribuția Primăriei Salonta ar urma să fie de 928.665 lei.

Reducerea emisiilor de carbon

Proiectul tehnic pentru viitorul parc fotovoltaic din Salonta care se va întinde pe 12.000 mp a fost depus la mijlocul acestei săptămâni pentru a accesa granturi norvegiene. Prin proiect se vor monta 1580 panouri în parcul energetic, care ar produce 553 kW. Ceea ce ar urma să producă viitorul parc fotovoltaic, pentru comparație, e similar cu consumului de energie electrică a comunei Tulca. Prin acest proiect s-ar reduce emisiile de dioxid de carbon, lunar, cu 166 de tone.

Cofinanțat din fonduri norvegiene

La apelurile din fondurile norvegiene se poate înscrie orice entitate, fie publică sau privată, comercială sau nonprofit. Solicitantul trebuia să aibă o vechime de minim 3 ani de la înființare la data termenului limită de 8 septembrie 2021.

Valoarea grantului poate fi de minimum 200.000 de euro și de maximum 2 milioane de euro. Grantul variază între 10 și maximum 90% în funcție de tipul ajutorului de stat, dimensiunea solicitantului și alte elemente. Schema de finanțare nerambursabilă sprijină proiecte care dezvoltă și implementează activități provind producția de energie sau electricitate din alte surse de energie regenerabilă.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. K62i says:

  Da dar reducerea spatiilor agricole nu-i problema???

 2. Dr. Dry says:

  Pãmântul nu are nevoie de grindinã.

 3. zsizsi says:

  Dacă ar demola CETul vechi din Oradea și ar folosi intregul spațiu din curte s-ar putea face și la Oradea un astfel de parc și separat pentru Business Park pe Borșului altul în zona fostelor sere unde cresc doar buruieni de mulți ani. Dar este mai important pasajul de la Gară, evident pentru că vin mai mulți bani în buzunar și se pot deconta cheltuieli fictive care nu se pot verifica în viitor.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.