bihon.ro Web analytics

Parc industrial în locul vechiului CET

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Parc industrial în locul vechiului CET

Reactualizat la:
Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale.
Scris de Cristina Ghilea - Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale.

Prezent la conferinţa de bilanţ pe 2019 a Termoficare alături de Nadia Haş – director financiar, Dan Creţu – director de vânzări şi Lucian Popa – director tehnic, directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, a anunţat că nu va reveni în Brăila, de unde a fost adus la Oradea de primarul Ilie Bolojan, după ce îşi încheie mandatul la compania de termoficare.

Demisia lui Necula, depusă anul trecut, ca urmare a condamnării penale într-un proces cu DNA, intră în vigoare la mijlocul lunii viitoare,

„Sper că cine va veni (la conducerea Termoficare SA) nu va merge pe principiul incorect de a schimba echipa de dragul schimbării. Sistemul a ajuns la un stadiu de funcţionare în care lucrurile merg de la sine, există standarde şi proceduri de lucru, trebuie întreţinut şi gestionat, venit cu idei noi, propuneri atente şi corecte. Dacă facem ce trebuie, sistemul va merge înainte indiferent de cum îl cheamă pe director”, a declarat Necula. A mai spus că este orădean şi va rămâne cu familia, în Oradea, şi după 15 februarie.

De altfel, la finalul anului trecut, primarul Ilie Bolojan a spus că îl va păstra pe Necula în sistem, propunându-i un post de consilier sau expert de implementare a proiectelor din sistemul de termoficare.

Subvenţia

Membru PNL, Necula a făcut şi câteva comentarii despre schimbările probabile în acordarea subvenţiei pe gigacalorie.

„Se va schimba modul în care va fi subvenţională gigacaloria. Este, din punctul specialiştilor de vedere, incorect să pui subvenţia în preţul gigacaloriei, indiferent de nevoia pe care o are sau nu clientul. Trebuie identificat grupul vulnerabil din fiecare localitate. Asta va dura cel puţin şase luni, un an, până să ai identificată în mod real, nevoia. Vor fi subvenţionaţi doar cei care au, într-adevăr, nevoie de subvenţie. Azi, subvenţia fiind în preţ, cei care au venituri de 5000 euro pe familie şi cei care au venituri de 500 euro pe familie, primesc aceeaşi subvenţie”, spune el.

Necula spune că e de aşteptat amendarea legii care reglemenează serviciul de termoficare: „Legea asta a fost chinuită în diverse etape, a fost întoarsă de preşedinte. Eu cred că anul acesta se va închide procesul de legiferare şi se vor regândi mecanismele pentru subvenţie”, mai spune el.
În Oradea, subvenţia acordată populaţiei este între cele mai mici din ţară, în sumă de 49 lei/gcal.

14 hectare

Conducerea societăţii de termoficare orădene a mai anunţat intenţia de a comanda un studiu de fezablitate pentru reconversia terenului ocupat de halele vechiului CET. Până la sfârşitul acestui sezon rece va mai fi funcţional aşa Cazanul 1 pe gaz din fosta centrală, după care va fi închis pentru că nu e conform cu legislaţia de mediu.

Necula spune că „acolo ne propunem să dezvoltăm o afacere de tip parc industrial terenul are poziţie bună, utilităţi, energie la prima mână. Am preluat o parte din bunurile de la Electrocentrale Oradea, care ne interesau. Ne-am asumat obligaţiile aferente pentru Santău, unde vrem să dezvoltăm un alt proiect, de mediu, de redare către natură a acelui teren. Avem nevoie de girul decidenţilor superiori”, spune directorul.
Studiul de fezabilitate ar urma să dea cifrele viitoarei dezvoltări – cât teren va fi disponibil pentru clădiri noi şi câte dintre clădirile de acum se pot reamenaja pentru noi destinaţii. „Vom demola tot ce nu poate fi reintegrat, vom valorifica toate resursele, metal, agregate, beton concasat, în prima etapă vom face ceva bănuţi din valorificare. Sunt in jur 14 hectare pe care le tratăm în studiul de fezabilitate”, mai spune Necula.

 

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. marius says:

  Subcarpaticul ,dupa ce a fost declarat de instanta ca fiind hotz el inca spera ca nu va fi indepartat :Sper că cine va veni (la conducerea Termoficare SA) nu va merge pe principiul incorect de a schimba echipa”,adica cum? Sa lasam tot hotzi la conducerea cet Oradea?nu mai e voie sa schimbam hotzii daca sunt de culoare galben albastra?ce vrei sa insinuezi grasan corupt si hotz?

 2. marius says:

  Subcarpaticii impreuna cu sprancenatul incalca legile rromanesti,esti condamnat definitiv umflat subcarpatic!iesi acas la tine-n delta!

 3. scortosul says:

  Adica penalul ne spune deja ce trebuie sa faca viitorul manager! Spun eu ca viitoruil manager va fi un om de paie iar adevaratul conducator mafiot ramane el cu sprijinul bolovanului! Subventia trebuie pe cap de locuitor sau pe imobil gandita si nu facuta in avantajul firmelor si pentru cei ce stau la bloc. Penalul vrea sa aiba pentru gasca lui subventii ca aLTFEL CRAPA AFACEREA LUI!

 4. Verde înrourat says:

  Hai să mai facem o termoficare, vindem curentul și facem cald în toate serele.

 5. Andrei says:

  Da, da, da…Tara lui Papuar voda, adica cu cazier patat nu poti fi nici macar paznic de noapte dar poti sa fii membru in consiliuil de administrare ! Tara asta ar trebui rebotezata ”tara condamnatilor” ca in ultimii 3 decenii peenalii duc mai bine ca oamenii cinstiti !!! RUSINE SA VA FIE !!!

 6. Experienţa face sapienţa says:

  Termoficarea sa?

 7. Cap la cap says:

  1. Se reabilitau conductele pe fonduri europene? DA. Și cele vechi nerentabile? DA ?
  2.,Puncte termice de distribuție in cartiere? BLA. BLA.
  3. Amestec cu apa termalã, foraje făcute, nefacute?
  4. Le iei centralizarea și îi arunci să polueze mai mult când taxezi poluarea şi ei nu iau din conducta națională gazul. Dacă te-ai fi făcut tu distribuitor şi de gaze, ai fi ajutat CE? Răspândirea de gaz ( ai interzis-o la unii) sau răspândirea de termoficare- o tai la alții.
  ,,Cei cu termoficare ies la costuri cu agentul mai bine decât cei cu centrale pe gaz” (citat dl. Mãlan).
  Ai promis că extinzi, extinde-o. Fã pe terenul acela rost de încă o termoficare, cu fonduri europene sau ce? Sã sapi la termie nu la pasaje.
  5. Ce face DGVest între primărie și cetățean? Ajută sau ia a facere? Este firmă privatã.

 8. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doar un singur caz nou de coronavirus confirmat în Bihor
  Situația rămâne similară în Bihor și duminică, un singur caz confirmat simptomatic fiind înregistrat de sâmbătă dimineața până duminică dimineață. 1

  România

  Un reputat epidemiolog: „Al doilea vârf va fi depăşit în maximum două săptămâni”
  Epidemiologul Molnar Geza spune că este optimist şi consideră că al doilea vârf al epidemiei de coronavirus din România va fi depăşit în maximum două săptămâni.

  Mapamond

  Donald Trump, văzut pentru prima dată purtând masca în public, de la începutul pandemiei de Covid-19
  Preşedintele american a fost văzut purtând mască în timpul vizitei unui spital militar. Guvernul federal recomandă purtarea măştii, mai ales atunci când distanţarea socială nu este posibilă, pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Statele Unite. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.