bihon.ro Web analytics

Parcarea de la Voința, deschisă de luni. Acces gratuit timp de 3 luni!

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Parcarea de la Voința, deschisă de luni. Acces gratuit timp de 3 luni!

Reactualizat la:
Conform tradiției locale, accesul va fi gratuit în următoarele trei luni. Ca urmare a finalizării investiției, parcările de la sol de pe străzile din jur vor fi reconfigurate.
Scris de Cristina Ghilea - Conform tradiției locale, accesul va fi gratuit în următoarele trei luni. Ca urmare a finalizării investiției, parcările de la sol de pe străzile din jur vor fi reconfigurate.

Parcarea etajată construită de Administrația Domeniului Public pe locul fostei baze sportive Voința, cu acces din str. George Barițiu și din strada Academiei se deschide de luni.
Ieri a avut loc conferința de presă de finalizare a investiției, cu participarea primarului Florin Birta, a directorului ADP Liviu Andrica și a reprezentanților constructorului, firma Construcții Bihor SA.

Parcarea va fi dată în folosinţă de luni, 20 septembrie, accesul fiind gratuit în următoarele trei luni.

„Este a cincea parcare pe care o finalizăm pentru a le asigura orădenilor locuri de parcare civilizate și o fluență în trafic, cel puțin în zonele centrale, pentru moment. Parcarea este pregătită să fie dată în folosință de luni, 20 septembrie. Așa cum am stabilit și am statuat, primele 3 luni vor fi gratuite, după care vor intra în vigoare taxele de parcare folosite și la celelalte parcări. Odată cu finalizarea acestei parcări, Oradea dispune de aproximativ 2.000 de locuri de parcare în afara carosabilului”, a declarat edilul șef.

Noua construcție are o suprafață utilă totală de 7.733 mp și e compusă din două corpuri de clădire – unul care servește exclusiv ca parcarea și unul e o clădire de birouri cu expunere spre strada Dima.

„Parcarea este finalizată în proporție de sută la sută. S-au efectuat toate probele la instalațiile electrice, inclusiv cele sanitare, alimentare cu apă și o probă preliminară la instalațiile de incendiu. Din aquapark avem 3,5 milioane de euro profit, bani pe care i-am investit în această parcare”, a precizat Liviu Andrica, directorul ADP SA.

Corpul A al parcării are o suprafață desfășurată de 6.512 mp, dispusă pe mai multe nivele: demisol, parter, două etaje și terasă. Sunt delimitate 336 de locuri de parcare, dintre care șase locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte șase pentru motociclete. De asemenea, șoferii vor avea la dispoziție patru stații pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Parcarea are dublu acces, de pe str. George Barițiu și, prin intermediul unui drum de legătură, din str. Academiei. Corpul B are o suprafață de 1.221 mp și este structurat pe trei nivele. La parter se regăsește un spațiu comercial în suprafață de 132 mp, grupuri sanitare pentru cei care vin în parcare și scările de acces la etaje, iar la etaje alte spații pentru birouri, de diverse dimensiuni.
La etajul 1 sunt șase birouri, dintre care patru în suprafață de 33 mp și două în suprafață de 66 mp, iar la etajul 2, șapte birouri, dintre care patru în suprafață de 33 mp, două în suprafață de 65 mp și unul în suprafață de 17 mp.

La fiecare etaj de birouri au fost amenajate grupuri sanitare și camere pentru depozitarea materialelor de curățenie sau întreținere. Birourile și holurile sunt dotate cu instalații de ventilație, climatizare, parchet etc.

Valoarea investiției este de 3,5 milioane de euro. Lucrările au fost realizate de Construcții Bihor, fiind finanțate din surse proprii de către ADP. Constructorul admite că evoluția investiției a fost frânată pe parcurs, din cauza pandemiei livrarea de materiale a fost sistată pentru o perioadă iar aprovizonarea s-a făcut cu dificultate.

Parcări la sol desființate

În perioada următoare, în urma unor consultări cu Poliția Rutieră, municipalitatea va desființa locurile de parcare de pe str. Academiei, aceasta urmând să devină cu dublu sens pentru a asigura un acces mai bun în parcare. De asemenea, pe strada Roman Ciorogariu, toate parcările vor fi trasate paralel cu bordura, iar pe o parte va fi marcată o pistă de biciclete pentru asigurarea accesului bicicliștilor în zona respectivă, a mai informat primarul.

Parcarea ocupă doar puțin mai mult de jumătate din terenul pe care, anterior, erau terenurile de tenis ale clubului Voința. Primarul Birta a spus că municipalitatea nu are, deocamdată, niciun plan cu acest teren dar că amenajarea viitoare ar trebui să ia în considerare vecinătatea cu Colegiul Național Mihai Eminescu.

 

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tedeiul electric says:

  no mancati as, acu sa i vad pe aia cu tedeiurile parcate pe cant, calare pe trotuare si pe pietoni, trotuare pline cu rahat de caine tupilat bine pe dupa masini…

 2. Marx says:

  Ce ie cu atâția parcări?? Ce e greșit cu trotuarele? De ce nu parcam pe trotuare și mai bine folosim banii ăștia sa dam la oameni fără slujbe și pensionari

 3. adasasdadad says:

  frumoasa-i cladirea aia de birouri…
  Si asa de bine se potriveste cu cladirile din jur…
  Vorba din reclama: eklektik! petit Paris!
  Dar cam atat pot astia. E clar instagramabil, #uglyasshit

 4. zsizsi says:

  Hai să schimbăm ordinea tomberoanelor: albatru, galben, verde, roșu și uite cum devine totul politic PNL și UDMR unul lângă altul în forma perfectă.

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.