bihon.ro Web analytics

Parcarea de pe strada Brașovului – fază pe dispute în plenul CL

Pesediștii au cerut Executivului să ducă la bun sfârșit celelalte parcări etajate din Oradea, înainte să se apuce de încă una. Edilul-șef le-a cerut să voteze proiectul ca să facă un bine orașului.
Scris de farcas - Pesediștii au cerut Executivului să ducă la bun sfârșit celelalte parcări etajate din Oradea, înainte să se apuce de încă una. Edilul-șef le-a cerut să voteze proiectul ca să facă un bine orașului.

Plenul Consiliului Local, întrunit ieri în ședință extraordinară, a avut de votat formalități necesare demarării proiectului de amenajare a parcării etajate pe strada Brașovului, grupate în două proiecte de hotărâre.

Primul se referă la deschiderea de cărți funciare noi pentru reglementarea situației terenului – o parte pentru Spitalul Militar și una pentru viitoarea parcare. Cea de-a doua are ca obiect mandatarea Administrației Domeniului Public să gestioneze investiția – va plăti lucrarea eșalonat, în cinci ani de la recepția lucrărilor și, la finalizarea lucrărilor, va trece imobilul în domeniul public al orașului.

Proiectul a întrunit majoritatea necesară, în ciuda opoziției consilierilor PSD. În numele lor, Liviu Sabău a cerut Executivului să pună frână acestui proiect până le scoate la liman pe celelalte: parcarea de pe strada Independeței, cea de la Voința – unde baza sportivă a fost închisă de doi ani, degeaba, sau cea din curtea Primăriei, despre care nu s-a mai auzit nimic de multă vreme.

A primit răspuns de la primarul Ilie Bolojan. Edilul susține că șantierul de pe strada Independenței s-a urnit și lucrarea se va termina anul viitor. Parcarea etajată de la Voința este în faza licitației – documentația a fost trimisă la SEAP pentru verificare, proces care durează deja de trei săptămâni.

Parcarea din curtea Primăriei este cea mai sensibilă lucrare. Din cauza situării în Centrul istoric și în zona de conservare a mai multor imobile-monument, are nevoie de un Plan Urbanistic de Zonă Protejată, care e în lucru, asigură Bolojan.

400 de locuri

Primăria vrea să construiască o parcare supraetajată pe strada Brașovului, care va avea aproximativ 400 de locuri de parcare și va deservi perimetrul din jurul magazinului Crișul.

Parcarea urmează să aibă 5 niveluri supraterane, ultimul fiind o terasă, și un seminivel demisol (Ds+P+3E+Tr). Ea este gândită folosind soluția palierelor decalate interconectate prin 3 rampe – două amplasate la extremități, cu un sens de circulație, și una centrală, cu dublu sens. Circulațiile interioare se desfășoară cu sens unic. Intrarea și ieșirea din parcare se vor face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare la intrarea și ieșirea din parcare.

În construcția parcării sunt prevăzute și locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități, dar și parcare pentru biciclete.

În zona barierelor de la intrare vor fi amplasate avertizoare de gabarit maxim și panou electric cu numărul locurilor de parcare disponibile.

Accesul pietonal la parcaj se va face prin intermediul celor două circulații verticale orientate spre strada Brașovului, ambele dotate cu câte un ascensor cu capacitate de 8 persoane/630 kg. La nivelul etajului II, circulația verticală a parcării va fi conectată printr-o pasarelă de legătură peste strada Brașovului de clădirea centrului comercial Crișul Shopping Center.

Costurile pentru construcția acestei pasarele vor fi suportate de firma care administrează centrul comercial. Valoarea totală a investiției este de 17.190.412 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 12 luni.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.