bihon.ro Web analytics

Parteneriatul pentru centura Sânmartinului, la vot în Consiliul Județean

De Cristina Ghilea

Parteneriatul pentru centura Sânmartinului, la vot în Consiliul Județean

FOTO: CJ Bihor
Reactualizat la:
Parteneriatul stabilește atribuțiile și cheltuielile estimate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, astfel încât proiectul să se miște cât mai repede.
Scris de Cristina Ghilea - Parteneriatul stabilește atribuțiile și cheltuielile estimate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, astfel încât proiectul să se miște cât mai repede.

În ședința extraordinară de la finalul săptămânii trecute a fost votată asocierea dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Sânmartin pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin”. Comuna va fi responsabilă de elaborarea documentației prealabile întocmirii Studiului de Fezabilitate (SF) va realiza studiile topografice, geotehnice, hidrologice, de trafic, de impact la mediu și asigură iluminatul public. De asemenea, va obține avizele, acordurile sau autorizațiile necesare întocmirii acestor documentații. Termenul până la care acestea trebuie finalizate este septembrie 2021, după care dosaryul va trece la Consiliul Județean.

UAT Județul Bihor elaborează SF-ul și suportă cheltuielile aferente, sprijină Primăria Sânmartin în obținerea avizelor, a acordurilor sau a autorizațiilor și monitorizează implementarea parteneriatului.

„La ședința ordinară din cursul lunii martie, Consiliul Județean Bihor a adoptat un protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea centurii comunei Sânmartin. Ca urmare a semnării acestui protocol, în baza discuțiilor cu Primăria Sânmartin, am adoptat astăzi și încheierea acestui protocol între cele două U.A.T.-uri, Județul Bihor și Comuna Sânmartin, în așa fel încât pregătirea documentației pe care trebuie să o predăm Companiei de Drumuri să realizeze cât mai repede. Îi mulțumesc domnului primar Cristian Laza și colegilor lui că am ajuns la această înțelegere. Sunt convins că așa cum s-a întâmplat cu celelalte două protocoale semnate și aprobate de CJ Bihor la Aleșd și Beiuș, vom putea să lucrăm rapid, pentru ca acest proiect să aibă o documentație matură și să îl depunem pentru finanțare”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Traseul

Centura Sânmartin va avea o lungime de 5,7 kilometri și ar urma să descongestioneze traficul din Zona Metropolitană Oradea și să evite crearea ambuteiajelor în localitatea Sânmartin și stațiunea Băile Felix. Numărul mașinilor care circulă din Oradea înspre Cluj-Napoca prin localitatea Oșorhei și înspre Deva prin Sânmartin – Băile Felix depășește 24.000 în 24 de ore.

Traseul șoselei de ocolire ar urma să pornească de pe strada Iancu de Hunedoara printr-un pasaj suprateran peste Centura Oradea, apoi merge de-a lungul cursului pârâului Peța. Ruta continuă spre Băile 1 Mai. În această zonă va fi construit un alt pasaj suprateran peste drumul dintre Sânmartin și Băile 1 Mai și peste calea ferată Oradea – Sânmartin. Revenirea în Drumul Național 76 (DN76) se va face printr-un sens giratoriu, care ar urma să fie construit cu aproximativ 50 de metri înainte de a vira spre localitatea Cordău, la ieșire din Băile Felix spre Beiuș.

Proiectul a trecut d eplen cu unanimitate de voturi și fără comentarii din partea aleșilor județului.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Aspiprimul says:

  Frunzã-n verde, aspirin, ne-am unit cu Sântmartin.

 2. Cayde-6 says:

  Fain Lancer!

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acasă@ING în Oradea
  Începând cu această săptămână, clienţii ING Bank România din Oradea au la dispoziţie noul design Acasă@ING la ING Office Oradea Transilvaniei, unde pot beneficia de noi spații, cum ar fi „inima ING”, o zonă proiectată ca un living modern.

  Angajari BIHON

  Adeplast angajeaza personal

  Angajari BIHON

  PLASTOR S.A. angajează personal

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se pot face înscrieri pentru programul Rabla. Condiții, etape și sume alocate
  De azi, 14 mai 2021, persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.