bihon.ro Web analytics

Păşunatul pe timpul iernii, interzis

De Simona Drimbău

Păşunatul pe timpul iernii, interzis

Păşunat doar pe anumite terenuri
Reactualizat la:
Joi, 9 ianuarie, a fost promulgată Legea care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006. Se stabileşte astfel că pășunatul animalelor, interzis în timpul iernii.
Scris de Simona Drimbău - Joi, 9 ianuarie, a fost promulgată Legea care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006. Se stabileşte astfel că pășunatul animalelor, interzis în timpul iernii.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 252 de voturi „pentru”, 0 contra și 9 abțineri, proiectul de lege proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006. La articolul 23 alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins. În scopul gestionării durabile a faunei cinegetice, se interzic: păşunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie şi 24 aprilie, cu excepţia cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deține cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deținătorului de teren agricol pe care se păşunează şi care este înregistrat la unitatea administrativ-teritorială.

Crescătorii de animale care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi usturătoare. Astfel, conform noilor norme în vigoare, constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
a) încălcarea dispoziţiilor prevăzute la art. 23 alin. (1) lit. c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Fără experiență says:

  Ce daţi la animale, solzi de pește si maţe deshidratate vegeta?
  Pășunile se alternează, brânza noilor.

 2. kecskepista says:

  Pe timpul iernii, din motive de economie și interzice hrănirea animalelor domestice ! Excepție, parlamentarii au dreptul să se hrănească în cantina Casei Poporului.i

 3. Andrei says:

  Ia dati un proiect de lege cu tot atatea voturi pentru interzicerea taierii padurilor!!!!!

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marcel Vela: „Nu se reiau zborurile organizate”
  Prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, ministrul de interne a făcut precizări și despre cursele aeriene. Vela a punctat că nu se reiau zborurile organizate, cu câteva excepții.

  Mapamond

  Un român este cel mai în vârstă bărbat din lume: „Sper să mă depășiți”
  Românul Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani și 7 luni, a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume, record recunoscut de Guinness World Records.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Să nu permitem şmecherilor să ia banii celor care muncesc
  Acesta a fost îndemnul ministrului agriculturii Adrian Oros, care a avut vineri o întâlnire cu fermierii şi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate de profil din Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fermierii bihoreni au depus aproape 30.000 de cereri unice
  Preluare online a cererilor unice de plată fără penalități se poate face până pe data de 15 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Câştigătorii concursului „Povestea oului de Paşte”
  În această lună, Muzeul Ţării Crişurilor va organiza o expoziţie cu lucrările participante la concurs.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale bihoreanului Ioan Buda
  Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului bihorean Ioan Buda, fostul șef al Poliţiei de Frontieră, care a demisionat după haosul de la Nădlac. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.