bihon.ro Web analytics

Patrule pentru o vacanță în siguranță

Reactualizat la:
Echipe formate din polițiști bihoreni și polițiști maghiari vor fi la dispoziția turiștilor în Ungaria și Padiș.
Scris de Demian - Echipe formate din polițiști bihoreni și polițiști maghiari vor fi la dispoziția turiștilor în Ungaria și Padiș.

Pentru al XI-lea an consecutiv, patrule mixte – formate din polițiști bihoreni și polițiști maghiari – vor fi la dispoziția cetățenilor până la sfârșitul lunii august, în zonele turistice ale Euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar: Hajdúszoboszló și Platoul Padiş –Glăvoi.

„În baza excelentelor relaţii instituţionale, materializate prin semnarea Protocolului de colaborare în vederea realizării misiunilor de patrulare comune, agreat la nivel național, în perspectiva asigurării unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival, unei bune cooperări transfrontaliere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Hajdu-Bihar (Ungaria) formează câte două patrule mixte româno – maghiare, care vor activa în zonele turistice ale judeţului Bihor. În acelaşi timp, alţi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei bihorene vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din judeţul Hajdu-Bihar pentru a forma acelaşi tip de patrule”, a anunțat Alin Haniș, șeful Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.

Turiștii se vor putea adresa acestora, direct sau prin apel la 112, în perioada 24 iulie – 21 august.

Protocolul de colaborare a fost semnat de către inspectorii-şefi ai celor două instituţii, comisarul şef de poliţie Haniş Alin Antoniu şi generalul de poliţie dr. Gyurosovics Jozsef, la data de 13 iulie 2017, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş-Artand.

Protocolul este încheiat pe durată nedeterminată şi reprezintă o încununare a rezultatelor deosebite obţinute în cei zece ani de funcţionare anterioară a acestor patrule mixte estivale româno-ungare.

Obiective

„Acţiunea din acest an este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate”, a mai precizat Haniș.

Oamenii legii vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană – în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga – puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari.

Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii bihoreni vor acţiona alături de colegii lor maghiari în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló – Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din Estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

Poliţiştii bihoreni îi vor integra în activitatea zilnică pe partenerii maghiari, prezentându-le modul de lucru al Poliţiei Române şi oferind lămuriri suplimentare profesionale, utilizând pentru comunicare limba maghiară, cunoscută de poliţiştii bihoreni selectaţi.
Debutul acțiunii a avut loc luni, 24 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Artand/Borş, unde a avut loc schimbul poliţiştilor parte a patrulelor mixte.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  STROPI își face prieteni noi
  ABA Crişuri este prezentă în COMUNITECA cu ateliere de protecția resurselor de apă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutor pentru combustibil
  Peste 17.000 de fermieri primesc ajutor de la stat pentru combustibilul folosit în 2019, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

  BIHON Sport local

  CSC Sânmartin a pierdut duelul cu bihorenii de la Fuzesgyarmat
  Formația bihoreană de Liga a III-a, CSC Sânmartin, a pierdut meciul de pregătire susținut în Ungaria, pe terenul echipei Fuzesgyarmat, lider în Liga a III-a, Seria Est.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Nouă”, de la byron
  Formaţia byron a lansat sâmbătă seara, la Oradea, cel mai nou album, „Nouă”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sinucidere șocantă: un orădean a fost decapitat de un tren la Timișoara
  Incidentul șocant s-a petrecut sâmbătă după-amiaza în Gara de Nord din Timișoara. Orădeanul Cosmin Bele s-a sinucis după ce a postat un mesaj de adio: „PUIUKA MEA, acum chiar vin la TINE".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cererea Unică de Plată se depune în perioada 2 martie – 15 mai
  În perioada 2 martie – 15 mai 2020 la Centrul Judeţean şi la Centrele locale ale APIA Bihor se vor depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.