bihon.ro Web analytics

Patrule pentru o vacanță în siguranță

Reactualizat la:
Echipe formate din polițiști bihoreni și polițiști maghiari vor fi la dispoziția turiștilor în Ungaria și Padiș.
Scris de Demian - Echipe formate din polițiști bihoreni și polițiști maghiari vor fi la dispoziția turiștilor în Ungaria și Padiș.

Pentru al XI-lea an consecutiv, patrule mixte – formate din polițiști bihoreni și polițiști maghiari – vor fi la dispoziția cetățenilor până la sfârșitul lunii august, în zonele turistice ale Euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar: Hajdúszoboszló și Platoul Padiş –Glăvoi.

„În baza excelentelor relaţii instituţionale, materializate prin semnarea Protocolului de colaborare în vederea realizării misiunilor de patrulare comune, agreat la nivel național, în perspectiva asigurării unui climat de liniște și siguranță publică în sezonul estival, unei bune cooperări transfrontaliere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Căpitănia de Poliţie a Judeţului Hajdu-Bihar (Ungaria) formează câte două patrule mixte româno – maghiare, care vor activa în zonele turistice ale judeţului Bihor. În acelaşi timp, alţi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei bihorene vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din judeţul Hajdu-Bihar pentru a forma acelaşi tip de patrule”, a anunțat Alin Haniș, șeful Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.

Turiștii se vor putea adresa acestora, direct sau prin apel la 112, în perioada 24 iulie – 21 august.

Protocolul de colaborare a fost semnat de către inspectorii-şefi ai celor două instituţii, comisarul şef de poliţie Haniş Alin Antoniu şi generalul de poliţie dr. Gyurosovics Jozsef, la data de 13 iulie 2017, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş-Artand.

Protocolul este încheiat pe durată nedeterminată şi reprezintă o încununare a rezultatelor deosebite obţinute în cei zece ani de funcţionare anterioară a acestor patrule mixte estivale româno-ungare.

Obiective

„Acţiunea din acest an este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate”, a mai precizat Haniș.

Oamenii legii vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană – în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga – puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari.

Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii bihoreni vor acţiona alături de colegii lor maghiari în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló – Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din Estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

Poliţiştii bihoreni îi vor integra în activitatea zilnică pe partenerii maghiari, prezentându-le modul de lucru al Poliţiei Române şi oferind lămuriri suplimentare profesionale, utilizând pentru comunicare limba maghiară, cunoscută de poliţiştii bihoreni selectaţi.
Debutul acțiunii a avut loc luni, 24 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Artand/Borş, unde a avut loc schimbul poliţiştilor parte a patrulelor mixte.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.