bihon.ro Web analytics

Penitenciarul ofertează tinerii online

De Otilia Șandor

Penitenciarul ofertează tinerii online

Tinerii, așteptați online la școli superioare de penitenciare FOTO: Penitenciarul Oradea
Reactualizat la:
Penitenciarul Oradea face înscrieri online pentru tinerii ce vor să fie polițiști de penitenciare.
Scris de Otilia Șandor - Penitenciarul Oradea face înscrieri online pentru tinerii ce vor să fie polițiști de penitenciare.

Față de alți ani, când reprezentanți de la Penitenciarul Oradea mergeau în vizită la liceele din Bihor (la fel ca alte instituții), ofertând tinerii cu locuri la școli superioare din domeniu, acum, oferta, dar și înscrierea se fac în spațiul virtual.

Au început recrutările

Astfel, Penitenciarul Oradea anunță că, începând din această lună (mai 2020), recrutează candidați pentru instituțiile de învățământ care pregătesc polițiști de penitenciare. Campania promovează înscrierea pentru locurile destinate Administraţiei Naționale a Penitenciarelor la multe instituții de învățământ universitar și postliceal.

Instituții de învățământ universitar

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București sunt 40 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Ordine și siguranță publică – penitenciare, cursuri de zi, cu durata studiilor de 3 ani. La Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București sunt 5 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Psihologie – Facultatea de informații, cursuri de zi (3 ani) și 3 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Studii de Securitate și informații – Facultatea de Studii de Intelligence, cursuri de zi (3 ani).

La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu sunt 2 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Contabilitate și informatică de gestiune/Finanțe-contabilitate, cursuri de zi (durata studiilor e de 3 ani). La Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București sunt 3 locuri (femei și bărbați) la specializarea Construcții și Fortificații – Facultatea de sisteme integrate de Armament, Geniu și Mecatronică, domeniul Inginerie civilă, cursuri cu frecvență (4 ani), dar și 4 locuri (femei și bărbați) specializarea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională – Facultatea de sisteme informatice și securitate cibernetică, domeniul Calculatoare și tehnologia informației, cursuri cu frecvență (4 ani).

Instituții de învățământ postliceal

La Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna sunt 211 locuri bărbați (1 loc pentru cetățeni de etnie rromă), cursuri de zi (durata studiilor e de 1 an), dar și 31 locuri femei (1 loc pentru cetățeni de etnie rromă), cursuri de zi (1 an). La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu sunt 2 locuri (femei și bărbați) la specializarea Administrare sisteme/rețele de comunicații/informatică, cursuri de zi (2 ani), 2 locuri (femei și bărbați) la specializarea Operare și mentenanță echipamente informatice, cursuri de zi (2 ani) și 2 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Operare și mentenanță echipamente de comunicații, cursuri de zi (2 ani).
La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești sunt 3 locuri (femei și bărbați) specializarea Auto, cursuri de zi (2 ani), 3 locuri (femei și bărbați) la specializarea Construcții, cursuri de zi (2 ani) și 3 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Intendență/Bucătari, cursuri de zi (2 ani).

Înscriere electronică

Detaliile referitoare la toate informațiile dspre înscriere și concurs se găsesc pe pagina de internet a Administraţiei Naționale a Penitenciarelor, secțiunea Carieră, Admitere Instituții de învățământ, Admitere 2020, sau se pot obține telefonic la Biroului Resurse Umane şi Formare Profesională (0259/419.881, interior 128).

Dosarele pentru locurile destinate Administraţiei Naționale a Penitenciarelor la instituțiile de învățământ prezentate se transmit în format electronic la adresa de e-mail a Penitenciarului Oradea: poradea@anp.gov.ro.

Ce e atractiv la această ofertă?

Reprezentații Penitenciarului Oradea transmit tinerilor că elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuțional penal se concentrează în jurul următoarelor aspecte:
· asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;
· acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;
· asigurarea în condiții de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor și asistenței medicale pe timpul școlarizării;
· acordarea, după absolvire, a gradului de ofițer de poliție penitenciară sau agent de poliție penitenciară;
· condiții de salarizare motivante;
· asigurarea unui climat organizațional motivant, cu numeroase oportunități de dezvoltare a carierei;
· posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranței, apărării și ordinii publice;
· posibilitatea de realizare pe plan profesional.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Spălări de magistrale: se întrerupe furnizarea apei potabile
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 02.06.2020 / 03.06.2020 şi miercuri spre joi 03.06.2020 / 04.06.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De 1 iunie la Solonta se redeschid locurile de joacă
  La nivel național acestea au rămas închise, chiar dacă parcurile s-au redeschis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.