bihon.ro Web analytics

Peste 1.400 de înscriși la examenul de titularizare

De Crina Dobocan

Peste 1.400 de înscriși la examenul de titularizare

Concursul se va desfășura în cinci centre, organizate la Colegiile „Emanuil Gojdu”, „Onisifor Ghibu”, „Mihai Eminescu”, „Traian Vuia” și „Partenie Cosma”.
Scris de Crina Dobocan - Concursul se va desfășura în cinci centre, organizate la Colegiile „Emanuil Gojdu”, „Onisifor Ghibu”, „Mihai Eminescu”, „Traian Vuia” și „Partenie Cosma”.

Cei 1.434 de candidați care și-au depus dosarele pentru concursul de titularizare vor susține, la 21 iulie 2021, proba scrisă din cadrul examenului de ocupare a posturilor sau catedrelor didactice vacante ori rezervate din învățământul preuniversitar.

Candidații la concursul de titularizare și-au depus dosarele de înscriere între 11 și 17 mai 2021, urmând să susțină proba scrisă a examenului.

Concursul se va desfășura în cinci centre: la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea (pentru științe și învățătoare în limba română), Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea (pentru istorie, geografie, științe socio-umane, arte, limba și literatura română), Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea (pentru disciplinele tehnice, învățământul special, educație fizică și sport), la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea (pentru educatoare în limba română și religie) și la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea (pentru învățătoare și educatoare în limbile minorităților naționale, limbi materne respectiv moderne).

Reguli

„Concursul se desfășoară cu respectarea măsurilor igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen, în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice generate de pandemia de Covid-19”, a anunțat Florin Negruțiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Candidații trebuie să fie prezenți în sală cel mai târziu la ora 08:15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale (candidați nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere).

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (la ora 16:00).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații. Acestea se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site, în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). „Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Negruțiu.

Potrivit acestuia, repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

După derularea etapelor de mobilitate, la nivelul județului Bihor, pentru concurs au fost publicate 40 de posturi didactice sau catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (28 în mediul urban, iar 12 în rural). De asemenea, au fost publicate 1.201 posturi didactice/catedre/fracțiuni de catedră, în vederea angajării pe perioadă determinată (536 urban, 665 rural), 283 fiind complete.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, precum și programele specifice pentru concurs, sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Informații suplimentare referitoare la mobilitatea personalului didactic pot fi găsite pe site-ul www.isjbihor.ro, la secțiunea Resurse. JB – C.D.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 1

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.