bihon.ro Web analytics

Peste 90.000 de euro pentru Colegiul Economic

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Două proiecte depuse de Colegiul Economic „Partenie Cosma” în anul școlar 2021-2022 au primit finanțare europeană, în valoare de peste 90.000 de euro.
Scris de Crina Dobocan - Două proiecte depuse de Colegiul Economic „Partenie Cosma” în anul școlar 2021-2022 au primit finanțare europeană, în valoare de peste 90.000 de euro.

 

Colegiul Economic „Partenie Cosma” a obținut, pentru anul școlar 2021-2022, finanțare europeană pentru două proiecte. Un proiect se referă la „Mobililtăți în domeniul Educației Școlare”, iar suma prevăzută pentru activitățile din cadrul acestuia este de 22.320 de euro. Un alt proiect are ca obiectiv „Mobilități în domeniul Formării Profesionale” și a fost finanțat cu suma de 69.440 de euro.

„Cele două proiecte aprobate sunt parte integrantă a acreditării pe domeniile Educație Școlară, respectiv VET, obținute pentru următorii cinci ani, care va permite desfășurarea de activități și proiecte cu efecte directe asupra calității serviciilor oferite de instituția noastră”, a explicat prof. Ramona Breazdău, coordonatorul echipei de elaborare a proiectului.

Obiective

Proiectul „Mobilități în domeniul Educației Școlare” (2021-RO01-KA121-SCH-000021585) are ca obiectiv creșterea calității predării și a învățării în cadrul unității de învățământ. Practic, se dorește îmbunătățirea competențelor digitale a cadrelor didactice. Dascălii vor participa la cursuri de formare europene. Un alt obiectiv vizat este îmbunătățirea instrumentelor digitale de predare-învățare-evaluare, utilizate prin crearea unei biblioteci virtuale.

Concret, zece profesori ai colegiului vor avea oportunitatea de a urma cursuri europene de formare, urmate de ateliere de lucru în cadrul școlii. În cadrul acestora, ei vor împărtăși colegilor lor din experiența acumulară și vor crea materiale didactice care vor deveni parte componentă a bibliotecii virtuale. În acest fel, materialele vor putea fi utilizate de toți profesorii din școală.

Din echipa de scriere a proiectului, coordonată de prof. Ramona Breazdău, fac parte profesorii Lavinia Koteles, Adela Rus și Ileana Popa.

Abilități în Spania și Cipru

Proiectul aprobat pentru „Mobilități în domeniul Formării Profesionale” (2021-1-RO01-KA121-VET-000019478) are ca scop creșterea abilităților și competențelor profesionale ale elevilor din domeniile Economic, Comerț, Turism și Alimentație, prin stagii europene (nivel liceal și învățământ dual). În anul școlar 2021-2022, 21 de elevi vor avea oportunitatea de a face practică în companii din Spania și Cipru. Un alt obiectiv al proiectului este dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice care predau discipline tehnologice. Toate acestea vor influența pozitiv calitatea instruirii practice.

„Se urmărește, de asemenea, dezvoltarea unei cooperări naționale și internaționale sustenabile în mediul virtual între specialiștii din companii și profesorii VET, cu impact asupra calității orelor de specialitate. O asemenea colaborare ar ancora aspectul practic al instruirii în realitatea economică prezentă, creându-se un spațiu în care profesorii VET ai școlii ar avea acces la obținerea unor informații valoroase actuale și precise, legate de domeniul practic cum ar fi: modalități de recrutare în companiile europene, evaluarea personalului în diferite companii europene, softuri contabile utilizate în companiile europene. Informațiile și cunoștințele dobândite în comunicarea cu profesioniștii VET ar avea efecte directe asupra creșterii calității orelor de instruire practică. Nu în ultimul rând, prin acest proiect s-a urmărit să se dezvolte colaborarea dintre școală și agenții economici, prin includerea de către echipa managerială a bunelor practici europene în cooptarea, implicarea și responsabilizarea agenților economici”, a mai precizat Ramona Breazdău.

Din echipa de scriere a acestui proiect, coordonată de prof. Liana Coroianu, fac parte profesorii Ramona Breazdău și Lavinia Koteles.

„Ca parte a Acreditării în Domeniul VET, se preconizează ca în anii 2-5 de proiect, 168 de elevi și 30 de profesori să beneficieze de mobilități de formare în țări ale Uniunii Europene. De asemenea, în cadrul Acreditării pe domeniul «Educației Școlare», pentru anii 2-5 de proiect sunt prevăzute 50 de mobilități pentru elevi și 36 de mobilități pentru profesori. Proiectele preconizate pentru anii 2-3 de proiect, respectiv 4-5, au în centru educația pentru o cetățenie activă și educația ecologică”, a explicat Breazdău.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.