bihon.ro Web analytics

Peste 92.000 de lei pentru promovarea ariilor protejate din Bihor

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Trei ONG-uri din Bihor au fost selectate în cadrul concursului de proiecte lansat de Fundația pentru Parteneriat, cu sprijinul Mol România.
Scris de Crina Dobocan - Trei ONG-uri din Bihor au fost selectate în cadrul concursului de proiecte lansat de Fundația pentru Parteneriat, cu sprijinul Mol România.

 

MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 16-a ediții a programului „Spaţii Verzi”, respectiv cele 26 de proiecte de mediu care se vor concretiza la nivel național prin activități dedicate ariilor protejate și biodiversității. În activitățile de mediu și de permacultură urbană vor fi implicate comunitățile locale. Valoarea totală a finanțării alocate pentru realizarea proiectelor din cadrul acestei ediții este de peste 840.000 de lei.

26 de proiecte au fost selectate din cele 66 de aplicații. La nivel local, prin programul Spații Verzi, pe componenta Arii naturale protejate au primit finanțare Asociaţia Administraţia Ariei Protejate Muntele Şes din Oradea (20.130 lei) și Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (32.360 lei), iar pe componenta „Permacultură în zone urbane”, Fundaţia ECOTOP pentru Cultură şi Educaţie Ecologică (40.230,60 lei).

Obiective

ONG-urile își propun promovarea ariilor protejate, facilitarea cunoașterii valorilor ariilor protejate, a importanței protejării și conservării acestora, organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții tip Junior Ranger, școli de vară, expoziții, crearea de grădini urbane școlare cu focus pe permacultură, crearea de trasee educaționale pe teme de permacultură și biodiversitate, ateliere de grădinărit și workshop-uri în 17 județe din România.

Anul acesta, a fost lansată pentru prima dată în cadrul programului componenta „Permacultură în zone urbane”, iar juriul a selectat primele 10 proiecte din această arie, tocmai pentru a sublinia importanța acestui domeniu. Activitățile vizate de această componentă vor fi implementate în opt judeţe și își propun să încurajeze dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban. Proiectele care au obținut finanțare vor avea o contribuție importantă în dezvoltarea și implementarea unor inițiative de agricultură durabilă, regenerativă, sprijinind dezvoltarea conceptului de permacultură pe plan local.

„Ne bucurăm că prin programul «Spații Verzi», reușim să educăm tinerii și să susținem acele inițiative care conectează membrii comunității, motivați să creeze un mediu mai curat și un viitor verde, sustenabil”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

16 inițiative

În cadrul componentei tradiționale a programului „Spaţii verzi”, „Arii Naturale Protejate”, vor fi finanțate alte 16 inițiative. Ca şi în ediţiile precedente ale programului, nu vor lipsi taberele Junior Ranger, amenajarea potecilor tematice, organizarea unor evenimente precum „Ziua Parcului Național/Natural”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Activitățile din cadrul „Arii Naturale Protejate” vor fi implementate în 11 judeţe din România.

„În urma evaluării cererilor de finanțare primite anul acesta, putem afirma că am rămas foarte plăcut surprinși în ceea ce privește numărul proiectelor remarcabile depuse în cadrul celor două componente ale programului Spații Verzi. Am avut proiecte bune și foarte bune și în anii precedenți, dar în acest an vorbim de un salt calitativ semnificativ. Nutrim speranța că și implementarea celor 26 de proiecte aprobate va fi de un nivel similar și se va concretiza în activități pro-active și calitative pentru arii protejate și biodiversitate, pentru implicarea comunităților, a tinerilor în activități de mediu protective și de permacultură urbană”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.