bihon.ro Web analytics

Picnic European la Vadu Crișului

Picnic European la Vadu Crișului

<p>FOTO: Newsbihor</p>
Reactualizat la:
În perioada 23-25 august 2019, în comuna Vadu Crișului va avea loc evenimentul „Pentru Europa Unită, multiculturală”.
Scris de Demian - În perioada 23-25 august 2019, în comuna Vadu Crișului va avea loc evenimentul „Pentru Europa Unită, multiculturală”.

Este vorba despre o ediție jubiliară, despre cel de-al X-lea picnic european. „Picnicul European a avut deja nouă ediții, în țări și în localități diferite. Pentru prima oară, în urma unui proiect european depus și câștigat de către Primăria locală, în cadrul Programului «Europa pentru cetățeni», ediția din acest an se va desfășura la Vadu Crișului”, explică primarul de Vadu Crișului, Dorel Cosma. Delegați din opt țări – Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Italia, Serbia, Croația și România, din 18 localități, se vor întâlni la sfârșitul săptămânii în comuna de pe Crișul Repede.

„Pe lângă Brezova, Cierna Voda, Felsőnyék, Kalnica, Legrad, Kastl, Feketenyék, Nikinci, Felsőnyék, Alsónyék, Alsónána, Körösszegapáti, Székkutas, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, așteptăm delegațiile orașului Târnăveni și ale comunei Aușeu, partenerul nostru la edițiile anterioare ale Picnicului European”, spune viceprimarul Ioan Hasas. Numărul invitaților din străinatate depășește 190 de persoane. „Sperăm ca în urma acestui eveniment, atât numele comunei noastre, cât și al județului, să sune și mai bine în Europa”, sunt așteptările primarului Cosma.

„Evenimentul din Vadu Crișului va avea trei componente. În cadrul părții culturale, formațiile artistice din zonă și din localitățile participante vor prezenta, vineri seara, câte un program. Sâmbătă dimineață, după defilarea cu fanfara, are loc depunerea steagurilor de către reprezentanții localităților și deschiderea festivă. Va fi o zi dedicată gastronomiei, prin organizarea unui concurs de gătit internațional.

De asemenea, vor avea loc conferințe dedicate prezentărilor și dezbaterilor pe teme cu care se confruntă comunitățile din Europa”, explică viceprimarul Hasas. La Vadu Crișului vor fi prezentate și dezbătute teme ca: „A 30-a aniversare a Revoluțiilor din Europa de Est și Europa Centrală, “Multiculturalitate în cadrul Uniunii Europene”, “Rezultatele Europei multiculturale” sau ”Viitorul Europei”.

Duminică, doritorii pot participa la evenimente religioase la bisericile din comună, iar la orele 12:00, va avea loc evaluarea și închiderea Picnicului. Partener în derularea evenimentului este Discover Bihor.

Program:

VINERI, 23 AUGUST

-15:00, sosirea-primirea invitaților la sala de sport, localitatea Vadu Crisului

-18:30, la Sala de sport, prezentare: „A 30-a aniversare a Revoluțiilor din Europa de Est si Centrală”, dezbatere; „Multiculturalitate în cadrul Uniunii Europene”, dezbatere

-20:00, scena teren de fotbal, Prezentare de folclor internațional: spectacolele formațiilor locale și din zonă – Ansamblul Moșuț, Ansamblul Sebes-Körösmenti Pacsirták, formația Polanka, formația de dans modern Crush For Dance, grupul Onix Music și spectacolul formațiilor din localitățile prezente (Legrad, Brezova)

-22:00–01:00, discotecă în aer liber

SÂMBĂTĂ, 24 AUGUST

-10:00, defilarea participanților, de la Primăria Vadu Crișului, la terenul de fotbal; deschiderea oficială – salutul primarului Cosma Dorel, al reprezentantului Consiliul Județean Bihor, amplasarea steagurilor, înmânarea cadourilor, urări de ”Bun venit!”

-11:00, concurs de gătit internațional; program cultural pe scena din aer liber – teren fotbal; caravana pentru stingerea incendiului pentru copii – teren fotbal; tir cu arcul – teren fotbal

-11:30, sala de sport, prezentare “Rezultatele Europei multiculturale”, ”Viitorul Europei” – dezbatere
-15:00. rezultatele concursului de gătit
-20:00, petrecere – Natalia Salagean & Naty Loves Monday Band
– 21:30-01:00, petrecere – Formația Polip (Ungaria), muzica retro
-23:00, foc de artificii

DUMINICĂ, 25 AUGUST

Mic dejun la cazare

-10:00, eveniment religios la bisericile reformată, ortodoxă și greco-catolică
-12:00, evaluarea și încheierea Picnicului

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Avarie în Nufărul! S-a întrerupt furnizarea apei calde și a căldurii
  Termoficare Oradea anunță că a întrerupt furnizarea agentului termic pentru remedierea unei avarii apărute la rețeaua termică primară.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dormitor in flacari, la Viisoara
  Un incendiu a izbucnit miercuri seara, la o casa de la Viisoara (din zona Marghita), din pricina unui cablu electric defect.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Opt turci și un belgian prinși încercând să treaca ilegal vama în Ungaria
  Miercuri seara, un grup de opt cetățeni turci călăuziți de un belgian au încercat să treaca ilegal granița cu Ungaria.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Misterul Craniilor de Cristal revelat în romanul de debut: TIAMEL – Legenda ultimului Craniu de Cristal, de Adrian Hulber (3 min de citit)!
  Uneori reușești să deduci din sinopsis dacă o carte ți se potrivește sau nu, însă de cele mai multe ori nu știi ce te atrage până când nu o citești.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Carla’s Dreams vizitează virtual Complexul Sfântul Nectarie
  Mihai Neșu apelează la vedete pentru a-și vedea visul prinzând contur. În aceste zile, Carla's Dreams a avut o întîlnire online cu Mihai Neșu, pentru susținerea construcției Complexului de recuperare Sfântul Nectarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clădirile din Campusul UO, în circuitul Art Nouveau
  Una dintre clădirile de patrimoniu ale UO a fost reabilitată și dată în folosință, iar alte patru corpuri dominante din campus urmează să fie renovate.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.