bihon.ro Web analytics

Pierdut vot. Il declar nul.

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Unii cetăţeni cu drept de vot vin la secţiile de votare doar pentru a transmite mesaje deocheate politicienilor.
Scris de Călin Corpaş - Unii cetăţeni cu drept de vot vin la secţiile de votare doar pentru a transmite mesaje deocheate politicienilor.

Ca de obicei, la urne ajung şi cetăţeni cu mintea odihnită. Cei ce numără voturile asistă la tot felul de surprize atunci când deschid buletinele de vot. Aceasta deoarece unii nu vin la secţia de votare ca să-şi exprime opţiunea electorală, ci pentru că au mesaje de transmis, de multe ori prea puţin reverenţioase la adresa candidatului sau a partidului. Sunt însă şi excepţii. „Votez un bun conducător dacă preţuieşte oamenii (…) Poporul român va prospera cu Dumnezeu înainte!”. Sau „asta vă doresc, popor român: unitate, armonie, înţelegere între oameni”. Aceste mesaje au fost inserate de un bihorean pe câteva bileţele, între foile buletinelor de vot.

Altul a avut mesaje pentru toate formaţiunile politice înscrise pe buletinele de vot. Iată-le: pentru USL – „Ruşine!”, pentru PDL şi UDMR: „Guvernarea ruşinoasă”, pentru PUER: „Să fim serioşi!”. „Niciodată” nu va vota UNPR, iar un „Nu!” era rezervat celor de la PPDD, PRM, Partidul Verde, PSR. Mesajul pentru partidul lui Tokes, PPMT era indescifrabil.

Alt cetăţean care s-a prezentat la urne a preferat să-şi anuleze votul decât să pună ştampila pe vreun candidat. A tăiat cu pixul tot buletinul de vot, scriind mare „aceeaşi mizerie” şi „anulat”.

Un alt cetăţean a tăiat peste căsuţa cu sigla USLşi a scris un mesaj injurios la adresa unui candidat USL din Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.