bihon.ro Web analytics

Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci

De Costel Demian

Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci

Echipajul preocupat cu meciul, parcat pe Alecsandri
În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă.
Scris de Costel Demian - În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă.

Reprezentanții Poliției Locale Oradea spun că a fost demarată o anchetă internă, pentru a stabili cu exactitate care a fost conduita polițiștilor locali, în situația reclamată.

„În ipoteza în care verificările întreprinse vor confirma prezența și staționarea polițiștilor locali în incinta unei agenții de pariuri, vor fi luate toate măsurile care se impun pentru antrenarea răspunderii disciplinare, cu respectarea procedurilor și a prevederilor legale incidente”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Cel mai probabil, polițiștii locali vor primi un avertisment, iar la cumulul a trei avertismente aceștia vor fi audiați în cadrul unei Comisii de Disciplină.

Amenzi pentru folosirea petardelor

În același comunicat, municipalitatea spune că Poliția Locală poate să îi amendeze pe cei care folosesc petarde doar pentru tulburarea liniștii publice și pasează responsabilitatea către Poliția Română.

„În ceea ce privește problemele ridicate de folosirea petardelor, subliniem faptul că Poliția Locală are competențe funcționale strict pentru constatarea și sancționarea faptelor contravenționale de tulburare a liniștii publice, urmare a detonării petardelor. Competența extinsă privind deținerea și utilizarea neautorizată a acestor materiale pirotehnice, cu tot ce derivă din aceasta, inclusiv constatarea faptelor de natură penală, revine Poliției Române.

În concret, sancțiunile contravenționale aplicate de polițiștii locali sunt în temeiul Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și vizează doar persoana care a detonat petarda/petardele, tulburând astfel liniștea publică. Amenda este cuprinsă între 200 și 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile a jumătate din minimul prevăzut.

Dincolo de constatarea și sancționarea faptelor contravenționale de tulburare a liniștii publice prevăzute de Legea nr. 61/1991, competența extinsă a Poliției Române în acest domeniu implică constatarea și sancționarea acelor fapte contravenționale sau penale reglementate de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive. Sancțiunile contravenționale prevăzute de această lege pornesc de la 1.000 de lei și pot să ajungă până la 7.500 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile a jumătate din minimul prevăzut”, este mesajul transmis de reprezentații Poliției Locale Oradea.

Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Oana says:

  De ce Oamenii nu poarta masca in PENNY?( ori o poarta sub barbie, ori isi scot nasul ala superb afara din masca si isi trag nasul adica ( mucii) direct pe patiseria de la penny

  De ce omul cand merge la PENNY isi scoate nasul ala frumos afara din masca si poarta masca in batjocura pe barbie?

  De ce omul merge la raionul de patiserie Penny??? cu masca pe barbie si stranuta pe conuri, foietaje cu cremvusti, pe chifle, pe melci guada, pe trigon cu branza,?

  De ce omul IA DIRECT CU MANA MURDARA PRODUSELE SI LE BAGA IN PUNGA in plus de atat le si intoarce sa caute conurile mai mari de patiserie. OMUL NU FOLOSESTE CLESTE NICI MANUSI, IA PRODUSELE CU MANA GOALA MURDARA SI LE INTOARCE LA LIDL, LA PENNY, LA CARREFOUR. TREZIREA Coronavirus!

 2. Lupta internã says:

  Sunt multe posibile situații care par a fi confuze, de WC capacitate o persoană, ceilalţi așteptând să intre la baie.
  În autospeciale și nu numai, decembrie ales în timpul iernii, sunt pisoare?

 3. .......... says:

  Sunt inutili și ar trebui desființați mi se pare o blasfemie ca acesti locali sa fie numiți politisti nu au vreo legătură cu polițiștii MAI acești locali sunt incompetenți foarte nepregătiți se cheltuie cu ei o grămadă de bani
  În fine solicit desființarea lor ca politie și cred ca în afara de ei cam toată lumea e în asentimentul meu .

 4. Gogu says:

  Gardienii publici au pe competenta sanctionarea pe legea 61 SI contactarea altor institutii publice abilitate pentru extinderea anchetei. Da cand petitiile se inchid complet robotizat, nu ai ce sa astepti. Iar cand ii intrebi ceva, sunt unii dintre ei pentru care esti persoana de rang inferior. Su nt intre ei cativa foarte capabili si care ar vrea sa lucrese, din păcate nu au cu cine.

 5. Fasole says:

  acuma la ce adunătura nu toti dar sunt acolo băgați uni se stie cum si cu ce se ocupa dupa jobul de gardieni !

 6. Citizen says:

  Eu am avut o LUCRARE de efectuat pe Alecsandri (pentru Digi), Am avut nevoie de scara si o multime de scule, deci am fost vevoit sa parchez pe strada Alecsandri. Debilii de la politia locala m-au amendat in 5 minute cu 120 de Ron….

 7. alex says:

  o institutie complet nefolositoare, cu incompetenti la greu , poate numai bun de angajat neamuri

 8. alioto says:

  Iii gasiti la fumat in fata la pacanele in fiecare seara, dupa care pornesc peste linia dubla continua cu girofarele pornite 🙂

 9. Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.