bihon.ro Web analytics

Polițiștii locali, cu ochii pe gunoaie. Se "promit" amenzi usturătoare

De Călin Corpaș

Polițiștii locali, cu ochii pe gunoaie. Se "promit" amenzi usturătoare

În anumite locuri din oraș, precum în zona Ibsen – Călinului din Ioșia, au apărut pubelele îngropate. Este un program pilot derulat de Primărie, care se cere extins la nivelul întregului oraș, pentru a evita depunerea necorespunzătoare a gunoaielor, pe lângă țarc
Reactualizat la:
Cei care au obiceiul de a arunca gunoiul în bătaie de joc se pot trezi cu amenzi. Polițiștii locali au primit sarcini precise în acest sens, de la noua viceprimăriță.
Scris de Călin Corpaș - Cei care au obiceiul de a arunca gunoiul în bătaie de joc se pot trezi cu amenzi. Polițiștii locali au primit sarcini precise în acest sens, de la noua viceprimăriță.

Primarul Florin Birta i-a trecut Poliția Locală în subordine, iar Arina Moș dă semnale că își ia atribuțiile la modul cel mai serios.

Sub coordonarea viceprimarului Arina Moș, Primăria anunță debutul unei campanii derulată de Poliția Locală, care se va concentra pe „cuștile” cu pubele insalubre, în jurul cărora sunt depuse deșeuri, în mod fraudulos. Campania se cheamă „Zonele vulnerabile sub lupa Poliției Locale”, iar ideea campaniei a pornit de la constatarea faptului că, din cele 800 de incinte destinate depozitării deșeurilor din cartierele de blocuri, la aproximativ 100 dintre acestea apar în mod repetat depozitări neregulamentare ale deșeurilor.

Arina Moș arată că polițiștii locali vor monitoriza aceste incinte insalubre și-i vor amenda pe cei depistați că aruncă gunoiul ilegal. De asemenea, municipalitatea cere ajutorul asociațiilor de proprietari, pentru ca această campanie să aibă efect.

Viceprimărița Arina Moș

„Pe zona de curățenie, întotdeauna e loc de mai bine. Există zone ale orașului unde orădenii sunt extrem de disciplinați, înțeleg și apreciază eforturile făcute de ani de zile de către administrația publică locală, însă din păcate există și zone vulnerabile, unde putem disciplina doar prin amenzi. În acest sens, încurajez Poliția Locală Oradea să își facă treaba”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Unii nu au contract cu RER!

Primăria consideră că a găsit și motivele pentru care gunoiul se depozitează anapoda. Pe lângă faptul că, pur și simplu, unii nu dau doi bani pe respectarea normelor privind colectarea deșeurilor, există și zone de case intercalate cu blocuri, unde unii propietari de locuințe individuale nu au încheiate contracte de salubritate! Profită, astfel, de existența țarcurilor cu pubele și își lasă gunoaiele pe lângă aceste țarcuri, în mod jenant.

Sunt și situații când sistemul de închidere a incintelor se defectează și atunci au acces în aceste incinte și persoanele care scormonesc în gunoaie.

Pentru oricare dintre aceste situații, locatarii sunt rugați să facă cât mai repede sesizări către Primăria Oradea, fie prin aplicația mobilă gratuită „Oradea City Report”, fie direct la Dispeceratul Poliției Locale, la telefon 0259.969.

Cetățenii vor putea sesiza inclusiv eventualele defecțiuni ale sistemului de închidere a incintelor, care vor fi astfel remediate. Pentru intrarea în legalitate a celor care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubritate RER Vest S.A, Poliția Locală Oradea solicita constant operatorului de salubritate situația contractelor active și a contractelor suspendate sau reziliate”, transmite Primăria.

Amenzi usturătoare

Campania a început deja. Începând de marți polițiștii locali monitorizează intens cele 100 de puncte de colectare a deșeurilor vulnerabile încă din punct de vedere al salubrității. De menționat că monitorizarea punctelor de colectare continuă să se facă în tot orașul, însă accentul va fi pus pe cele 100 de puncte deficiente încă la capitolul curățenie, transmite Primăria.

Potrivit Regulamentului de salubritate a municipiului Oradea, cuantumul amenzilor este cuprins între 1.000 și 2.000 de lei.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gelu says:

  Va rog verificati casele in cartierul Grigorescu, care au contract de salubritate si care nu au .
  De obicei vin cu masinile di acea zona si depoziteaza gunoiul fix in pubelele asociatiei de proprietari de pe Apateului nr 4.
  Asta sa verifice politia locala…..

 2. Palmalarahat says:

  Incepeti cu propriu personal, in special specimenele care is prieteni cu pacanarii.

 3. racord says:

  Excelent.De10 ani am propus aest sistem francez de montaj a pubelelor ingropate.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.