bihon.ro Web analytics

Pompierii bihoreni au susținut cursuri de instruire cu peste 700 de elevi și cadre didactice

De Oana Farcaș

Pompierii bihoreni au susținut cursuri de instruire cu peste 700 de elevi și cadre didactice

Din 7 martie, pompierii militari din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC), Inspecției de Prevenire și al subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat activități de informare și educație preventivă la nivelul a 10 unități școlare din județ.
Scris de Oana Farcaș - Din 7 martie, pompierii militari din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC), Inspecției de Prevenire și al subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat activități de informare și educație preventivă la nivelul a 10 unități școlare din județ.

Pompierii militari bihoreni au organizat și desfășurat exerciții de evacuare și intervenție, instruiri și activități de informare și educație preventivă în domeniul situațiilor de urgență la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr” Oradea, Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Liceul Vocațional Pedagogic “Nicolae Bolcaș” Beiuș, Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaş” Beiuş, Școala Gimnaziala Nr.1 Nucet, Școala Gimnazială „Georgiu Popa” Câmpani, Liceul Tehnologic „Horea” Marghita, Școala Gimnaziala “Bocskay Istvan” Cherechiu și Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 Tinca.

În cadrul acțiunilor au fost instruiți preșcolarii, elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență.

Peste 700 de elevi și profesori implicați

„Celor peste 700 de elevi și profesori prezenți la activitățile menționate le-au fost prezentate materiale cu privire la prevenirea incendiilor în unitățile de învățământ și la locuinţe, anunţarea prin 112 a unei situaţii de urgenţă, modul de utilizare a stingătoarelor şi modul de comportare atât la şcoală cât şi acasă, în cazul producerii unui incendiu. În acelaşi context, elevilor le-au fost distribuite afişe şi broşuri menite să sedimenteze informaţiile acumulate în timpul sesiunilor de pregătire.
De asemenea, pompierii militari au familiarizat elevii și cadrele didactice cu noţiunile de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore, învățându-i totodată manevra Heimlich și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară, prin intermediul exemplificărilor şi exerciţiilor practice.

Totodată, au fost abordate teme aferente Campaniilor de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C.“Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ și “Nu tremur la Cutremur”, pompierii militari antrenându-i pe elevi în discuții şi activități cu caracter educativ, stimulându-i astfel să concluzioneze ei înșiși asupra pericolelor la care s-ar expune prin nerespectarea regulilor preventive specifice diferitelor situații de urgență, analizate într-o manieră adaptată fiecărei categorii de vârstă”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Acțiunile de pregătire a elevilor și profesorilor vor continua și în perioada următoare, transmit pompierii.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acțiune amplă între Oradea - Cluj-Napoca: Radare în cascadă și dronă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă un șofer prins drogat de polițiștii bihoreni

  Mapamond

  Ucraina: O capră a reușit să rănească cel puţin 40 de militari ruşi, dupa ce a declanșat o capcană cu grenade
  Cel puţin 40 de militari ruşi din apropierea oraşului ucrainean Zaporojia au fost răniţi după ce o capră a declanşat o capcană cu grenade pe care tot ruşii o plantaseră, potrivit Sky News.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  Mapamond

  Curtea Supremă a SUA a eliminat dreptul constituțional la avort
  Curtea Supremă a SUA a eliminat vineri dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

  Mapamond

  Avertisment de la cel mai inalt nivel: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
  Liderii Uniunii Europene se pregătesc pentru o reducere suplimentară a livrărilor de gaze din Rusia, căutând modalităţi de a amortiza efectele crizei şi ale creşterii preţurilor la energie, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a semnat contractul pentru cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu. Lucrările de deviere a rețetelor dar și a circulației vor începe în 2 săptămâni
  Anuțul a fost făcut vineri, 24 iunie, de către primarul Florn Birta care, alături de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vizitat șantierele altor două proiecte mari de infrastructură din Oradea. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.