bihon.ro Web analytics

Poștașii bihoreni protestează la București

De Dan Birta

Poștașii bihoreni protestează la București

Reprezentanții poștașilor din toată țara vor protesta în fața Guvernului, sâmbătă, 14 mai 2022 – începând cu ora 10:00.
Scris de Dan Birta - Reprezentanții poștașilor din toată țara vor protesta în fața Guvernului, sâmbătă, 14 mai 2022 – începând cu ora 10:00.

Poștașilor le-a ajuns cuțitul la os. Salariile nete lunare pentru circa 80% dintre angajații Poștei Române (circa 17.000 de persoane) sunt mai mici de 1.700 de lei. Directorul general al poștei Române refuză orice negociere salarială cu angajații.

Poștașii se tem că în urma în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business își vor pierde locurile de muncă. „Un astfel de subiect care vizează din estimările noastre un număr uriaș de locuri de muncă din companie ar trebui să aibă la bază evaluări, programe alternative pentru salariați (inclusiv reconversie și recalificare) și nu în ultimul rând, măsuri dedicate celor ce își vor pierde locurile de muncă. Este obligatoriu ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit și să decontăm lipsa de profesionalism a unora care vremelnic ocupă funcții de șefi!”, transmit reprezentanții Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).Sindicatul mai acuză lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă, precum și condițiile improprii de muncă. În spațiile în care munceşte cea mai mare parte a angajaților şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unități sunt cu igrasie, fără căldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără wc, fără minimă preocupare pentru asigurarea curățeniei. Mai mult, din cauza lipsurilor mari, SLPR și salariații au achiziționat din bani proprii necesarul de birotică și aparatură IT, produse pentru dezinfecție și dezinsecție iar mulți angajați își folosesc autoturismele personale pentru a parcurge distanțele pentru distribuirea corespondenței.

Poștașii mai sunt nemulțumiți de iniţiativele conducerii companiei de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor.

SLPR acuză directorul general că promovează nedreptatea socială în rândul angajaților și de lipsă de performanță a echipei manageriale.

Astfel, circa 2.500 de poștași din toată țara vor protesta sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 10:00, în Piața Victoriei din București.

În data de 6 mai 2022, liderii de sindicat din oficiile poștale județene au pichetat sediul Guvernului, dar fără nici un rezultat.

„La mitingul de sâmbătă, de la București, vor participa 45 de poștași bihoreni”, ne-a informat Angela Feier, liderul SLPR filiala Bihor.

Protestul poștașilor va fi sprijinit și de Blocul Național Sindical.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.