bihon.ro Web analytics

Prefectul Pop, in proces cu institutiile statului

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Reprezentantul Guvernului în Bihor are pe rol un proces cu ANI şi procurorii, la Înalta Curte, pentru propria avere.
Scris de erdei - Reprezentantul Guvernului în Bihor are pe rol un proces cu ANI şi procurorii, la Înalta Curte, pentru propria avere.

Prefectul Claudiu Pop s-a înfăţişat marti în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), într-o proces pe care îl are cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în faza de recurs. Anul trecut, în luna iulie, Curtea de Apel Oradea îi dădea prefectului de Bihor o decizie defavorabilă în procesul intentat de procurori, în urma sesizării ANI.

Avere cu probleme?

În mai 2011, ANI constatase în averea lui Pop o diferenţă de circa 620.000 de lei noi între averea dobândită şi veniturile realizate între 2004 şi 2008, cât a fost deputat. La momentul comunicatului emis de ANI, Claudiu Pop era preşedinte al PSD Oradea şi director comercial în Compania de Apă Oradea. În 2009 – 2010 Pop fusese subprefect de Bihor.

La ÎCCJ se judecă recursul, în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) apare ca intimat şi reclamant. Atât Claudiu Pop cât şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea apar ca pârâţi şi recurenţi. Aceasta deoarece ambele părţi au făcut recurs la decizia Curţii de Apel Oradea din iulie, anul trecut. Şi Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice apare în proces, ca intimat, dar şi pârât!

Contactat de JB, Claudiu Pop ne-a transmis că s-a amânat din nou, pentru 11 iunie. Aceasta pentru că ANI nu şi-a formulat un punct de vedere vizavi de expertiza depusă de Pop şi avocaţii săi, privind averea actualului prefect de Bihor. „Am depus de trei săptămâni expertiza, dar cei de la ANI n-au apucat să se uite peste ea”, ne-a transmis Claudiu Pop, care susţine că ceea ce i se întâmplă este total incorect. Este a doua amânare a cauzei, la Înalta Curte.

FACT BOX

Averea lui Claudiu Pop

Ultima declaraţie de avere a lui Claudiu Pop figurează pe site-ul Prefecturii Bihor şi este datată 28.05.2012. Iată ce prevede aceasta:

– două terenuri în intravilanul Oradiei (pe declaraţie nu e precizată localitatea şi adresa), în suprafaţă totală de 696 mp, pe care prefectul le deţine împreună cu soţia sa, Daniela, din anul 2006, prin donaţie (de la părinţii lui Pop), respectiv cumpărare (de la preşedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru);

– un apartament de 134,85 mp, cumpărat în 1994 şi o casă de locuit de 350 mp, construită în 2007, pe care o deţine împreună cu soţia;

– un automobil Mercedes, cumpărat în 2004 şi o casetă valorică cu bijuterii, de o valoare aproximată la 75.000 lei;

– la capitolul active financiare, Pop are trecute două depozite bancare la BRD, în valoare de 100.600 lei (din 2009), două carduri de credit, în valoare de 70.000 lei, un card de 5.000 lei şi o casetă valorică la Banca Italo-Romena, în valoare de 30.000 euro;

– Claudiu Pop mai are 33% din părţile sociale ale SC Milenium Hotels SRL, cu o valoare la zi de 102.356 (nu apare moneda de referinţă);

– la datorii, sunt trecute două credite: ce datează din 2007-2008 şi scadente în 2018 şi 2022, în valoare de 10.750 euro, respectiv 29.000 lei;

– la venituri, în declaraţia prefectului Pop figurau în mai 2012 doar venituri salariale, de la Compania de Apă Oradea, respectiv de la BNR Bihor, în cazul soţiei.

Salariu conform fisei fiscale vs cifre concrete

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pieton lovit pe strada Ovidiu Densușianu din Oradea
  Un accident s-a petrecut luni de dimineață în strada Ovidiu Densușianu din Oradea.

  BIHON Sport local

  Luceafărul Oradea a ajuns la minus 10 puncte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.