bihon.ro Web analytics

Prelevare pe timp de pandemie: transplant de rinichi, ficat și cornee de la o orădeancă aflată în moarte cerebrală

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Prelevare pe timp de pandemie: transplant de rinichi, ficat și cornee de la o orădeancă aflată în moarte cerebrală

FOTO: ANT
Reactualizat la:
Gestul familiei unei orădence aflată în moarte cerebrală salvează trei persoane aflate în suferință și va reda vederea altor doi pacienți.
Scris de Bihon.ro - Gestul familiei unei orădence aflată în moarte cerebrală salvează trei persoane aflate în suferință și va reda vederea altor doi pacienți.

O nouă prelevare de organe a avut loc la Oradea. Familia unei orădence de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală la Spitalul Județean și-a dat acordul pentru prelevarea organelor acesteia. Astfel, trei persoane se vor putea bucura de viață, după operații de transplant de ficat și rinichi. Corneea va reda vederea unor pacienți, care se vor putea bucura la rândul lor de frumusețile lumii.

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant au atras atenția asupra dificultății operațiilor de prelevare de organe pe timp de pandemie, deoarece acestea necesită echipe de medici mai ales, cei specializați pe Terapie Intensivă.

Prelevarea de organe nu ar fi fost posibilă fără echipa ATI și de coordonarea Spitalului Județean Oradea.

„Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Oradea (Dr. Emese Tirla, as. Otto Gergely, as. Viviana Hodosan, Dr. Ryan Bhagherutty, Dr. Carmen Pantiş) au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar şi suferinţa familiei să poată fi transformată în speranţă pentru alţi oameni”, transmit reprezentanții ANT.

Dr.Carmen Pantiș a transmis un mesaj de muțumire pentru toată echipa Clinicii ATI SCJU Oradea.

„Nimeni nu lucrează singur în Clinica ATI, personalul medical de aici susține viața prin tot ceea ce face: în schimburi permanente, ziua şi noaptea, 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Deciziile dificile la granița dintre viață si moarte fac parte din activitatea noastră curentă. Toate eforturile echipei sunt focusate pentru a ameliora calitatea vieții, să salvăm acolo unde există șanse, să stăm în siguranță şi să stăm uniți pentru a face față activităților cotidiene în aceste zile de o dificultate extremă din cauza pandemiei de COVID-19. Respect infinit pentru toată echipa Clinicii ATI SCJU ORADEA, pentru ceea ce face acum şi în lunile care vor urma ! DA pentru VIAȚĂ!”, este mesajul transmis de Dr. Carmen Pantiş.

Viața unui pacient, aflat pe lista de așteptare, a fost salvată prin transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni.

„Efortul lor a fost preluat de echipa de prelevare a Institutului Clinic Fundeni – Dr. Genady Vatachki, Dr. Alexandru Onofrei, as. Marian Păun – care a încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor. Astfel, viaţa unui pacient, aflat în suferinţă pe lista de aştepatare, a fost salvată prin transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni. Intervenţia a fost realizată cu succes de echipa condusă de Conf. Dr. Vlad Braşoveanu, Dr. Ion Barbu, Dr. Florin Ichim, alături de echipa ATI: Prof. Dr. Dana Tomescu, Dr. Mihai Popescu. Transplantele de rinichi se vor realiza la Iaşi, în cadrul Spitalului Clinic “Prof.Dr. C.I. Parhon”, iar cele de cornee la Spitalul Militar Bucureşti”, mai transmit reprezentanții ANT.

În încheiere, reprezentanții Agenției Naționale de Transplant au mulțumit echipajelor medicale implicate și au transmis un mesaj împotriva coronavirusului: „STAȚI ACASĂ!”

Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă. OAMENI care, în aceste zile atât de complicate, fac un efort deosebit pentru a reda speranţa la viață a celor a căror unică şansă este transplantul. În semn de respect şi apreciere pentru munca lor, pentru tot personalul medical aflat în prima linie a luptei împotriva acestui virus, trebuie să facem un lucru un lucru simplu: STAŢI ACASĂ!

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ati says:

  Multultumirile curg pentru toata lumea , mai putin pentru persoana care a fost dezmembrata , bravo bai cap pătrat.

 2. Aaa says:

  Doamna Pantiș sper sa ajungă curand acolo unde ii este locul adica la răcoare. Se cam știe că si cei care ar avea o șansă la viață sunt ajutați sa nu o mai aibă. Iar in urma transplantelor are unele beneficii. Dar nu bate Dumnezo cu bota.

 3. nuucide says:

  BIBLIA SPUNE ATENTIE VOI CRIMINALI APREUNA CU CARMEN PANTIS CARE SE CREDE POCAITA 13 Să nu ucizi! Exodul 20 DACA TRECE DE CUVANTU DOMNULUI ISUS SI VA CERE SANGELE ACELUI CARE LAU TAEAT DE VIU PT PRELEVARE DE ORGANE

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții
  Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Școli în șantier: bani europeni pentru eficiență energetică
  O parte dintre lucrările de la Școala „Dacia” și de la LT „Onisifor Ghibu” ar putea fi gata până la începerea anului școlar. Termenul final: 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Reverse The Moment” lansează E.P-ul „Empty Words”
  E.P.-ul conţine cinci piese şi poate fi ascultat peYoutube, Spotify, Deezer, Itunes si Apple music.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.