bihon.ro Web analytics

Premieră națională: Angajaţii şcolilor din „Ţara Beiuşului" vor fi testați anti-COVID pentru doar 10 lei

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Premieră națională: Angajaţii şcolilor din „Ţara Beiuşului" vor fi testați anti-COVID pentru doar 10 lei

Reactualizat la:
Decizia aparţine Comitetului Director al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici" din Beiuş.
Scris de Veronica Bursașiu - Decizia aparţine Comitetului Director al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici" din Beiuş.

Măsură în premieră naţională pentru a reduce numărul infectărilor din şcolile din Ţara Beiuşului.

Angajaţii școlilor vor fi testaţi doar pentru 10 lei, atât cât e costul unităţii spitaliceşti. Managerul Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş explică demersul prin care mizează că va stimula testarea şi va fi redus numărul de infectări coronavirus.

„Spitalul nu putea rămâne indiferent la problemele comunităţii, în aceste momente dificile prin care trecem cu toţii. Trebuia să fim parte activă a luptei împotriva virusului, iar Comitetul Director al Spitalului a decis să mergem cu această propunere spre angajaţii din şcoli, să-i încurajăm să se testeze la cel mai mic semn de infectare fiindcă e clar că în acest val copiii, elevii sunt afectaţi. Angajaţii vor fi testaţi cu teste Antigen-rapide la tariful de 10 lei/ test. Cred că testarea angajaţilor şcolilor va reduce riscul de infectări în unităţile de învăţământ, iar prin aceste testări vom ajuta ca cei infectaţi să se izoleze, să nu răspândească virusul. Nu testăm doar angajaţii şcolior din Beiuş, testăm angajaţii şcolilor din toată Ţara Beiuşului fiindcă spitalul nostru are o adresabilitate de 120.000 de oameni”, a declarat Claudiu Lupău.

Dovada de angajat a unei instituţii de învăţământ în vederea testării se va face pe baza unei adeverinţe emise de aceasta. O copie a adeverinţei va rămâne la registratura Ambulatoriului Integrat Beiuş.

Potrivit lui Lupău, măsura nu se va aplica exclusiv pentru locuitorii din „Țara Beiușului”, acesta spunând că nu va refuza angajați în sistemul de învățământ din Oradea, în caz că vor dori să se testeze anti-COVID la spitalul din Beiuș.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mihut says:

  Numai anti-Covid?

  Anti-Ebola?
  Anti-SIDA?
  Anti-oricare de virus?

 2. Anonim says:

  Nici 2 bani nu merită testul vostru.
  Kary Mullis, creatorul tehnologiei PCR care este utilizat pe scară largă pentru a testa așa-numitele „cazuri” de COVID-19, nu credea că tehnologia este potrivită pentru detectarea cu claritate  prezenței unui virus.

  (… Kary Mullis, the creator of the PCR technology that is being widely used to test for so-called ‘cases’ of COVID-19, did not believe the technology was suitable for detecting a meaningful presence of a virus.)

  https://off-guardian.org/2020/10/05/pcr-inventor-it-doesnt-tell-you-that-you-are-sick/

  Kelly Mullis a luat premiul Nobel pentru invenția sa.

 3. Falia mentalã says:

  Din două în douã zile testul costã cât un bilet la AQUAPARK?

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.