bihon.ro Web analytics

Premieră: primarul de Aștileu amendează CFR cu 25 mii lei

De Veronica Bursasiu

Premieră: primarul de Aștileu amendează CFR cu 25 mii lei

Primarul de Aștileu, Ionuț Lazăr e omul faptelor. Doi ani a cerut Companiei Naționale Căile Ferate Române să își facă curățenie pe raza comunei. Fiindcă nu au au reacționat i-a amendat.
Scris de Veronica Bursasiu - Primarul de Aștileu, Ionuț Lazăr e omul faptelor. Doi ani a cerut Companiei Naționale Căile Ferate Române să își facă curățenie pe raza comunei. Fiindcă nu au au reacționat i-a amendat.

E forfotă mare în zona Aștileu pe terenurile care aparțin CFR. De mult nu a văzut nimeni 10-15 oameni înarmați cu tractoare și motocositoare făcând curat. Oamenii au fost mobilizați doar după ce primarul de Aștileu a trimis o amendă consistentă pe adresa companiei. Nota de plată e 25.000 lei. „Doi ani am tot vorbit frumos cu dânșii, i-am rugat să-și facă curat. După care am trecut la notificări, avertisment, iar apoi le-am trimis amenda. Pot să spun că în trei zile au și plătit și au și trecut la treabă”, ne-a explicat primarul de Aștileu Ionuț Lazăr. Suprafața pe care CN CFR o are de curățat la Aștileu se întinde pe câteva zeci de hectare.

„Acești coloși trebuie să știe că au și astfel de obligați din moment ce sunt proprietari. Un demers similar voi face și către cei de la Telecom România care au niște stâlpi de lemn care stau numai în fibră și oferă o imagine deplorabilă”, avertizeză primarul Ionuț Lazăr. Primarul de Aștileu nu e la prima acțiune în premieră. Imediat după preluarea primului mandat a reușit să nu mai aibă asistați social în comună prin măsuri ferme.

Este o premieră în județul Bihor să-i vezi după mulți, mulți ani pe cei de la căile ferate făcând curățenie. Compania Națională Căile Ferate Române a fost sancționată de către Primăria Aștileu cu amendă în valoare de 25.000 lei deoarece pe raza comunei Aștileu nu a curățat, defrisat vegetația pe aliniamentul căii ferate.

Primarul comunei Aștileu, Vasile Ionuț Lazăr ne-a declarat că de 2 ani tot îi roagă pe cei de la CNCFR să taie vegetația de pe aliniamentul căii ferate (deoarece sunt proprietari cu schiță cadastrală) dar nici o mișcare. „Nu este normal ca noi, primăria să le facem curat pe accesul la gara Aleșd sau pe taluzul de la halta Aleșd, să culegem plastice, flacoane, să montăm iluminat public la halta Aleșd din rețeaua comunei pentru siguranța cetățenilor noștri sau a celor care vin din Orașul Aleșd sau localitațile învecinate ca aceștia să nu se împiedice pe peron în perioada de iarna în special când se face întuneric mai repede.

Fiecare proprietar, fie el persoană fizică sau juridică are obligația să-și întrețină terenul, în caz contrar va fi sancționat conform legii. Le-am transmis reprezentanților CNCFR că pe toată calea ferată care se află pe raza comunei Aștileu, de la pasarela CFR – Holcim și pană la limită cu UAT Măgești doresc să fie curățenie, în caz contrar voi mai aplica și alte amenzi”, a spus primarul de Aștileu. Nu este singurul proprietar sancționat de primărie spune primarul Lazăr, mai sunt: Asociația de pășunat ,,Speranța” Aștileu, Asociația de pășunat ,,Avran Iancu” Chistag care primesc bani de la APIA exact pentru acest lucru, curățenia păsunii, dar nu se prea face curățenie. Amenzile s-au dat pe suprafețele pe care trebuie să le întrețină, exact așa cum primesc bani de la APIA, pe suprafață.

„În următoarea perioadă îi avem în vizor pe cei de la Telekom România care dețin stâlpi de lemn pe raza comunei Aștileu și care sunt putreziți la bază sau rupți, ținându-se numai în fibră. Acești stâlpi sunt un pericol de accidente pentru autoturisme cât și pentru pietoni și trebuiesc schimbați de urgență”, a transmis primarul de Aștileu.

 

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mihai says:

  Idiotenie mai mare nu exista. Cfr nu are in proprietate 1mp teren. Acesta e al statului dat in administrarea cfr. Deci primaria ar trebui sa curete. Legi tembele aplicate de primari idioti

 2. Sebastian says:

  Cel mai probabil este vorba de firma de intretinere spatii verzi care a castigat contractul…

 3. George says:

  2 ani e mult sa aștepți daca vrei eficiență. Ar trebui curățate de 2-3ori pe an. Așa ar trebui somați.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.