bihon.ro Web analytics

Prezintă, dar nu cumpără! Primăria Oradea a expus un autobuz ecologic de 450.000 de euro

Reactualizat la:

Prezintă, dar nu cumpără! Primăria Oradea a expus un autobuz ecologic de 450.000 de euro

Reactualizat la:
Joi, 25 ianuarie, în fața Primăriei Oradea a avut loc testarea oficială a autobuzului electric marca Golden Dragon.
Scris de farcas - Joi, 25 ianuarie, în fața Primăriei Oradea a avut loc testarea oficială a autobuzului electric marca Golden Dragon.

Autovehiculul este fabricat de firma „Golden Dragon Bus Co”, aflată în topul primilor cinci producători din Asia, cu o producţie de peste 6.000 de unităţi pe an. Autobuzul, denumit „Golden Dragon”, a primit, de curând, omologarea europeană ca autobuz de tip electric şi este la începutul testelor în Europa.

Viceprimarul Mircea Mălan a precizat că autobuzul se află de câteva zile în Oradea și circulă, gratis, pe mai multe linii pentru a testa parametrii de funcționare. Acesta a mai explicat că este vorba de o campanie de promovare a acestor autobuze, derulată de o companie chineză, şi care cuprinde mai multe oraşe din ţară.

Deși este 100% nepoluant, sunt șanse mici ca OTL să achiziționeze un astfel de autovehicul datorită costurilor. Cu un preț de aproximativ 450.000 de euro la achiziționare, autobuzul Golden Dragon necesită, la câțiva ani, schimbarea acumulatorului, care costă în jur de 250.000 de euro.

Primăria, strânsă cu ușa

Camera Deputaţilor a adoptat, recent, proiectul de lege care prevede obligaţia autorităţilor locale de a achiziţiona mijloace de transport în comun cu motoare electrice în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare.

Potrivit proiectului, se impune ca achizițiile care se fac, începând cu anul 2019, să fie făcute în așa fel încât indiferent de ce se cumpără să fie cu propulsie ecologică. În acest context, municipalitatea anunță achiziționare de tramvaie noi.

„Vrem să achiziționăm 10 tramvaie noi în acest an și, de asemenea, dorim să găsim variante și pentru achiziția de autobuze (…). Dacă va exista finanțare pentru așa ceva atunci cu siguranță că șansele de achiziționare a unor astfel de autovehicule cresc. Estimările noastre și realitatea arată că prețul este foarte ridicat în condițiile în care eficiența nu e pe măsură. Adică, dacă consumă cât consumă un tramvai, asta deja este o problemă. Noi suntem interesați să reducem cheltuielile de funcționare care se plătesc, practic, tot din banii orădenilor”, a precizat viceprimarul Mălan.

Cu o capacitate de 80 de locuri, „dragonul de aur”, prezent până vineri inclusiv pe străzile orașului, nu îi pare o investiție prea bună nici șefului OTL care a declarat că: „Acest autobuz consumă în jur de 1 kWh/km, iar tramvaiul la fel, deşi are o capacitate mai mare decât autobuzul”.

autobuz-ecologic-oradea-5

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.