bihon.ro Web analytics

Primăria inventariază o parte din parcările din oraş

Primăria inventariază o parte din parcările din oraş

Reactualizat la:
Într-un orizont de timp nu foarte apropiat, informaţiile ar putea fi utilizate în aplicaţii puse la îndemâna şoferilor aflaţi în căutarea unui loc de parcare.
Scris de farcas - Într-un orizont de timp nu foarte apropiat, informaţiile ar putea fi utilizate în aplicaţii puse la îndemâna şoferilor aflaţi în căutarea unui loc de parcare.

Direcţia Patrimoniu Imobiliar din Primărie a contractat serviciile unui PFA pentru „măsurarea tramei stradale cu evidenţierea în mod obligatoriu, unde este cazul, a axului străzilor, a limitelor, a trotuarelor şi a zonelor verzi care fac parte din stradă”.

Informaţiile ar urma să fie introduse într-o bază de date, pe baza căreia se va realiza harta parcărilor din Oradea, pentru 11.000 locuri de parcare cu plată şi de domiciliu, din cele 27.000 locuri existente acum.

„Acţiunea se face pentru o mai bună inventariere a domeniului public. E necesar să avem o hartă pe care să se vadă clar care e drumul, care e parcarea şi care e trotuarul. Probabil că, în viitor, vom putea folosi această informaţie în aplicaţii pentru parcări, dar pentru asta e necesar să fie montaţi senzori în asfalt”, spune directorul Lucian Popa.

Şeful Direcţiei susţine că Primăria a angajat topograf pentru aceste măsurători, pentru că cei patru topografi angajaţi ai Municipalităţii fac faţă cu greu la lucrările deja în lucru.

Termenul pentru livrarea hărţii este de un an, valoarea contractului este de 75.942 lei fără TVA. Aceasta este doar o primă etapă din inventarierea domeniului public, respectiv a locurilor de parcare. În Oradea sunt acum aproximativ 8.000 de locuri de parcare cu plată şi în jur de 17.000 de locuri de parcare de domiciliu.

Adminstraţia locală face primii paşi, timizi, spre realizarea unei aplicaţii pentru parcări, în condiţiile în care alte oraşe mari au această facilitate, măcar pentru parcările etajate, amenajate în afara şoselelor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se face curățenie generală în județ, cu ocazia „Campionatului Bihorean al Curățeniei”
  Locuitorii comunelor și orașelor din județ, elevi, angajați ai primăriilor, salvamontiști s-au implicat cu toții în acțiunile organizate în cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu profesorului Dorel Tifor
  din partea PROMOȚIEI 1973 a Liceului Gojdu.

  BIHON Sport local

  Promovare ratată pentru un gol

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Sport local

  Performanță! Baschetbalistele de la Crișul BCU Oradea au cucerit titlul național!
  Sala Sporturilor din Târgu Mureș a găzduit turneul final al Campionatului Național de baschet rezervat fetelor U14.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Roşia Montană, la fel de vie în imagini ca acum 15 ani
  La Muzeul Ţării Crişurilor a fost vernisată expoziţia de fotografie documentară „Roșia Montană: Duhul Aurului”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O aripă a Palatului Baroc a fost inaugurată
  Aripa stângă de la etajul I al Palatului Baroc din Oradea a fost inaugurată sâmbătă, în prezența primarului Florin Birta, a secretarului de stat al Guvernului Ungariei – Potapi Arpad, a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării și a mai multor episcopi. 5

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.