bihon.ro Web analytics

Primarul a inchis localul „Moszkva”

Reactualizat la:
Reactualizat la:
<span style="font-size: 13px; line-height: 19px;">Primarul Ilie Bolojan a dispus închiderea localului Moszkva Caffe, din strada Moscovei, pe o perioadă de 30 de zile. Localul are activitatea suspendată deja de sâmbătă, 23 februarie.
Scris de Demian - <span style="font-size: 13px; line-height: 19px;">Primarul Ilie Bolojan a dispus închiderea localului Moszkva Caffe, din strada Moscovei, pe o perioadă de 30 de zile. Localul are activitatea suspendată deja de sâmbătă, 23 februarie.

Localul Moszkva Caffe este cunoscut pentru promovarea activităţilor culturale în spaţiul său, cu titlu gratuit: concerte, expoziţii foto, proiecţii de filme, chiar târg de producători locali. Recent, „Moszkva” a găzduit Ziua Roşiei Montane la Oradea – un eveniment ce şi-a propus conştientizarea opiniei publice despre pericolele pe care le reprezintă mineritul prin folosirea cianurilor.

În dispoziţia primarului se arată că la Poliţia Locală se depuseseră două reclamaţii scrise şi patru reclamaţii telefonice, ce s-au lăsat cu două amenzi: una în martie 2012, iar una cu două zile înainte de decizia suspendării activităţii. Motivul arătat în decizie: „tulburarea liniştii locatarilor învecinaţi imobilului în care funcţionează Clubul «Moszkva», datorită folosirii aparaturii de sonorizare şi amplificare audio la intensitate ridicată în incinta acestuia”.

Vecinul dificil

Administratorul localului, Fesus Levente, este nemulţumit de măsura dispusă, spunând că întotdeauna a avut grijă ca spectacolele din incinta localului să se încheie până la ora 22. „Săptămâna trecută (acum două weekend-uri – n.r.) am avut un concert, dar am făcut ca la ora 22 să se termine. Poliţia Locală a ajuns la ora 22.20 şi au constatat că nu este zgomot. Marţi, am primit o amendă, pentru că la ora 23:30, sâmbăta, ar fi fost gălăgie. Dar poliţiştii nici măcar nu erau atunci la faţa locului! Nici nu am apucat să contestăm amenda la Tribunal, că vineri după-amiaza am primit hârtia prin care aflam că de a doua zi trebuia să închidem”, ne-a declarat ieri Fesus. Tot vineri, administratorul de la „Moszkva” a contestat amenda şi decizia primarului prin mandat poştal, la Tribunal, Judecătorie şi la Primărie. Totuşi, decizia de suspendare a activităţii este executorie, până când un judecător decide altfel. Fesus spune că azi îşi doreşte să meargă la Bolojan în audienţă. Administratorul clubului spune că dintre toţi vecinii, un singur om a făcut reclamaţii. Este vorba despre Nicuşor Avrămescu, locatar într-un imobil vecin celui în care funcţionează „Moszkva”.

„Dânsul este avocat, executor. A fost şi candidat pentru deputat, la PRM. Numai dânsul este reclamant. Mâine o să primim şi de la vecini că pe ei nu-i deranjează. Mi-au spus deja că nu sunt de acord cu domnul Avrămescu. Am vorbit şi cu cei care au lucrat pe Alecsandri. Acolo, localurile primesc săptămânal amendă şi niciunul nu a fost închis. Legea spune că puteau să ne suspende de la 10 la 30 de zile, dar am primit 30 de zile”, se plânge administratorul Fesus, care se simte discriminat.

„La noi vin oamenii pentru cultură, beau liniştit. Niciodată nu am avut probleme, nu a fost nicio bătaie. Niciodată nu am cerut taxă pentru găzduirea de evenimente. Orice organizaţie a venit, dacă a vrut să facă ceva, noi am dat gratis locul. Asta vrem, să fie un local în care oamenii se simt bine”, a mai ţinut să transmită Fesus Levente.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Start la Memorialul Antonio Alexe. Un punct diferență între vicecampioanele României și Bulgariei

  România

  Cum va fi verificat certificatul verde? Aplicaţia e deja disponibilă
  Autorităţile au impus noi restricţii în România: cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Cauzele accidentului grav din Arieșeni, în care un bihorean a fost preluat de elicopterul SMURD, după ce s-a răsturnat cu autoturismul
  Accidentul rutier s-a produs joi după-masa pe raza comunei Arieșeni, județul Alba. 3

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON CAO

  Patru străzi din Oradea rămân luni fără apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Scandal în ședința CJ. Bolojan: „Mie nu mi-a prestat Ansamblul Crișana niciun fel de activitate"
  Contre în Consiliul Județean Bihor între Ilie Bolojan și consilierii UDMR și PSD pe marginea desființării Ansamblului Crișana și externalizării serviciilor folclorice. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La MedLife Oradea, consultația de diabet e gratuită cu bilet de trimitere CAS
  Diabetul zaharat reprezintă o boală cronică tăcută, netransmisibilă, care nediagnosticată și mai ales netratată duce la multiple complicații. Diagnosticarea și tratarea corectă previne apariția complicațiilor și mai ales persoana diagnosticată poate avea o viață perfect normală.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Raluca Turcan, de la Oradea: Salariul minim va crește, taxele pe muncă nu scad
  Ministrul Muncii promite că majorarea salariului minim va fi una consistentă, ea urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.