bihon.ro Web analytics

Primarul Marghitei reduce cu 20% personalul Primăriei

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Primarul Marghitei reduce cu 20% personalul Primăriei

Reactualizat la:
Anunțul a fost făcut de primarul independent al Marghitei Marcel Sas Emil Adăscăliții.
Scris de Veronica Bursasiu - Anunțul a fost făcut de primarul independent al Marghitei Marcel Sas Emil Adăscăliții.

„Am hotărât să reorganizez aparatul Primăriei prin reducerea cu cel puțin 20% a personalului angajat. Această reducere de personal ne va aduce beneficii financiare în fiecare an. Și ca să mă fac și mai bine înțeles, echivalentul financiar economisit în fiecare an, după această reducere este echivalentul asfaltării a patru străzi identice ca dimensiune cu strada Tudor Vladimirescu. Stimați cetățeni, suntem prea săraci să ne permitem să menținem încă 20% din personalul Primăriei”, a spus primarul de Marghita Marcel Sas Emil Adăscăliții.

Recent, primarul de Marghita a anunțat toleranță zero față de beneficiarii de ajutor social care nu lucrează în folosul comunității. În sensul că dacă nu se vor prezenta la muncă în toate zilele în care sunt programați nu vor primi banii. La doar câteva zile după acest anunț, primarul a postat primele fotografii cu oamenii care au luat avertismentul în serios și au trecut la acțiune.

„Am început curăţenia generală a Municipiului Marghita cu ajutorul celor care beneficiază de ajutorul social în zona industrială dezafectată IMU (Intreprinderea de MașiniUnelte), totodată și pe străzile: Irinyi Janos, Aurel Lazăr, Vasile Goldiș, Iosif Vulcan, 1 Decembrie 63”, a anunțat primarul.

Nu toate propunerile primarului se realizează însă cu viteza pe care acesta și-ar dori-o. Șeful Primăriei Marghita a fost nevoit să-și retragă de pe ordinea de zi proiectul prin care dorea alocarea a 13000 mp de teren din zona ștrandului pentru un teren de fotbal. Aceasta fiindcă aleșii consideră că terenul e necesar pentru a dezvolta zona ștrandului.

„Propun construirea unui stadion în zona Ștrandului Municipal, care să reprezinte atât o bază sportivă, cât și o bază de recuperare fizică, prin exploatarea apei termale. De asemenea, spațiul poate fi folosit pentru organizarea unor evenimente culturale, spectacole, târguri tematice. Scopul este oferirea unei game cât mai variate de activități pentru cetățenii municipiului, dar și pentru atragerea de turiști”, era viziunea primarului de Marghita, prezentată în campanie electorală.

În paralel, primarul propunea reamenajarea stadionului municipal prin transformarea lui într-o bază sportivă multifuncțională la care să aibă acces cetățenii orașului.

„Această bază sportivă cuprinde la interior vestiar cu parter plus etaj. La parter ar putea funcționa o sală de tenis de masă plus biliard, iar la etaj o sală de forță. Spațiul exterior ar urma să cuprindă piste de alergare, teren de tenis de câmp, pistă de skateboard, teren de baschet, badminton, tenis cu piciorul”, era planul primarului. Așa cum a anunțat viceprimarul Demian Zsolt, primarul a trebuit să-și retragă proiectul cu stadionul de pe ordinea de zi a ședinței CL Marghita, deoarece majoritatea consilierilor locali doresc să păstreze liber acel teren pentru a putea pune bazele unei dezvoltări turistice în zona ștrandului. „Consiliul local este de acord cu înființarea unei baze sportive, chiar sprijinim acest proiect, dar pe un alt amplasament. Consilierii au venit cu propunerea de a regândi locația acesteia”, spune viceprimarul Zsolt Demian. În altă ordine de idei, viceprimarul Marghitei aflat în izolare, anunță că se lucrează pe centura Municipiului.

„În această vară, Consiliul Județean a finanţat studiul de fezabilitate al centurii municipiului nostru, valoatea SF-ului este 135.000 Ron.Analizăm necesitatea şi oportunitatea înfiinţării unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară (ADI) alcătuită din Municipiul Marghita, Comuna Abramuţ şi Comuna Tăteu în scopul realizării în comun şi în parteneriat cu CNAIR a unor proiecte de infrastructură de transport rutier de natura variantelor ocolitoare. Administraţia judeţeană condusă de președintele Pásztor a dat startul acestui proiect foarte important pentru comunitatea noastră. Cu realizarea unei ADI facem pasul următor pentru a putea opta pentru finanțarea acestuia”, spune viceprimarul.

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Sandu 1206 says:

  Felicitari Marghita. Toti asistatii la munca, si aia 20% din primarie

 2. Mitru says:

  banuiesc ca cei 20% care pleaca vor fi de la udmr sau psd )))) buna strategie, dom primar!

 3. tomulescu says:

  la toate primariile din tara sunt angajati care nu fac mai nimic decat semneaza statul de plata, daca te duci pe la primariile din provincie de cele mai multe ori nu gasesti pe nimeni in frunte cu primarul, viceprimarul si secretarul care vin si pl;eaca cand vor fara sa faca nimic de aceea le trebuie lor multi angajati ca sa paseze toate sarcinile subordnatilor iar ei sa taie frunze la caini, sa nu faca nimic dar au niste salarii f. mari fara sa faca nimic.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.