bihon.ro Web analytics

Primarul Salontei cere reducerea numărului de ore petrecute la școală

De Veronica Bursasiu

Primarul Salontei cere reducerea numărului de ore petrecute la școală

Întâlnirea primarilor din zona Salonta cu inspectorul școlar general, Horea Abrudan
Supraîncărcarea copiilor cu materii inutile, timpul îndelungat petrecut de elevi în bănci. Sunt teme care devin tot mai acute în sistemul online de învățare.
Scris de Veronica Bursasiu - Supraîncărcarea copiilor cu materii inutile, timpul îndelungat petrecut de elevi în bănci. Sunt teme care devin tot mai acute în sistemul online de învățare.

Salonta. Aceasta a fost una dintre temele puse în discuție de primarul Salontei, Török László, la întâlnirea pe care primarii din zona Salonta au avut-o cu șeful învățământului bihorean, Horea Abrudan. Au avut loc discuții și despre faptul că orarul unui elev e conceput pentru ca dascălii să aibă numărul suficient de ore pentru a atinge norma didatică. Măsurile întârzie și se lovesc de inerția sistemului. Recent, un ministru al Educației își recunoștea neputința de a tăia din numărul de ore, motivând că fiecare profesor se opune cu argumentul că materia lui e cea mai importantă.

„În această dimineață, inspectorul școlar general, domnul Horea Abrudan, a avut o întâlnire la Primăria Salonta cu primarii din zonă. Subiectul discuției a fost începerea noului an școlar și colaborarea dintre primării și instituțiile școlare. Primarul orașului nostru a amintit că ar fi indicat să se reducă numărul și durata orelor de predare, deoarece elevii petrec prea mult timp în școală, unii și câte 8 ore pe zi. Pe lângă aceasta, ar fi de folos ca materiile predate să fie mult mai practice, pentru ca elevii să poată utiliza cele învățate în viața de zi cu zi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Salonta.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. unul says:

  Este nevoie de muzica, dar este nevoie 10 ani de muzica? Este nevoie de desen, dar este nevoie de 10 ani de desen? Este nevoie de teologie, dar este nevoie de 10 ani de teologie?
  Eu cred ca toate materiile de acest gen (completand cu educatie tehnologica, sociala, politica etc) ar putea fi inglobate in 1 sau maxim 2 ore pe saptamana, timp de maxim 1-2 ani, iar in rest sa se faca cum trebuie materii de baza iar copiii lasati sa fie copii !

 2. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.