bihon.ro Web analytics

Procedură simplificată pentru autorizația specială de transport. Taxă specială pentru tonaj depășit

De Georgiana Anghel

Procedură simplificată pentru autorizația specială de transport. Taxă specială pentru tonaj depășit

În urma întâlnirii cu operatorii de transport marfă, Consiliul Județean Bihor a decis să simplifice modul de obținere pentru autorizației speciale de transport.
Scris de Georgiana Anghel - În urma întâlnirii cu operatorii de transport marfă, Consiliul Județean Bihor a decis să simplifice modul de obținere pentru autorizației speciale de transport.

Operatorii de transport marfă din județ au participat la o discuție pe tema aplicării corecte a prevederilor OUG 43/1997, privind încărcarea efectivă a mijloacelor de transport. Întâlnirea organizată de Consiliul Județean Bihor vine ca urmare a numărului mare de sancțiuni aplicate de instituție în timpul controalelor făcute pe drumurile din județ. „În urma întâlnirii, am convenit trei lucruri. (1) Consiliul Județean Bihor va simplifica procedura de autorizație specială de transport, (2) transportatorii vor fi mai atenți la cantitățile încărcate și (3) vom organiza o întâlnire la care să vină și parlamentarii din Bihor pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă transportatorii și despre necesitatea unor modificări legislative”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor. Instituția a transmis, printr-un comunicat de presă, că scopul nu este de a aplica sancțiuni, „ci de a preveni degradarea drumurilor județene, astfel încât suprafața acestora să se prezinte în condiții optime și să ofere siguranță tuturor participanți”.

Taxă specială pentru tonaj depășit

Circa 20 de reprezentanți ai firmelor de transport marfă din Bihor au participat la ședința organizată la sediul CJ, ocazie cu care aceștia au vorbit și despre problemele pe care le întâmpină în desfășurarea activității lor. „În cadrul discuțiilor, operatorilor de transport le-au fost prezentate metodele corecte de a încărca vehiculul, ce este și cum se poate obține Autorizația Specială de Transport (AST) și au fost abordate probleme punctuale cu care se confruntă aceștia. În cazul în care transportul depășește tonajul maxim admis de lege, se poate obține de la Consiliul Județean Bihor o Autorizație Specială de Transport. Fondurile obținute din taxa pentru AST sunt utilizate la repararea daunelor provocate drumurilor județene”, a transmis CJ Bihor. Sursa citată precizează că vehiculele care nu sunt încărcate corespunzător pot deveni un pericol pentru ceilalți participanți la trafic și provoacă daune drumurilor pe care circulă.

De la începutul anului și până în prezent, conform Compartimentului Transport din CJ Bihor, au fost aplicate 38 de sancțiuni în valoare totală de 395.900 lei, iar 17 vehicule au fost imobilizate prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare. „La controalele efectuate în ultimul an pe drumurile județene, cu scopul de a verifica dacă transporturile de mare tonaj respectă cantitatea și distribuirea corectă a mărfurilor, s-au constat nereguli în special la încărcarea pe axele vehicului. Astfel, transportatorii au fost sancționați, chiar dacă a fost respectat gradul de încărcare per total vehicul”, se arată în comunicatul instituției.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.