bihon.ro Web analytics

Prof. Drecin, atac subtil la Bolojan, de Ziua Eroilor!

Reactualizat la:

Prof. Drecin, atac subtil la Bolojan, de Ziua Eroilor!

<p>Foto: Mălina Guler</p>
Reactualizat la:
Istoricul a acuzat înlocuirea statuii lui Mihai Viteazul cu cea a Regelui Ferdinand, cu ocazia cuvântării prilejuite de Ziua Eroilor, ținută în cimitir.
Scris de Demian - Istoricul a acuzat înlocuirea statuii lui Mihai Viteazul cu cea a Regelui Ferdinand, cu ocazia cuvântării prilejuite de Ziua Eroilor, ținută în cimitir.

„Toți cei care au murit pentru a apăra interesele naționale ale românilor, indiferent de epocă, într-un fel sau altul, sunt eroii noștri. Vremurile politice însă răstoarnă aceste valori. Așa se face că asistăm astăzi, și nu vreau să politizez aici, dar vreau să spun deschis, când unii politicieni își permit să schimbe statui… Ferdinand nu trebuie să fie opusul lui Mihai Viteazul. Profesioniștii, nu oamenii politici, trebuie să-și spună cuvântul.” Cuvintele îi aparțin profesorului Mihai Drecin, el însuși cu activitate politică la pasiv, în cadrul PRM.

În acest an, Ziua Eroilor a fost sărbătorită în aceeași zi cu sărbătoarea Înălțării Domnului, aspect evidențiat de prefectul Mihaiu. La evenimente au participat mai multe oficialități, alături de prefectul Ioan Mihaiu fiind văzuți vicepreședinții Consiliului Județean, Ioan Mang și Traian Bodea, viceprimarul Florin Birta și eurodeputatul Emilian Pavel.

Comemorarea eroilor a debutat printr-o slujbă religioasă la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, ulterior având loc deplasarea la Capela Municipală din Cimitirul Municipal „Rulikowski”, unde a avut loc ceremonia militară.

La monumente diferite

Evenimentul a luat sfârșit prin depunerea de coroane la Monumentul „Vulturul” al Eroilor Români căzuți în Primul Război Mondial; Monumentul Eroilor Români căzuți în al Doilea Război Mondial; Mormintele Eroilor Români căzuți în Revoluția din Decembrie 1989; Monumentul Militarilor Sovietici căzuți în Al Doilea Război Mondial.

Elevi ai Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea și membri ai cercului „Cultul Eroilor” au depus flori pe mormintele eroilor din Cimitirul Municipal „Rulikowski”.

„Este Ziua Eroilor care au vărsat sânge pentru libertatea și demnitatea poporului român. Acestor eroi le suntem datori cu o Românie democratică și liberă. Să ne cinstim așadar eroii cum se cuvine. Să ne plecăm genunchii în fața lor. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe eroii săi!”, au fost câteva din cuvintele prefectului județului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liberalii își impun omul, la RAR Bihor. Ce alți directori urmează să fie schimbați?
  Printr-o decizie a șefului RAR din Capitală, directorul local sprijinit de PSD este înlocuit de omul PNL. Se face o rocadă, după ce, în timpul Guvernului Ponta, pesedistul Crăciun l-a înlocuit pe Filip.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Invențiile Evului Mediu. Leonardo Da Vinci – apă, vânt şi foc”
  Copiii pot admira la Muzeul Oraşului Oradea o nouă expoziţie cu machete ce reproduc invenţiile lui Leonardo Da Vinci.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  115 milioane de lei pentru Universitatea din Oradea
  115 milioane de lei au fost alocați Universității din Oradea de către Ministerul Educației. Mai mult de jumătate din fonduri vor merge pe salariile angajaților. 1

  BIHON Sport local

  Luceafărul a învins pe CSC Sânmartin II
  Într-un nou joc de pregătire, Luceafărul Oradea a câștigat cu 3-2 (1-1) în fața echipei de eșalon patru CSC Sânmartin II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacia 100% electrică la Salonul Auto Geneva
  Grupul Renault va prezenta la Salonul Auto de La Geneva, care va avea loc în perioada 5 – 15 martie, un autoturism 100% electric.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kamion din Italia, The Hypnotunez din Ucraina şi Skroom vor susţine concerte în Rock Fort
  Trei trupe din trei ţări vor concerta vineri, de la ora 20:00 în Rock Fort din Oradea. Kamion vine din Italia, cu membrii din Trevisto şi Veneţia, şi abordează un heavy'n'roll. Proiectul Kamion s-a născut în 2014, avându-i ca membri fondatori pe Paul şi Patch, care şi-au dorit să pornească o trupă originală.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.