bihon.ro Web analytics

Programul „Rabla pentru motociclete” va fi lansat în curând

De Simona Drimbău

Programul „Rabla pentru motociclete” va fi lansat în curând

Se stimulează reînnoirea parcului auto
Reactualizat la:
Guvernul şi-a asumat să aloce cea mai mare sumă de până acum.
Scris de Simona Drimbău - Guvernul şi-a asumat să aloce cea mai mare sumă de până acum.

Ministerul Mediului lansează în premieră, în România, „Programul Rabla pentru motociclete”. Astfel, cei care au motociclete vechi și vor dori să le schimbe cu modele noi, vor beneficia de la statul român de o primă de casare în valoare de 3.500 de lei.

„Vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10 % din valoarea autovehiculului nou, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine decât autovehiculele”, a spus ministrul Mediului.

Lansare

Programul „Rabla clasic” va fi lansat în luna martie. Conform reprezentanţilor ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor în anul 2020, vor fi puse la dispoziţie românilor 60.000 de vouchere.. Pentru Rabla plus, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane la 140 milioane lei, urmând ca în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare să fie finanţate minim 3.000 de maşini electrice.

„Se pastrează ca anul trecut valoarea de minim 10.000, iar dacă se mai augam şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge pâna la 11.350 de euro” a spus ministrul Costel Alexe. Aceasta este cea mai mare valoare a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa.

La programul Rabla 2020 vor putea participa atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, ca în anii trecuți. Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani, adică să fi fost înmatriculate iniţial în România înainte de 1 ianuarie 2012. Există câteva condiţii pe care proprietarul persoană fizică trebuie să le îndeplinească pentru a avea dreptul la prima de casare. Printre acestea se numără: să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, să nu aibă obligaţii de plată la bugetul local, s-a înscris la un producător validat în vederea achiziţionării unui autovehicul nou, obţinând notă de înscriere.

O altă condiţie este să fi predat autovehiculul uzat unui colector autorizat şi a obţinut certificatul de distrugere, a radiat din evidenţa circulaţiei autovehiculul uzat şi a obţinut certificatul de radiere, a prezentat producătorului validat dovada distrugerii şi a radierii din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat. Conform normelor în vigoare, beneficiarii programului „Rabla clasic” trebuie să achiziţioneze autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat notă de înscriere.

S-au anunţat noutăți şi în programul Rabla Plus. Astfel, a fost introdusă și o condiție: cei care își cumpără mașină nouă prin programul Rabla Plus nu au voie să o vândă timp de cel puțin un an.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ungaria a anunțat noi măsuri la granițe. România inclusă pe lista galbenă, cu restricții
  Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de duminică autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Școli în șantier: bani europeni pentru eficiență energetică
  O parte dintre lucrările de la Școala „Dacia” și de la LT „Onisifor Ghibu” ar putea fi gata până la începerea anului școlar. Termenul final: 2021. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se finanțează împădurirea terenurilor. Prefectul le cere și primarilor să aplice
  Se acordă două tipuri de prime pentru împădurirea terenurilor. Banii se acordă pentru proiect, pentru acoperirea cheltuielilor aferente împăduririi, dar și pentru compensarea pierderilor de venit agricol, până la 12 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Reverse The Moment” lansează E.P-ul „Empty Words”
  E.P.-ul conţine cinci piese şi poate fi ascultat peYoutube, Spotify, Deezer, Itunes si Apple music.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 450 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore
  După ce sâmbătă a fost înregistrat un număr record de cazuri, duminică, 12 iulie, au fost anunțate 456 de noi infectări cu covid-19. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ARDT Oradea invită tinerii la un webinar unde să discute despre start-ul în carieră
  ARDT Oradea- Asociaţia de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului lansează un nou proiect educaţional: Evolve Intership.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.