bihon.ro Web analytics

Proiecte tip pentru cei care doresc fonduri nerambursabile

Reactualizat la:
Astfel nu mai trebuie parcursă procedura de achiziție publică.
Scris de demeter1 - Astfel nu mai trebuie parcursă procedura de achiziție publică.

AFIR a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri și sere. Este astfel prezentată metodologia de introducere de noi produse în baza de date cu preţuri de referinţă, precum şi de actualizare a informaţiilor specifice şi a preţurilor unitare. Produsele vor fi introduse în baza de date de către producător sau de către un singur importator al acestuia sub forma unor proiecte tip, funcţionale.

Această nouă secţiune a Bazei de date cuprinde preţuri de referinţă pentru silozuri şi sere care pot fi realizate cu fonduri nerambursabile prin submăsurile 6.1 -tinerii fermieri, 6.3 -ferme mici, 4.1 -exploataţii agricole dar şi 4.1a -exploataţii pomicole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.„ Această bază de date a AFIR reprezintă un instrument de lucru important şi transparent la dispoziţia solicitanţilor, prin intermediul căruia a fost simplificată esenţial procedura de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai programului, cu atât mai mult cu cât această procedură se derulează prin intermediul modulului on-line de pe site-ul Agenţiei”, a precizat directorul AFIR Adrian Chesnoiu.

Baza de date

Astfel, producătorul sau importatorul care înscrie elemente are posibilitatea de a încărca maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marcă. Aceste elemente se vor încărca în cel mult 30 de zile de la data la care s-a transmis spre verificare primul element.

Preţurile din baza de date vor fi exprimate în euro. Elaborarea, actualizarea şi dezvoltarea Bazei de date cu preţuri de referinţă pentru silozuri şi sere se realizează de către experţii din cadrul AFIR în mai multe etape. Pentru alocarea mărcii în vederea înscrierii de elemente în Baza de date cu preţuri de referinţă, producătorul/ importatorul/ dealerul accesează portalul AFIR, fiind necesar să îşi creeze un cont de utilizator.

În acest cont, utilizatorul trebuie să încarce următoarele documente: solicitarea de înscriere, declaraţia pe propria răspundere privind înscrierea în baza de date cu preţuri de referinţă, declaraţia producatorului prin care recunoaşte dreptul importatorului/ dealerului autorizat de a-şi stabili preţurile de vânzare pentru România. În cazul în care utilizatorul are calitatea de producător, documentele necesare înscrierii sunt solicitarea de înscriere şi declaraţia pe propria răspundere privind înscrierea în Baza de date cu preţuri de referinţă.

În baza de date se vor introduce preţurile de vânzare către beneficiarii PNDR 2020, nu preţurile recomandate de producători, acestea putând reprezenta doar o etapă de verificare a rezonabilităţii preţurilor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șofer prins de radar circulând cu 145 km/h pe D.N.1
  Mai mult de jumătate dintre amenzile date în weekend (229), în valoare de 100.360 de lei, au fost pentru viteză: 140.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Constructorii români de autostrăzi și-au făcut asociație
  Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi solicită crearea „Primului Pact Național pentru Autostrăzi” la care să adere toți factorii decizionali implicați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se împlinesc 10 ani de la decesul fetiței Patricia, decedată în spital, din neglijență
  Dacă ar fi trăit, acum ar fi avut 15 ani. Dacă ar fi trăit, părinții nu ar mai fi fost nevoiți să lupte cu toate autoritățile statului pentru un caz de malpraxis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei cazuri noi de coronavirus depistate în Bihor, în ultimele 24 de ore
  Autoritățile au transmis bilanțul oficial, reprezentantiv zilei de luni, 25 mai. Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei cazuri noi de coronavirus în județul Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Finanțări în construcții, producție sau HORECA
  Se pot obține fonduri cuprinse între 2 milioane de euro și 6 milioane de euro.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, aprobat
  Ministerul Educației a aprobat noul calendar de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat din acest an şcolar. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.