bihon.ro Web analytics

Proiecte tip pentru cei care doresc fonduri nerambursabile

Reactualizat la:
Astfel nu mai trebuie parcursă procedura de achiziție publică.
Scris de demeter1 - Astfel nu mai trebuie parcursă procedura de achiziție publică.

AFIR a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri și sere. Este astfel prezentată metodologia de introducere de noi produse în baza de date cu preţuri de referinţă, precum şi de actualizare a informaţiilor specifice şi a preţurilor unitare. Produsele vor fi introduse în baza de date de către producător sau de către un singur importator al acestuia sub forma unor proiecte tip, funcţionale.

Această nouă secţiune a Bazei de date cuprinde preţuri de referinţă pentru silozuri şi sere care pot fi realizate cu fonduri nerambursabile prin submăsurile 6.1 -tinerii fermieri, 6.3 -ferme mici, 4.1 -exploataţii agricole dar şi 4.1a -exploataţii pomicole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.„ Această bază de date a AFIR reprezintă un instrument de lucru important şi transparent la dispoziţia solicitanţilor, prin intermediul căruia a fost simplificată esenţial procedura de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai programului, cu atât mai mult cu cât această procedură se derulează prin intermediul modulului on-line de pe site-ul Agenţiei”, a precizat directorul AFIR Adrian Chesnoiu.

Baza de date

Astfel, producătorul sau importatorul care înscrie elemente are posibilitatea de a încărca maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marcă. Aceste elemente se vor încărca în cel mult 30 de zile de la data la care s-a transmis spre verificare primul element.

Preţurile din baza de date vor fi exprimate în euro. Elaborarea, actualizarea şi dezvoltarea Bazei de date cu preţuri de referinţă pentru silozuri şi sere se realizează de către experţii din cadrul AFIR în mai multe etape. Pentru alocarea mărcii în vederea înscrierii de elemente în Baza de date cu preţuri de referinţă, producătorul/ importatorul/ dealerul accesează portalul AFIR, fiind necesar să îşi creeze un cont de utilizator.

În acest cont, utilizatorul trebuie să încarce următoarele documente: solicitarea de înscriere, declaraţia pe propria răspundere privind înscrierea în baza de date cu preţuri de referinţă, declaraţia producatorului prin care recunoaşte dreptul importatorului/ dealerului autorizat de a-şi stabili preţurile de vânzare pentru România. În cazul în care utilizatorul are calitatea de producător, documentele necesare înscrierii sunt solicitarea de înscriere şi declaraţia pe propria răspundere privind înscrierea în Baza de date cu preţuri de referinţă.

În baza de date se vor introduce preţurile de vânzare către beneficiarii PNDR 2020, nu preţurile recomandate de producători, acestea putând reprezenta doar o etapă de verificare a rezonabilităţii preţurilor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.