bihon.ro Web analytics

Proiectul educativ „Blending Arts: Reading an Artefact”

De Camelia Buşu

Proiectul educativ „Blending Arts: Reading an Artefact”

Întâlnire la Muzeul Ţării Crişurilor FOTO: MŢC
După şase întâlniri online, joi a avut loc prima întâlnire la Muzeul Ţării Crişurilor.
Scris de Camelia Buşu - După şase întâlniri online, joi a avut loc prima întâlnire la Muzeul Ţării Crişurilor.

La Muzeul Țării Crișurilor a început în ianuarie 2021 derularea proiectului educativ „Blending Arts: Reading an Artefact”, care este rezultatul unui parteneriat încheiat între Universitatea Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, licee din Oradea și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”. Acest proiect presupune organizarea unor întâlniri periodice cu elevii, în cadrul cărora se fac exerciții de vorbire creativă în limba engleză, având ca temă un artefact din patrimoniului Muzeului Țării Crișurilor. Dacă la început întâlnirile, șase la număr, au avut loc numai online, pe platforma Zoom, joi, 23 septembrie 2021, a avut loc prima întâlnire față în față, cu elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Studenta Rebeca Ungur a fost moderatorul acestei întruniri.

Echipa acestui proiect este formată din profesori, studenți, muzeografi și elevi, aceștia din urmă fiind principalii beneficiari ai acestui program: Prof.univ.dr. Magda Danciu, Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor” – coordonator de proiect; Dr. Ciure Florina, Muzeul Ţării Crişurilor, șef Secție Istorie – membru de proiect; Lavinia Ungureanu, Muzeul Ţării Crişurilor, muzeograf (pedagogie muzeală) – membru de proiect; Dr Ronald Hochhauser, Muzeul Ţării Crişurilor, muzeograf – membru de proiect; Dacian Coita, Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”, preşedinte – membru de proiect; Lect.univ.dr. Giulia Suciu, Facultatea de Litere, Universitatea din Oradea – membru de proiect.

La proiect participă: Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Colegiul Naţional „E. Gojdu”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teologic Penticostal „Betel”, Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu, ”Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”. Proiectul se va finaliza în decembrie 2021.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.