bihon.ro Web analytics

Proiectul strategic al Bihorului are finanțarea asigurată

Proiectul pe Sănătate a obținut al doilea punctaj, în urma ședinței de monitorizate Interreg România-Ungaria.
Scris de farcas - Proiectul pe Sănătate a obținut al doilea punctaj, în urma ședinței de monitorizate Interreg România-Ungaria.

De la finalul săptămânii trecute, Bihorul se poate considera, în posesia a peste 8,5 milioane de euro. În ședința Interreg România – Ungaria, de joi, la Arad, Bihorul și-a adjudecat sumele prognozate.

Proiectul bihorean a obținut cel de-al doilea punctaj din proiectele câștigătoare pe domeniul de Sănătate, cu 84,5 puncte. Bugetul estimativ al proiectului este de 9.474.159 euro cu TVA.

Rezultatul a fost anunțat de președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor, în ședința CJ Bihor convocată de îndată. Din cei aproape 9,5 milioane de euro, peste 8,5 milioane euro sunt destinate spitalelor din Bihor, restul merg la partenerul de proiect de peste graniță, în Berettyóújfalu.

O parte din bani vor fi direcționați spre Padiș și Stâna de Vale, pentru construirea de centre medicale de urgență. Proiectul are ca obiectiv și implementarea unui sistem de telemedicină care ar urma să conecteze Spitalul Județean din Oradea cu centrele și spitalele din județ.

Spitalul Municipal ar urma să primească, în contul proiectului, echipamente destinate afecțiunilor oncologice – angiograf de 1,66 milioane euro şi computer tomograf SPECT CT, de 845.000 euro. Aparate de radiologie şi ecografie urmează să fie cumpărate spitalele din judeţ

Și cultură

„De asemenea, primele două proiecte câștigătoare pe domeniul Cultură sunt cele ale municipiului Debrețin, la ambele, principalul partener fiind instituțiile culturale subordonate Consiliului Județean Bihor (91,5 pentru cel referitor la modernizarea Teatrului cu un buget estimativ de 970.393 Euro respectiv, 89,5 puncte pentru echipamente Muzeul Țării Crișurilor cu 2,767 milioane Euro și Centru Cultural ”Várad” cu buget estimativ de 673.895 Euro).

„Din acest moment, intrăm în linie dreaptă, respectiv, putem începe etapele de proiectare și execuție”, este declarația președintelui Pasztor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.