bihon.ro Web analytics

Promovare-fulger la șefia Protecției Copilului

Promovare-fulger la șefia Protecției Copilului

În mai puțin de-o lună, Camelia Gaciu a devenit director general interimar al DGASPC Bihor, după ce inițial fusese numită director adjunct.
Scris de farcas - În mai puțin de-o lună, Camelia Gaciu a devenit director general interimar al DGASPC Bihor, după ce inițial fusese numită director adjunct.

Vicele CJ Bihor, Traian Bodea este cel care o susține pe co-religionara sa la șefia DGASPC. Gaciu a fost votată de aleșii PSD, UDMR și ALDE. Din cei doar patru consilieri județeni PNL prezenți, unul singur, Ioan Câmpan, s-a abținut. Avrigeanu, Gal și Toderici au votat împotrivă.

Între timp, fostul director general Călin Puia a fost detașat la Serviciul de Evidență a Persoanei, pe post de șef serviciu, cu același salariu de director de la DGSAPC. Inițial, Puia fusese mutat la Evidență pe post de consilier superior.

Fostul director Puia poate fi detașat pe o perioadă de maximum șase luni, însă președintele CJ, Pasztor Sandor speră că până atunci anchetele în curs, ce îl vizează pe Puia, se vor fi definitivat.

cj bihor

Pasztor a explicat că a luat decizia, văzând că Puia și-a tot luat zile de concediu de boală, pentru a nu putea fi pusă în aplicare decizia plenului CJ, de mutare temporară la Evidența Persoanei. Astfel, s-a constatat incapacitatea temporară de muncă a directorului Puia.

A fost nevoie de trei hotărâri de Consiliu care să-l vizeze pe Călin Puia. Secretarul județului, Carmen Soltănel, a avut oarece obiecțiuni privind inițiativa Executivului, care o suspectează pe aceasta că i-a făcut jocul lui Puia, atâta timp cât a fost posibil…

Plângerile prealabile

În ședința de vineri, majoritatea PSD, UDMR, ALDE a CJ Bihor a respins mai multe plângeri prealabile formulate de liberali. Mai întâi, plângerea formulată de consilierul județean PNL Călin Gal, formulată împotriva Hotărârii privind adoptarea bugetului județului.

De asemenea, a respins și plângerile prealabile formulate de către fostul director pe fonduri europene al CJ Bihor, Horia Carțiș și de funcționarul Oros Gabriela, nemulțumiți de noua organigramă de la Consiliul Județean. Cei mai probabil, se va ajunge la procese…

Din a doua încercare

Tot în ședința extraordinară de vineri, cu votul majorității PSD, UDMR, ALDE, Consiliul Județean a aprobat o serie de Hotărâri ce privesc investițiile pe fonduri de la Muzeul Țării Crișurilor și fondurile europene ce vin cu titlu de ramburs pentru investiții făcute pe drumurile județene. Marți, în ședința ordinară, coaliției i-a lipsit un consilier județean, iar liberalii au socotit că mai bine votează împotrivă, din moment ce coaliția nu le-a validat un nou mandat de consilier județean, în persoana lui Carmen Pantiș.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.