bihon.ro Web analytics

PSD plusează în cazul teraselor: „Cineva ne minte pe faţă”

Reactualizat la:

PSD plusează în cazul teraselor: „Cineva ne minte pe faţă”

Reactualizat la:
Reacţia Primăriei i-a inflamat şi mai mult pe pesedişti, care lansează noi acuze spre liberali, în cazul teraselor Lord s şi Romanada din Piaţa Unirii.
Scris de Demian - Reacţia Primăriei i-a inflamat şi mai mult pe pesedişti, care lansează noi acuze spre liberali, în cazul teraselor Lord s şi Romanada din Piaţa Unirii.

Pesediştii sunt nemulţumiţi de conţinutul comunicatului de presă al Primăriei, venit ca reacţie la acuzele PSD în legătură cu atribuirea teraselor în Piaţa Unirii, către societăţi ce aparţin sau au tangenţă cu liberalii din Primărie.

PSD continuă sfada cu Primăria Oradea, condusă de liberali.

Este vorba despre terasa Lord s, unde acţionar este Lucian Popa – directorul Direcţiei Patrimoniului Imobiliar din PMO şi de terasa Romanada, ce aparţine soţului Ancăi Grama (fostă Sas) – purtătoarea de cuvânt a Primăriei. PSD vede favoritisme acordate liberalilor de către Primărie în funcţionarea acestor terase.

Consilierul local PSD Adrian Stângă speculează o declaraţie dată unui site local de ştiri de către Anca Grama, în care purtătoarea de cuvânt a Primăriei afirma că soţul ei „a avut nevoie de aproape 3 luni pentru a avea toate documentele necesare amenajării terasei”. „Dacă e să dăm crezare comunicatului Primăriei, abia în luna martie CMUAT a aprobat un Plan General de amplasare a teraselor în Piața Unirii… Așadar, cineva ne minte pe față! Şi, desigur, domnul Bolojan nu îşi asumă nicio răspundere”, plusează opozantul pesedist

PSD: „Nu e retorică de campanie”

„Administrația Bolojan bagatelizează și încearcă să arunce mereu în derizoriu orice critică, indiferent cât de obiectivă ar fi și orice dezvăluiri prin care opiniei publice i-ar putea fi deschiși ochii în privința unor potențiale ilegalități sau favoritisme pe care Municipalitatea și primarul Bolojan le fac în timp ce el pozează în cavalerul alb al cinstei și incoruptibilității”, declară Adelina Coste, consilier local şi candidat PSD la Primăria Oradea.

Anterior, PMO precizase că „faptul că societăți comerciale care dețin astfel de spații care au amplasate terase în fața acestora în zona pietonală au o tangență sau alta cu oameni care sunt în administrația locală nu înseamnă că sunt favorizate, deoarece regulile se aplică unitar tuturor”.

De asemenea, se transmitea că „Primăria Oradea înțelege acest demers al PSD Oradea în contextul campaniei pentru alegerile locale, în lipsa unei oferte credibile de dezvoltare a orașului”. „Primăria spune că noi suntem în campanie! Și atunci probabil că ar trebui să tăcem când vedem astfel de cazuri flagrante de încălcate a legii și a bunului simț!

Diferența esențială dintre echipa noastră, echipa PSD și actuala administrație PNL este că noi vrem ca orădenii să știe adevărul despre orașul lor! Vrem să știe că alocarea spaţiilor pentru terase în Piața Unirii s-a făcut pe ascuns, favorizând fruntașii PNL din anturajul primarului Bolojan. Oraşul acesta nu este doar oraşul amicilor primarului. Nu este retorică de campanie, e purul adevăr. Bolojan nu se poate comporta în acest oraş ca pe tarlaua proprie”, afirmă Coste, în contra-reacţie la reacţie.

Despre liberali: „Au furat startul”

Consilierul local PSD Adrian Stângă a opinat că ar fi fost normal ca spaţiile din Piaţa Unirii să fi fost scoase la licitaţie, pentru ca orice societate comercială să aibă posibilitatea să îşi instaleze acolo terase, indiferent că are sau nu un punct de lucru pe alimentaţie publică în zonă.

Stângă dă exemplul de anul trecut al aceluiaşi local Lord s de sub pasaj, care a deschis o terasă tocmai pe pietonalul străzii Republicii, înţelegându-se cu un local de pe pietonal. Stângă afirmă că, în urma discuţiilor, cu unii patroni din zonă, a dedus că aceştia sunt nemulţumiţi de atitudinea Primăriei.

„Afirmația conform căreia „CMUAT a aprobat un Plan General de amplasare a teraselor în Piața Unirii care prevede cã în fața clãdirilor din piațã se pot amenaja terase” se lovește de realitatea spusă de mai mulți patroni de localuri din zonă, cum că nimeni nu a știut, cu excepția celor apropiați ai conducerii Primăriei Oradea, că pot fi și când pot fi depuse asemenea solicitări”, acuză Stângă, care întreabă cum şi-a asigurat Romanada accesul la energie electrică: „Încă din faza de proiect? Este cumva terenul lor?”, întreabă pesedistul, nemulţumit şi de spaţiul mare ocupat de terasa Lord s.


„Domnul Popa și doamna Sas Grama au furat startul unei competiții despre care ceilalți concurenți nici nu știau că a început. E ca și într-o cursă de atletism în care doi dintre concurenți pleacă din bloc-start și abia după ce aceștia au luat un avans considerabil, arbitrul dă startul cursei pentru ceilalți concurenți”, opinează Stângă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  ANCOM: Ce trebuie să știe utilizatorii care doresc încetarea unui contract de telefonie
  ANCOM precizează condițiile în care utilizatorii pot cere încetarea unui contract de telefonie și ce anume să verifice când doresc încetarea contractului.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 09.12.2021- 10.12.2021 - PL Oradea - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de șoferi amendați în weekend: 38 au rămas fără permis de conducere
  Polițiștii bihoreni au acordat 439 de sancțiuni în perioada 3-5 decembrie.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reabilitarea Școlii Gimnaziale Dacia, finalizată
  Primăria a recepționat lucrările derulate în ultima perioadă la unitatea de învățământ, în contul unui proiect cu finanțare europeană. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Târgul de Crăciun de la Sibiu, Cluj-Napoca sau Oradea? Care este cel mai frumos?
  După un an de pauză provocată de restricțiile Covid-19, Târgurile de Crăciun au revenit în marile orașe ale României. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Arestați după ce au spart o casă din Oradea și au furat picturi și bani
  Doi bărbați, de 42 și 44 de ani, ambii din comuna Sărmășag, județul Sălaj, au fost arestați pentru infracțiunea de furt calificat.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.