bihon.ro Web analytics

Radioterapie de calitate la MedEuropa Oradea

Reactualizat la:

Radioterapie de calitate la MedEuropa Oradea

Reactualizat la:
Cancerul este una dintre principalele probleme de sănătate din România și din lume.
Cancerul este una dintre principalele probleme de sănătate din România și din lume.

Tratamentul oncologic este complex, include terapii multiple și o colaborare strânsă între membrii unei echipe multidisciplinare.

Există trei metode principale de tratament al cancerului: chirurgia, radioterapia și chimioterapia. În majoritatea cazurilor, este folosită o combinație între aceste tratamente, cu mențiunea că se pot folosi și singure. Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional, ceea ce înseamnă că se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătate.

Radioterapia poate fi cu viză curativă, ceea ce înseamnă că urmărește vindecarea bolii și creșterea controlului local, implicit împiedicarea apariției recidivei, sau poate avea scop paliativ, atunci când obiectivul este ameliorarea unor simptome, cum sunt durerea și dispneea. În cazul radioterapiei curative, ea poate fi utilizată înainte de intervenția chirurgicală (preoperator), după intervenția chirurgicală (postoperator) sau ca metodă exclusivă.

Radioterapia a trecut printr-un proces continuu de modernizare pentru a realiza cât mai eficient scopul propus: administrarea cât mai precisă a unei doze de iradiere în volumul țintă – tumora, cu limitarea iradierii țesuturilor sănătoase din jur. Așadar, îmbunătățirea tehnologică are în vedere creșterea eficienței radioterapiei prin administrarea cât mai exactă și mai adaptată pacientului a dozei terapeutice, cu protejarea organelor sănătoase.

Centrul MedEuropa Oradea este dotat cu acceleratoare Elekta Infinity, echipat cu colimatorul Agility. Tehnologia face posibilă radioterapia ghidată imagistic, utilizând cele mai moderne tehnici de iradiere IMRT/VMAT. Acest tip de radioterapie folosește o distribuție neomogenă a dozei, reduce timpul de tratament, asigură precizie sporită și reduce toxicitatea prin corectarea eventualelor modificări apărute la nivelul tumorii sau la nivelul organelor la risc.

Pentru a beneficia de tratament, pacientul oncologic trebuie să aibă un diagnostic de certitudine și să treacă printr-o primă consultație. Aceasta constă în evaluarea clinică și a documentelor medicale. Informațiile medicale sunt discutate ulterior în cadrul unei comisii multidisciplinare, specialiștii urmând să decidă protocolul de tratament respectând ghidurile internaționale de conduită terapeutică.

Serviciile medicale oferite în centrele MedEuropa din Oradea, București, Constanța și Brașov sunt gratuite, inclusiv consultațiile de specialitate. Centrul MedEuropa Oradea este situat pe Strada Constantin Brâncoveanu, nr. 59. Pentru programări, sunați la 021 9971.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/medeuroparomania sau https://www.medeuropa.ro

Advertorial! CH: 11714

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.