bihon.ro Web analytics

Răzvan Spiridon: pledoarie pentru presa scrisă

Răzvan Spiridon: pledoarie pentru presa scrisă

Reactualizat la:
Fostul jurnalist de televiziune şi presă scrisă a conferenţiat în faţa partenerilor Inform Media Press în cadrul conferinţelor Media Max.
Scris de Dan Birta - Fostul jurnalist de televiziune şi presă scrisă a conferenţiat în faţa partenerilor Inform Media Press în cadrul conferinţelor Media Max.

Cunoscutul jurnalist Răzvan Spiridon, unul dintre dinozaurii presei post decembriste româneşti, este în aceste zile invitatul Inform Media Press, susținând o serie de conferințe în Oradea, Arad și Timișoara, în fața partenerilor trustului. Având în cartea sa de vizită nume precum Pro FM, Mediafax, Pro Sport, Pro TV, B1 TV, Mean‘ Healt, după 20 de ani de presă, Răzvan a luat calea antreprenoriatului, împreună cu soţia sa, Andreea Liptak. Din 2018 a părăsit şi Bucureştiul, stabilindu-se la Sebeş.

Off line sau on line?

„De fapt acestea nu sunt în antagonism. Trebuie să înţelegeţi că asta este doar în capul nostru. Este o pledoarie pentru întoarcerea la citit, pentru că cine are copii ştie că n-o să-i lase pradă internetului. Războiul între a citi carte, presă scrisă şi a citi pe internet se rezumă doar la superficialitate sau timp, viteză. Unii pledează pro, alţii pledează contra. Eu nu voi pleda nici pro nici contra”, a explicat Răzvan Spiridon.

Acesta a subliniat că suntem în epoca consumului. Toată lumea consumă informaţie, de multe ori, fără să o digere. Depinde doar de noi ce informaţii alegem să ajungă la noi. „Doar în România sunt 155 de frecvenţe de televiziune analog sau digital şi vreo 14 care aşteaptă licenţă pentru următoarele trei luni. Suntem puşi în situaţia de a alege. Cum alegem? Pur şi simplu prin bun simţ”, a precizat fostul jurnalist.

„Presa scrisă îţi dă voie să analizezi informaţia, să te întorci la ea. Online-ul îţi oferă creativitate din plin, eşti în mişcare, te bucură, este multă enorfină, dar, nu mai eşti conectat la realitate. N-ai timp să rumegi informaţia. Totul este pe shortcut. Informaţia este gata mestecată. Dacă stăm numai aici, creierul nostru se leneveşte. Avem nevoie de ambele variante”, este de părere Răzvan Spiridon.

„Sunt lucruri pe care le puteţi face cu brandurile dumneavoastră intrând în campanii lungi, săptămână de săptămână, lună de lună, în presa scrisă şi susţinându-vă în campanii scurte pe online. Atenţie la site-urile gratuite de publicitate! Sunt cea mai mare capcană. Nimic din ce este gratis nu este bun şi nu este folositor. Nici consumatorului şi nici celui care îşi face reclamă. Aveţi grijă de reclama de lungă durată, pentru că aceasta formează clienţi captivi. Nu contează ce fabricaţi, ce promovaţi sau ce vindeţi”, explică fostul om de presă.

Presa scrisă nu va dispărea

Presa scrisă are prezent, dar are şi viitor este de părere Răzvan Spiridon. „Presa scrisă are nevoie să fie estetică, să îşi schimbe modul grafic de exprimare, să devină modernă. Să facă studii legate de culorile, grafica şi imaginile pe care trebuie să le expună, de calitatea hârtiei şi, în general, de numărul de pagini.

Să avem grijă să nu devină agasantă. Să se exprime pe înţelesul populaţiei active, să nu se nişeze”, a precizat fostul jurnalist.
„Presa scrisă va avea un viitor mare pentru că se va termina această alienare. Părinţii devin conştienţi că sunt înlocuiţi de device-urile din casă. Şi iau măsuri”, conchide Răzvan Spiridon.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marcel Vela: „Nu se reiau zborurile organizate”
  Prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, ministrul de interne a făcut precizări și despre cursele aeriene. Vela a punctat că nu se reiau zborurile organizate, cu câteva excepții. 1

  Mapamond

  Un român este cel mai în vârstă bărbat din lume: „Sper să mă depășiți”
  Românul Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani și 7 luni, a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume, record recunoscut de Guinness World Records. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Să nu permitem şmecherilor să ia banii celor care muncesc
  Acesta a fost îndemnul ministrului agriculturii Adrian Oros, care a avut vineri o întâlnire cu fermierii şi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate de profil din Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fermierii bihoreni au depus aproape 30.000 de cereri unice
  Preluare online a cererilor unice de plată fără penalități se poate face până pe data de 15 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Câştigătorii concursului „Povestea oului de Paşte”
  În această lună, Muzeul Ţării Crişurilor va organiza o expoziţie cu lucrările participante la concurs.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale bihoreanului Ioan Buda
  Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului bihorean Ioan Buda, fostul șef al Poliţiei de Frontieră, care a demisionat după haosul de la Nădlac. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.