bihon.ro Web analytics

Reabilitarea termică a Liceului Ortodox, implementată în procent de 65%

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Reabilitarea termică a Liceului Ortodox, implementată în procent de 65%

FOTO: PMO
Reactualizat la:
Conform contractului, lucrarea ar trebui să fie gata până la finalul lunii aprilie.
Scris de Cristina Ghilea - Conform contractului, lucrarea ar trebui să fie gata până la finalul lunii aprilie.

Lucrările de reabilitare termică a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, situat pe str. Aluminei nr. 88, sunt realizate în acest moment într-un procent de 65%. Lucrarea e finanțată prin Programul Operaţional Regional – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

Constructor este Eurociv Cons SRL, iar prețul contractului este de peste 7,6 milioane de lei fără TVA. Termenul final de execuţie a lucrărilor este finalul lunii aprilie.

Imobilul situat pe str. Aluminei nr. 88, în care funcționează Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, este alcătuit din trei corpuri de clădire, două ocupate cu clase, respectiv o sală de sport.

„De menționat că lucrările interioare de finisaje la sălile de clasă, coridoare, cabinete, laboratoare, grupuri sanitare (lucrări constând în înlocuirea ușilor interioare, refacerea zugrăvelilor, montare gresie/faianță, montare pardoseli din tarkett și montare tapet PVC) s-au făcut din bugetul local, prin Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea, valoarea acestora fiind de peste 442 mii lei fără TVA”, comunică Primăria.

În ceea ce privește lucrările executate până în prezent, la corpul B de clădire au fost finalizate lucrările de reabilitare termică a fațadelor și finisajele exterioare, lucrările de înlocuire a învelitorii și cele de înlocuire a instalației de încălzire. În prezent se lucrează la înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare și la finisaje interioare, la izolarea termică a planșeului peste ultimul etaj, precum și la amenajări interioare pentru săli de clasă, cabinete, laboratoare și coridoare (zugrăveli, înlocuire pardoseli).

La corpul A de clădire au fost finalizate lucrările de reabilitare termică la faţade şi finisajele exterioare, dar și înlocuirea instalaţiei de încălzire în toată clădirea. Instalațiile sanitare, inclusiv amenajarea grupurilor sanitare prin înlocuirea obiectelor sanitare, a gresiei și a faianței, reabilitarea instalaţiilor electrice, a instalațiilor de detecție semnalizare incendiu, amenajarea sălilor de clasă, a laboratoarelor, cabinetelor si coridoarelor au fost finalizate la parter și la etajul I.

Aceste lucrări vor continua și la etajul II, fără a afecta procesul instructiv-educativ. De asemenea, urmează și la corpul A lucrările de izolare termică a planșeului peste ultimul etaj. La sala de sport a liceului au fost executate lucrări de reabilitare a acoperișului tip terasă, urmând ca în continuare să fie executate lucrări de finisaje interioare.

„Pe lângă reducerea substanțială a consumului de energie primară și climatul foarte plăcut pe care îl avem acum în școală, acesta fiind cel mai important rezultat al reabilitării termice, ne bucurăm să avem acum și o școală nouă ca înfățișare, cu un aspect frumos și modern. Dincolo de aceasta, cei 570 de elevi ai școlii de pe str. Aluminei din ciclul primar și gimnazial vor beneficia de condiții foarte bune de studiu, condiții la adevărate standarde europene”, consideră, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Radu Rus.

La finalul reabilitării termice a clădirilor, consumul anual de energie primară ar trebui să scadă cu 45% față de consumul inițial.

Liceul Ortodox este a șasea unitate de învățământ din Oradea reabilitată energetic prin fonduri europene, după Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Școala Gimnazială „Dacia”, Grădinița nr. 20 și Școala Gimnazială nr. 11. Tot prin fonduri europene au fost reabilitate energetic extinderile realizate la Grădinița nr. 53 și Creșa nr. 7 (str. Călugăreni nr. 4 A), la Grădinița nr. 28 și Creșa nr. 4 (Aleea Onisifor Ghibu nr. 16) și s-a construit grădinița și creșa eficientă energetic din Parcul Industrial I (str. Gh. Mărdărescu nr. 12).

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.